13 Bedste sundhedsmæssige fordele ved kanelte + forberedelse

Kanel er et lækkert krydderi, som er kendt for sin søde og skarpe smag. Den fås fra den indre bark af de tropiske træer og har en beroligende, jordisk aroma. Kanel forbruges normalt i form af et helt krydderi eller pulver til madlavning og medicinske formål. Kanel te er også lige så populær blandt sundheds- og fitnessentusiaster, takket være dens antioxidant, antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber. I denne artikel vil vi guide dig til, hvordan du laver dalchini -te hjemme + fordele ved kanelte til sundhed, hår og hud.

Sundhedsmæssige fordele ved kanelte + forberedelse

Hvad er kanelte?

Cinnamon Tea er en urtete tilberedt ved at tilsætte kanelstænger i varmt vand. I modsætning til den almindelige chai indtages denne te uden mælk og har en vandig konsistens. Kanelte har en gyldenbrun farve, der kommer fra ekstrakterne af kanel. Den har en sød duft og kan spises med honning eller sødemiddel.

Er kanel te godt for dig?

Kanelte menes at være en vidunderlig medicin for krop og sind. Dens beroligende smag kan hjælpe dig med at slappe af en hård arbejdsdag ved at slappe af dine nerver. Fordelene ved Dalchini -te omfatter også beskyttelse mod almindelige infektioner som forkølelse og hoste med dets antibakterielle midler. Denne smagfulde drink er også den bedste måde at øge din immunitet sammen med at forhindre mange farlige sygdomme som kræft.

Ernæring Fakta om kanel te:

Her er bruddet for ernæringsprofilen for kanel te pr. 1 teskål portion:

 • Kalorier i alt: 11
 • Total fed: 0 %
 • Natrium: 7 mg
 • Kalium: 82 mg
 • Kulhydrater i alt: 3,36 g
 • Kostfiber: 2 gm
 • Protein: 0,14 g
 • C -vitamin: 2 %
 • Kalk: 4 %
 • Jern: 7 %

Sådan laver du kanelte hjemme?

Kanelte nydes bedst frisk og varm. Følg denne opskrift for at lære at forberede din kop med denne forfriskende drik derhjemme:

Ingredienser:

 • 1 kanelstang eller i pulverform.
 • 1 kop kogende vand. (eller så mange kopper du vil lave).
 • 1 almindelig eller koffeinfri sort tepose.
 • Sødemiddel, efter smag. (valgfri).
 • Det tager omkring 3 minutter at tilberede denne te.

Fremstillingsmetode:

 • Du skal lægge kanelstangen i en kop. Du kan tilføje pinden ved at bryde den i stykker eller i pulverform.
 • Tilsæt det kogende vand i koppen med kanelstangen og lad den stå stejlt tildækket i cirka 10 minutter.
 • Tilsæt teposen (af sort te eller en anden urtete) igen Steg denne blanding i et til tre minutter, når den begynder at lugte efter smag.
 • Det er tid til at forsøde teen efter din smag. Du kan også tilføje sukkerfrie tabletter, hvis du er diabetiker, hvis det ønskes.

Fantastiske sundhedsmæssige fordele ved kanelte:

Her fik vi 13 mirakuløse fordele ved kanelte til sundhed, hår og hud. Lad os tage et kig på dem.

1. Let tarmbevægelser:

Kanelte er ganske effektiv til at stimulere dine afføring og hjælpe dig med at uploade problemfrit. Denne velsmagende drink virker ved at forbedre fordøjelsen sammen med dit stofskifte. Indtagelse af denne kanelte hver dag giver lindring fra smertefulde afføring og hjælper med at helbrede forstoppelse eller andre sådanne relaterede sygdomme. Dette er en af ​​de vigtigste fordele ved Dalchini -te.

2. Antioxidantrig:

Kanelte bruges til vores krop er mange. Kanel er rig på antioxidanter kaldet polyfenoler, som kan bekæmpe frie radikaler. Dette hjælper med at reducere den oxidative skade på dine celler og beskytte dem mod at blive ødelagt. Regelmæssig indtagelse af kanelte kan beskytte din krop mod mange dødelige sygdomme og styrke dit immunsystem

3. Kontrollerer blodsukkerniveauer:

Kanelte er også kendt for at kontrollere blodsukkeret i din krop. Kanel te stammer fra dets indhold, det primære indhold er kanel. Nu hjælper kanel dig med en god blodsukkermodulation, som forhindrer en sukkerspatient i at reducere sukkerstigninger i blodet. Dette er ofte almindeligt lige efter et måltid, så en kop varm te efter et måltid kan hjælpe dig med at kontrollere sukkerniveauet.

4. Hjælpemidler til vægttab:

Kanelte er meget effektiv til at reducere dit mavefedt. Kanel kan øge varmeniveauet i kroppen, hvilket kan hjælpe med hurtig forbrænding af fedtceller. Det kan også forbedre din metaboliske hastighed og fremme hurtigere fordøjelse af mad. At drikke kanelte før et måltid kan reducere din madbehov!

