13 fantastiske fordele ved grapefrugtolie til hud, hår og sundhed

Har du nogensinde hørt om æteriske olier? Æteriske olier stammer fra naturlige kilder og får navnet fra de planter, de kommer fra. De er kendt for deres terapeutiske egenskaber, som giver beroligende lindring til krop og sind med deres særskilte aroma. En sådan olie kendt for sin syrlige, frugtagtige duft er grapefrugtolien. Udvundet fra grapefrugten, er olien meget udbredt i aromaterapi til behandling af mange sundhedsproblemer som humørsvingninger, depression og endda hovedpine. Lad os undersøge fordelene ved æterisk olie af grapefrugter, og hvordan du bruger det.

Grapefrugtolie fordele til hud, hår og amp; Sundhed

Hvad er grapefrugtolie?

Grapefrugt æterisk olie er en naturlig olie hentet fra skræl af Citrus Paradisi frugt, almindeligvis kendt som Grapefrugt. Også kendt som Chakotra på hindi, har denne olie en vidunderlig frugtagtig aroma. Det tilhører familien af ​​citrusolier og er kendt for sin brede vifte af fordele for en sund krop og sind.

Er grapefrugtolie sikker?

Som med enhver anden æterisk olie må grapefrugtolie kun bruges topisk. Det er farligt at forbruge denne olie internt og kan føre til toksicitet. Ren grapefrugtolie er også stærkt koncentreret og skal bruges sammen med andre bærerolier som kokosolie og olivenolie. Brug af den ufortyndede olie direkte på huden kan føre til forbrændinger, udslæt og andre reaktioner. Grapefrugtolie forårsager også fotofølsomhed hos mange mennesker. Det er bedre at bruge med stor forsigtighed, hvis du træder ud i solen.

Hvordan virker grapefrugtolie?

Funda bag enhver aromaterapi olie er, at deres distinkte duft stimulerer hjernens funktioner, når de indåndes. Grapefrugtolie virker præcist på samme måde. Ved at lugte til olien eller gnide den på huden, sender hjernen beskeder til det område, der styrer vores følelser. Det kan udløse positive reaktioner og hjælper os med at overvinde ekstreme følelser, herunder depression, rastløshed, stress osv.,

Sådan laver du grapefrugtolie derhjemme?

Den nemmeste måde at få grapefrugtolie på er at købe den fra et kendt æterisk oliemærke. Du kan dog også gøre det derhjemme ved at følge nedenstående trin:

Ting du har brug for:

 • Grapefrugter med tykt skind – 2
 • Ske
 • Rivejern
 • Ostedug eller sil
 • Beholder
 • Bærerolie som kokos eller oliven

Behandle:

 • Vask grapefrugten grundigt med almindeligt vand.
 • Skræl grapefrugten og skrab det hvide lag af huden med en ske.
 • Tør disse skræl i en dehydrator, eller du kan også soltørre dem i et par dage.
 • Læg de tørre skræl i lidt bærerolie og varm blandingen op i mindst 8 timer.
 • Denne koncentrerede olie kan nu sigtes og overføres til en beholder.

Bemærk: Olien opnået ved denne metode er ret stærk og kan ikke bruges direkte i nogen af ​​midlerne. Du skal bruge den sammen med en bærerolie for at reducere dens styrke.

Sådan bruges grapefrugtolie?

Grapefrugtolie kan bruges til ekstern anvendelse eller i en diffusor. Hvis du leder efter massageterapi, blandes olien med en bærerolie, inden den påføres på huden. Til aromaterapi kan du tilføje et par dråber grapefrugtolie i en elektrisk, ukrudt eller en lysdiffusor for at nyde den fantastiske lugt.

Vidunderlige fordele ved grapefrugtolie:

Læs mere for at vide mere om anvendelsen af ​​grapefrugtolie til hud, hår og sundhed.

sundhedsmæssige fordele ved grapefrugtolie

Sundhedsmæssige fordele ved grapefrugtolie:

Her fik vi de 13 bedste sundhedsmæssige fordele ved grapefrugtolie. Lad os tage et kig på dem.

1. Immunitetsforøgelse:

Grapefrugtolie er rig på antioxidanter, der giver beskyttelse mod oxidativ skade på cellen. Forbindelser som vitamin C, vitamin A og lycopen hjælper med at bekæmpe frie radikaler og styrke immunsystemet. Brug en diffusor til at indånde denne olies dampe. Du kan bruge den sammen med bærerolier som olivenolie til at massere den på huden.

2. Behandling af menstruationskramper:

Grapefrugtolie virker som et vidunder på menstruationskramper. Tilsæt bare 2-3 dråber grapefrugt æterisk olie med en lille smule bærerolie. Masser det på din lænd og mave. Dette vil helt sikkert give dig lindring fra menstruationskramper. Du kan endda bruge grapefrugtolie i en varm kompress for at opnå lindring.

3. Brug af grapefrugtolie til vægttab:

Grapefrugtolie har fedtopløselige egenskaber og kan hjælpe med at tabe sig. Indånding af grapefrugtolie direkte fra flasken lige før et måltid kan reducere ens appetit. Selvom grapefrugt ikke direkte kan bruges som kosttilskud eller fedtforbrænder, fungerer det bare som et middel til at bremse dit sukker og madbehov.

