16 fantastiske bygvandsfordele til hud, hår og sundhed

Kan du huske de gode gamle dage, hvor din mor plejede at lokke dig til at drikke Byg Khanji? Byg er et af de mest næringsrige korn, der bruges til tilberedning af en række bagte produkter, supper og salater. Byg er rig på kulhydrater og vigtige vitaminer, mineraler. Det betragtes ofte som et superkorn og er ekstremt populært blandt sundhedsfreaks. I denne artikel får du mere at vide om bygs sundhedsmæssige fordele, dvs. bygvandets fordele, forberedelse, ernæringsfakta og daglig dosering i detaljer:

Bygvand fordele til hud, hår & amp; Sundhed

Hvad er byg?

Byg er et korn, der tilhører græsfamilien. Hele bygkorn har en skal som yderdæksel. De ligner riskorn med et hvidt farvekorn indeni, men er mere klæbrig og sejere. Det betragtes som en af ​​verdens sundeste fødevarer og er også ekstremt alsidig at bruge. Byg kaldes også “Jau” på hindi, “Jav” i Gujarati, “Satu” i Marathi, “Barliarisi” på tamilsk og “BarliBiyyam” på telugu. Der er mange bygfordele for sundheden (jau -fordele), som omfatter hjælp til forstoppelse, helbredelse af infektioner og endda forebyggelse af kræft.

Typer af byg:

Bygkorn fås i mange varianter på markedet, idet den almindelige form er fuldkorn:

 • Flager: Flager Byg er som havregryn, som laves ved at flade dem ud. De bruges i bagværk eller i Müsli.
 • Mel: Bygsmel laves ved at dunke kornene til et fint pulver. Dette bruges sammen med andre mel i bagte produkter.
 • Korn: Bygkorn er revnede korn, der er lavet ved at ruste dem først og derefter revne. De ligner revnet majs i udseende.
 • Hullet: Skrogbyg laves ved at fjerne den yderste skive og holde hele klid intakt. Dette er rig på kostfibre og nærende i forhold til de andre sorter af byg.
 • Perlebyg: Disse er hvide, ensartede korn, der ligner små perler. De fremstilles ved at fjerne klidlaget og bruges meget i supper og salater.
 • Afskallet byg: Disse bygkorn har den ydre skive intakt og en aroma til fremstilling af spirer.

Byg ernæringsfakta:

Byg er højt på vigtige vitaminer og mineraler. Tjek den ernæringsmæssige opdeling på 100 gram Portionsstørrelse:

 • Kalorier i alt: 354
 • Total fed: 2,3 g
 • Natrium: 0%
 • Kalium: 452 mg
 • Kulhydrater i alt: 73 g
 • Kostfibre: 17 g
 • Protein: 12 g
 • Jern: 19%
 • Vitamin B6: 15%
 • Magnesium: 33%

Nu hvor du har forstået bygkorn, lad os forstå lidt mere detaljeret om bygvand:

Hvad er bygvand?

Den mælkehvide drink, der fremstilles ved at koge bygfrø i vand, kaldes Bygvand, som er den mest almindelige form for forbrug af denne Byg. Bygvand på hindi kaldes “Jau Paani” og bruges som et traditionelt hjemmemedicin i mange husstande og er kendt for sine ernæringsmæssige fordele. Bygvands godhed er sådan, at den ofte gives som den første babymad i mange lande. Det er ret let at fordøje og hjælper også med at behandle mange lidelser. Her er din guide til at forstå de bedste fordele ved at drikke bygvand og også lære fremstillingsmetoden.

Kan vi drikke bygvand dagligt?

Ja! Bygvand er sikkert til daglig forbrug. Faktisk er det helt anbefalet til gravide og ammende kvinder og endda gamle mennesker at holde forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer i skak! At drikke bygvand regelmæssigt i løbet af somrene kan resultere i en kølende effekt.

Sådan opbevares bygvand?

Ernæringen i bygvand udnyttes bedst, når det farver frisk. Men hvis du ønsker at opbevare det til fremtidig brug, skal du bruge en glasbeholder med en lufttæt forsegling. Det er optimalt at opbevare det på køl i 2-3 dage, og udover det kan vandet være uegnet til forbrug.

Hvad er den bedste tid til at drikke bygvand?

Den bedste del af bygvand er, at det kan fås når som helst uden at få bivirkninger. Man kan få en skål med varmt bygvand til morgenmad for at starte dagen på en sund note. Du kan også få den som en suppe til frokost eller som et mellemmåltid. At beholde bygkornene kan give dig en sej konsistens, der får dig til at føle dig mæt.

Hvor meget bygvand kan jeg drikke om dagen?