5. Forbedrer hukommelsesstyrken:

Kanel indeholder et middel kaldet Cinnamaldehyd, som vides at stimulere hjerneceller. Indtagelse i form af kanel te kan forbedre dine kognitive evner og også din hukommelseskraft. Det slapper også af på nerverne og fjerner symptomer på stress, depression og andre psykologiske lidelser.

6. Renser blod:

Kanelte kan hjælpe med at rense dit blod. Den er rig på antioxidanter, som kan rense dit indre system og holde det fri for farlige toksiner. At drikke kanelte resulterer derfor i en bedre funktion af organer sammen med en forbedret hudkvalitet, der er fri for acne, bumser og andre pletter.

7. Opfrisker vejret:

Kanelte kan give dig lindring fra orale problemer som dårlig ånde og tandkødsbetændelse, som skyldes bakterier. Kanel indeholder kraftfulde antibakterielle midler, som dræber bakterievækst og giver dig øjeblikkelig lindring. Desuden kan den naturligt træagtige aroma af kanel erstatte den dårlige lugt med en dejlig “cinnamony” duft.

8. Menstruationslettelse:

Hvis du lider af uregelmæssige menstruationer, smertefulde kramper eller kraftig blødning, kan kanelte komme dig til undsætning. Kanel er kendt for at behandle PCOS, hvilket kan føre til en ubalance af hormoner i kroppen. Regelmæssig indtagelse af kanelte kan give dig lindring fra smertefulde perioder sammen med regulering af dine cyklusser. Det forbedrer også dine chancer for fertilitet.

9. Lindrer ledsmerter:

Din bedstemor bliver ved med at klage over de hævede knæ. Din mor udvikler også langsomt en smule smerter i knæhætterne. Mange mennesker ved ikke, hvordan kanel er et meget godt antiinflammatorisk middel, der simpelthen ville tage sig af dine hævede led og reducere smerten inden for få minutter. Hver gang du føler, at den lette ledsmerter kryber op i din krop, skal du brygge dig selv med en varm kanelte.

10. Forbedrer koncentrationen:

Kanel er et klassisk lægemiddel til de travle bugs, hvis hele dagen er fyldt op med et lufttæt program. Balancering af arbejde og hjem på samme tid er ofte det klyngede miljø og arbejdsbyrden, der kan være den vigtigste årsag til depression og tab af opmærksomhed. Bare tag en pause og afkøling. Kanel i te vil også forbedre blodgennemstrømningen i hjernen og holde dig mere koncentreret.

11. Beskytter hjertesundheden:

Kanelte er kendt for at reducere de dårlige kolesterolniveauer i kroppen, som er farlige for dit hjerte. Normalt omgiver mange hjerte-relaterede uheld omkring en arterie, der blokeres af en blodprop, kolesterol eller mangel på tilstrækkelig blodstrøm til hjertet, som kan forhindres med en kop kanelte. Dette er en af ​​de store sundhedsmæssige fordele ved at drikke kanel te.

12. Bekæmper kræft:

I henhold til undersøgelser er kanel te kendt for at forhindre mange former for kræft. Antioxidanterne i dette krydderi kan dræbe tumorcellerne og forhindre dem i at sprede sig til andre kropsdele. Kanelte kan også fungere som et afgiftningsmiddel, der kan fjerne kræftfremkaldende toksiner. At have en kop kanel te hver dag forbedrer din levetid!

13. Fordele ved kanelte til hud:

Hvis du lider af grimme bumser, pletter og sløvhed i huden, kan kanelte være det bedste bud! Denne te kan rense dit system indefra for at fjerne toksinerne. De teinflammatoriske egenskaber kan reducere hudbetændelsen og kontrollere sværhedsgraden af ​​dine udbrud.

Kanel te bivirkninger:

Selv om kanelte er fyldt med sundhedsmæssige fordele, kan det forårsage alvorlige bivirkninger, når det er for stort. Nedenfor er nogle af de største risici ved at drikke det ud over 2 eller 3 kopper om dagen:

 • Øget risiko for kræft.
 • Sænket blodsukkerniveau.
 • Ondt i maven.
 • Opkastning.
 • Orale sår.
 • Sår.
 • Åndenød.
 • Interferens med visse lægemidler.

Så det er nogle af de bedste fordele ved kanelte til vores krop. Kanelte erstatter langsomt den traditionelle chai i mange husstande. Det er blevet et vigtigt medlem af “Clear tea” -samfundet, som også omfatter grøn te. Sammen med at gøre det hjemme ved hjælp af friske krydderier, kan kanelposer også købes på markedet i forskellige varianter. Næste gang du føler dig døsig, skal du bare tage en kop varm kanelte og drikke dig til et godt helbred!