4. lindring fra ondt i halsen:

Grapefrugtolie bruges til at få lindring fra en tør hals. Tag en kop varmt vand, tilsæt 1-2 dråber grapefrugtolie og gurgle med det. Pas på ikke at sluge denne blanding, da den er ganske giftig. Efter gurgling skal du vaske munden grundigt for at sikre, at resterne af olien ikke klæber til gulvet eller taget af munden.

5. Antidepressiva:

Grapefrugt æterisk olie er et glimrende antidepressivt middel; Det stimulerer specifikke hormoner, der kan udløse positive følelser. Grapefrugtolie virker beroligende og beroligende på kroppen, hvilket resulterer i at tackle nervøsitet, angst, stress og depression. Næste gang du står over for en hård dag, skal du holde en grapefrugt -olieflaske ved hånden for at kontrollere dine følelser hurtigere!

6. Som fordøjelseshjælp:

Grapefrugtolie viser sig at forbedre fordøjelsen og også behandle maveforstyrrelser som kvalme. Du kan bruge den ved at indånde dampene fra en diffusor eller endda massere en blanding af grapefrugt og bærerolier på maven. Mild kompression kan hjælpe med glat fordøjelse og også reducere gas.

7. Lettelse fra tømmermænd:

Festede du hårdt i aftes og kunne ikke komme ud af dit tømmermænd? Prøv at indånde aromaen af ​​grapefrugtolie for at få øjeblikkelig lindring. Duften af ​​denne olie styrer visse hjernefunktioner og gør din krop opmærksom og aktiv.

8. Som desinfektionsmiddel:

Grapefrugt æterisk olie betragtes som et stærkt desinfektionsmiddel, da det har egenskaber som antimikrobielt og antiviralt. De kan bruges til at beskytte kroppen mod infektioner både interne og eksterne infektioner, især mod acne, nedskæringer, blå mærker, mave, tarm, urin, tyktarm og nyre infektioner.

9. De vanddrivende egenskaber:

Grapefrugt æterisk olie fjerner ekstra vand, fedt, urinsyre og natrium fra kroppen ved at skylle dem ud ved vandladning. Og dermed opretholder og reducerer blodtrykket, holder hjertet sundt og helbreder urinvejsinfektioner. Det hjælper også med at rense usunde aflejringer af nyrerne og beskytter dem mod enhver form for infektion. Grapefrugtolie menes at være fremragende til mennesker med nyreberegninger, gigt, blodurinstof og cellulite.

10. Forebyg hudkræft:

Grapefrugtolie med dets antioxidantegenskaber er kendt for at reducere chancerne for hudkræft. Ved regelmæssigt at massere den sammen med en bærerolie på huden, kan du opnå klar, glødende hud. Sammen med kræft kan du også forhindre andre lidelser som eksem, pletter og mørke pletter.

11. Fjerner giftstoffer:

Grapefrugtolie hjælper med at skylle toksiner ud ved at hjælpe med glat fordøjelse, hvilket kan føre til glatte afføring. Mennesker, der lider af dårlig fordøjelse på grund af angstproblemer, kan have stor gavn af grapefrugtolie.

Grapefrugtolie til hud:

Her hentede vi de bedste fordele for grapefrugtolie til huden. Lad os tage et kig på dem.

12. Behandl acne & Forhindre aldring:

Grapefrugt æterisk olie er godt for huden og er ganske effektiv til behandling af acne. Tag et par dråber æterisk olie af grapefrugt i en vatrondel og påfør den ved langsomt at duppe den over det berørte område. Du kan også danne en blanding ved at sætte grapefrugtolien og bærerolien sammen og derefter anvende denne blanding på samme måde som nævnt ovenfor. Grapefrugtolie til ansigt bruges også til behandling af ældning og andre hudproblemer.

Grapefrugtolie til hår:

Her fik vi de bedste fordele ved grapefrugtolie til hår. Lad os tage et kig på dem.

13. Behandl hovedbundsinfektioner & Skæl:

Grapefrugtolie er fuld af C -vitamin og A -vitamin, som er meget vigtigt for hårets sundhed; En hovedmassage kan forbedre blodcirkulationen i hovedbunden, der hjælper hårvækst. Brug af grapefrugtolie på hår er nyttig til at tage sig af hovedbundinfektioner og skæl.

Bivirkninger af grapefrugtolie:

Sammen med at kende fordelene ved grapefrugtolie er det også vigtigt at forstå dets farer:

 • Grapefrugtolie skal undgås under graviditet og under amning.
 • Brug aldrig olien ufortyndet, da det kan føre til alvorlige forbrændinger.
 • Grapefrugtolie kan være dødelig, hvis den indtages internt.
 • Undgå at bruge den, hvis du træder ud i solen, da olien kan øge UV -skader.
 • Brug ikke olien direkte på huden uden at lave en patch -test.

Vi håber, at du nu har forstået de vidunderlige sundhedsmæssige fordele ved grapefrugtolie. Det er på tide, at du genskaber et spa-lignende miljø i dit hus ved at skaffe en lille diffuser og fylde dit hjem med denne citrusagtige duft. Det er også en fantastisk måde at afslutte en hektisk dag med denne aroma, der virker som magi i dit sind. Hvad venter du på? Prøv denne vidunderlige olie nu, og lad os vide, hvad du synes om den!