Du kan have omkring 2-3 glas bygvand om dagen, hvis du ikke har glutenallergi. Denne dosis anbefales især til patienter, der står over for urinvejsinfektioner. Bygvand kan skylle toksiner og bakterier ud og tilbyder øjeblikkelig lindring. Det eneste problem med at forbruge overskydende bygvand er, at det er vanddrivende egenskaber, der kan give dig lyst til ofte at urinere.

Sådan laver du bygvand derhjemme:

Ingredienser:

 • Perlebyg – ¼ kop.
 • Vand – 3 kopper.
 • Krystal salt – efter smag [Dem, der ønsker en sød version, kan tilføje sukker, farin, melasse, jaggery eller honning.]
 • Citronsaft – 1 spsk.

Forberedelse:

 • Soak grundigt rengjort knap i 3 kopper vand natten over.
 • Tryk kog i det samme vand i cirka 4 fløjter. Sænk flammen og lad det koge i yderligere 10 minutter, indtil byg bliver grødet.
 • Tag den kogte byg ud, når trykket aftager.
 • Lad blandingen afkøle grundigt, inden den siles og smages til.
 • Server den forfriskende drink garneret med en citronskive.

Bygvand fordele for sundhed, hår & Hud:

Følgende er nogle af de bedste anvendelser af bygvand (fordelene ved jau ka pani) til hud, hår og sundhed:

sundhedsmæssige fordele ved bygvand

Sundhedsmæssige fordele ved bygvand:

Her fik vi de 13 bedste sundhedsmæssige fordele ved bygvand. Lad os tage et kig på dem.

1. Bygvand til vægtreduktion:

Denne drink er fyldt med fibre og holder dig mæt i en længere periode og undertrykker din appetit. Desuden sikrer fibrene også, at toksinerne skylles ud af systemet. En lavere appetit kombineret med en giftfri krop giver garanteret vægttab. Dette er en af ​​de bedste bygvandsfordele.

2. Anti -kræftegenskaber:

Som et lager af antioxidanter kan regelmæssig indtagelse af denne drink i din kost modvirke risikoen for kræft ved at fjerne frie radikaler. Tilstedeværelsen af ​​fiber udløser produktionen af ​​gode bakterier i din tarm og beskytter dig dermed mod tyktarmskræft.

3. Bygvand til diabetes:

Sammen med at opretholde sukkerniveauerne i blodet forsinker denne drink kroppens potentiale til at optage kulhydrater. Således kan diabetikere stole på bygvand for at opretholde deres glukoseniveauer.

4. Beskyttelse af hjertet:

Tilstedeværelsen af ​​fibre, både opløselige og uopløselige, i rigelige mængder i denne drink hjælper med at sænke niveauet af dårligt kolesterol. Jo lavere LDL -niveauerne er, jo mere sikkert vil dit hjerte være.

5. For et stærkere fordøjelsessystem:

Giv dit fordøjelsessystem en god dosis fiber ved at indtage et glas bygvand dagligt. Sammen med at forbedre fordøjelsesbranden fungerer den som et naturligt anti-flatulent middel. Tilstedeværelsen af ​​fiber i store mængder gør også denne afføring til en afførende effekt, hvilket gør den til et ideelt hjemmemedicin mod forstoppelse.

6. Godt for dine nyrer:

Som tidligere nævnt kan mennesker, der lider af nyresten, tage denne drink til hjælp for at skylle de små calciumaflejringer ud. Det afgifter også nyrerne og modvirker dermed risikoen for nyrekræft.

7. Naturligt middel mod anæmi:

Tilstedeværelsen af ​​kobber i denne drink hjælper med at forbedre produktionen af ​​hæmoglobin og reducerer dermed chancerne for anæmi. Dem, der har anæmi, kan også indtage denne jernrige drink for at forbedre antallet af røde blodlegemer.

8. For et bedre immunsystem:

Tilstedeværelsen af ​​C -vitamin i overskydende mængder i denne drink styrker dit immunsystem og holder hyppige tilbagefald af forkølelse og hoste i skak. Hold din træthed væk ved at give en dosis jern med et glas bygvand. Jo bedre dit immunsystem er, jo lavere er chancerne for at du bliver syg.

9. Skjold mod galdesten:

De uopløselige fibre i bygvand sænker udskillelsen af ​​galdesyrer. Jo lavere niveauer af galdesyrer er, jo bedre vil insulinfølsomheden være. Dette reducerer igen triglyceridniveauet og forhindrer dannelse af galdesten.

10. Averts åreforkalkning:

Vitamin B -kompleks, der er til stede i denne energidrik, sænker kolesterolniveauerne. Dette forhindrer igen fedtstoffer i at blive aflejret på arterievæggene og fortykne det. Kort sagt forhindrer de lavere niveauer af kolesterol og LDL udviklingen af ​​åreforkalkning.

11. For stærkere knogler:

Calcium, kobber og fosfor, der findes i bygvand, styrker knoglerne og forbedrer deres generelle sundhed. Drikken indeholder også mangan, som spiller en stor rolle i produktionen af ​​knogler. Et glas af denne drink vides at indeholde calcium elleve gange mere end et glas mælk. Denne drink er også fyldt med jern, hvilket gør den til en ideel drink til at afværge og helbrede osteoporose.

12. Behandler urinvejsinfektioner:

Dette er en af ​​de vigtigste anvendelser af at drikke bygvand. Det virker som et vanddrivende middel, som får kroppen til at tisse mere end det normale niveau. Denne proces hjælper med at skylle toksinerne ud af kroppen, herunder mikroberne. Det anbefales at tage 2-3 glas bygvand om dagen for at holde UTI i skak!

13. Naturlig modgift mod forgiftning:

Undersøgelser tyder på, at bygvand har de potentielle modgiftegenskaber, der kan modvirke de risici, der er forbundet med forgiftning.

Fordele ved bygvand til huden:

Her hentede vi top 2 fordele ved bygvand til huden. Lad os tage et kig på dem.

14. Har egenskaber mod ældning:

Bygvand gavner huden på mange måder. Pakket med C -vitamin og andre antioxidanter, fjerner denne supervæske de frie radikaler, der udløser den tidlige begyndelse af rynker, fine lag og slapp hud. Tilstedeværelsen af ​​selen i denne væske hjælper med at bevare hudens elasticitet. Således kan regelmæssig brug af bygvand hjælpe med at holde din hud veltonet, smidig, ungdommelig og strålende.

15. Behandler tilstoppede porer:

Hvis du lider af tilstoppede porer og acneudbrud, er bygvand den bedste naturlige løsning. En antiinflammatorisk forbindelse kaldet Azelaic acid kan hjælpe med at fjerne blokering af porerne, reducere hudbetændelse og også forhindre acne. Sammen med internt forbrug kan påføring af vandet direkte på huden gøre det glat og glaslignende.

Fordele ved bygvand til hår:

Her meldte vi os, fordele ved bygvand til hår. Lad os tage et kig på dem.

16. Bekæmper hårtab og bevarer hårfarve:

Tilstedeværelsen af ​​niacin, thiamin og Procyanidin B-3 gør det muligt for dette bygvand at fremme hårvækst og gøre et tykt, frodigt hår. Jern- og kobberberiget bygvand forbedrer produktionen af ​​røde blodlegemer og giver derved lindring af hårtab på grund af anæmi. Tilstedeværelsen af ​​kobber hjælper også med at bevare farven på dit hår ved at udløse melaninsekretion i rigtige mængder.

Bygvand til kvinder:

Bygvand har vist sig at være yderst gavnligt for kvinder. Gravide og ammende kvinder kan regelmæssigt stole på denne drink for at forbedre kvaliteten og mængden af ​​udskilt modermælk. Her er hvad denne ydmyge drink kan gøre for kvinderne under graviditet og amning:

 • De smertestillende egenskaber ved denne drink hjælper med at lindre smerten i de første dage med amning.
 • Det stimulerer produktionen af ​​fordøjelsessaft og lindrer derved fordøjelsesbesvær og relaterede problemer hos mødre såvel som babyer.
 • Da det er lavt i det glykæmiske indeks, kan det hjælpe de nye mødre med at tabe graviditetsvægten på en sund måde.
 • Sip drinken for at lette morgenkvalme oplevet i løbet af første trimester.
 • Det beskytter kvinder mod urinvejene og gærinfektioner, der opleves under graviditeten.
 • Regelmæssig brug af denne drink kan forhindre graviditetsdiabetes hos gravide kvinder.
 • Hold graviditetsudløst ødem og hypertension i skak med denne fantastiske drink.
 • Bygvand er også kendt for at lette nasal overbelastning under graviditeten.
 • Forhindrer dannelse af galdesten i skak med bygvand under graviditeten.

Byg vand bivirkninger:

Selvom bygvand generelt betragtes som sikkert til internt forbrug, har det visse bivirkninger. Byg indeholder store mængder gluten, hvilket gør det uegnet for dem med glutenallergi. De oplevede symptomer er som følger:

 • Udslæt.
 • Kvalme.
 • Mavesmerter.
 • Dårlig fordøjelse.
 • Hovedpine.
 • Opkastning.
 • Diarré.

Hvis du oplever nogen af ​​disse, er det bedre at afbryde brugen og kontakte en læge.

Byg Vand Fordele

Er du ikke overrasket over at vide, hvordan denne hverdagsdrink kan være så vidunderlig for dit helbred? Ikke underligt, hvorfor vores mødre og bedstemødre plejede at lave det hver dag hjemme, især i de hårde somre. Denne nærende drink kan reducere afhængigheden af ​​mange kraftfulde lægemidler, især antibiotika. Det er derfor, selv læger ordinerer at drikke dette vand hver dag for at udvikle dit immunsystem og holde din krop sund og solid!