17 bedste fordele ved sellerijuice til hud, hår og sundhed

Selleri Juice vinder stor opmærksomhed, især i de vestlige lande for sine sundhedsmæssige fordele. Kendt for sin utroligt lavt kalorieindhold ernæringsprofil, er sellerisaft blevet en favorit blandt sundhedsentusiaster. Mange ernæringseksperter mener, at sellerisaft er en eliksir til kroppen. Fra at hjælpe med en bedre fordøjelse til at reducere blodtrykket og endda behandle hjerteproblemer, er sellerijuice din bedste chance, når det kommer til et godt helbred. I denne artikel lærer vi om fordelene ved sellerijuice til hud, hår og sundhed.

Fordele ved sellerijuice

Er sellerisaft god til dig?

Selleri Juice er fyldt med vitaminer og mineraler for at tilbyde høj energi til din krop uden at tilføje overskydende kalorier. Det er en vigtig kilde til folat, kalium, mangan og pantothensyre, som kræves af sunde knogler og blod. Sellerisaft indeholder også visse kemikalier kaldet phytonutrients, som er naturlige antioxidanter og antiinflammatoriske midler.

Selleri Juice Ernæringsfakta:

Her er næringsværdien af ​​sellerijuice pr. 1 kop (8 ounces) portion:

 • Kalorier i alt: 42
 • Natrium: 215 mg
 • Kalium: 670 mg
 • Kulhydrater: 9 gm
 • Kostfibre: 4 g
 • Sukkerarter: 6 gm
 • Protein: 2 gm
 • A -vitamin: 9 %
 • C -vitamin: 19 %
 • Kalk: 10 %
 • Jern: 6 %

Sådan laver du sellerisaft?

Der er absolut ikke noget alternativ til frisklavet Selleri Juice. Selvom mange mennesker foretrækker at blande det med andre elementer som frugt og grøntsager, kan du drikke ren sellerisaft for at høste maksimale fordele. Her er den bedste opskrift på sellerijuice at prøve derhjemme:

Ingredienser:

 • Selleri stilke – 2 bundter
 • Vand – ¼ kop

Tid til at forberede sig: 5 minutter

Forberedelsestid:

 • Vask selleri grundigt i rindende vand.
 • Skær bunden og toppen af ​​stilkene af.
 • Hak centerstykkerne groft og overfør dem til en blender.
 • Tilsæt lidt vand og blend til det er glat.
 • Si saften og server straks.

Hvor meget sellerijuice skal jeg drikke om dagen?

Eksperter anbefaler at tage op til 90 ml sellerijuice om dagen til at starte med. Du kan øge serveringen op til 480 ml portion. Det tilrådes også at opretholde et mellemrum på 30 minutter før og efter indtagelse af saften for bedre absorption af ernæring og forbedrede sundhedsmæssige fordele.

Bedste tid at drikke sellerisaft:

Det bedste tidspunkt at drikke sellerisaft er på tom mave, først om morgenen. Dette kan hjælpe med at skylle toksinerne ud af din krop sammen med at forny dit system. Du kan også have sellerisaft mellem måltiderne for bedre fordøjelse.

Fantastiske fordele ved at drikke sellerisaft:

Denne artikel vil guide dig om fordelene ved sellerijuice til hud, hår og sundhed. Lad os tage et kig på dem.

sundhedsmæssige fordele ved sellerisaft

1. sænker niveauerne af dårligt kolesterol:

Der er et kemikalie i selleri kendt som butylphthalid. Dette er ansvarligt for at sænke niveauet af LDL eller dårligt kolesterol akkumuleret i kroppen og dermed holde hjertet sundt og fri for risici for sygdomme og angreb. Det forbedrer også galdesekretionen, der godt igen fungerer rigtig godt på kolesterolniveauerne i kroppen.

2. Tilbyder vanddrivende egenskaber:

Selleri Juice er kendt for sine vanddrivende egenskaber for at afgifte din krop i form af urin. Der er kalium- og natriumniveauer i sellerisaft, der sikrer korrekt regulering af urinvejene og hjælper med at fjerne overskydende væske fra kroppen sammen med de farlige. Det er en af ​​de førsteklasses fordele, du bør vide om.

3. Hjælpemidler ved fordøjelse:

Der er nogle næringsstoffer og kemikalier i sellerifibrene, der frigives under tilberedningen af ​​saften. Dette hjælper med at regulere hele fordøjelsessystemet samt afføring. Det fungerer faktisk som afføringsmiddel for de mennesker, der har problemer med forstoppelse. Dette er en af ​​de vigtige sundhedsmæssige fordele ved sellerisaft.

4. Til blodtrykskontrol:

Næsten 1 glas frisklavet sellerisaft er perfekt til at holde blodtryksniveauerne på et afbalanceret forum. Selleri er lavt i saltindhold og indeholder gode mængder magnesium, fiber og kalium for at regulere dit blodtryk og beskytte dit hjerte mod pludselige slagtilfælde og andre livstruende tilstande.

5. Behandler søvnløshed:

Der er nogle specifikke æteriske olier og mineraler i sellerisaft, der er nyttige til at give en beroligende følelse til nervesystemet og hjælpe folk med at behandle søvnløshed og få god søvn. Det er også magnesiumniveauerne i drikken, der giver uforstyrret søvn til forbrugeren.

6. Til vægttab:

Indtagelse af sellerisaft hjælper med at forhindre den trang, vi normalt har til slik, og forhindrer dermed ekstra kalorier. Dette holder problemerne med overvægt i skak og hjælper også i høj grad med vægttab. Sellerisaft giver også bedre fordøjelse takket være de store mængder kostfibre, den indeholder, hvilket gør den til en af ​​de bedste fødevarer til vægttabspiranter.

7. Fungerer som et afrodisiakum:

For dem, der ønsker at forbedre deres libido også kendt som seksuel lyst, er der intet bedre og mere naturligt end at tage sellerisaft, der har afrodisiakum egenskaber. Det hjælper med at afbalancere udskillelsen af ​​seksuelle hormoner og giver dig dermed ønskede resultater i seksuel præstation. Dette er en af ​​de bedste fordeler ved sellerijuice for mænd.

8. Til behandling af sten:

For at fjerne toksinerne fra kroppen er sellerisaft det perfekte valg at lave. Dette hjælper også med at bryde og eliminere alle sten i galdeblæren. Det er også et ideelt valg for at forhindre gentagelse af problemet igen og igen sammen med behandlingen. For at fjerne sten i galdeblæren skal du dagligt drikke sellerisaft for bedre resultater.

9. Hydrering af huden:

Hvis du føler dig dehydreret, anses sellerisaft for at være det bedste alternativ til at drikke almindeligt vand. Der er 95 % vand i selleri, og derfor har det gode fugtighedsegenskaber. At have sellerisaft kan også hjælpe med at give de samme fordele for huden. Dette hjælper dig med at få en blød og smidig hud. Det er et perfekt valg at gøre for ideel hud sundhed og på en enkel og sikker måde.

10. Forhindrer hudskader:

Fordelene ved sellerijuice omfatter at forhindre din hud i at blive beskadiget over tid. Vandindholdet i sellerisaften sammen med antioxidanterne i den er en god ting og virker til at rense dine kropsproblemer. Det gør din hud klarere. Antioxidanter frigør din krop fra de skadelige toksiner og dermed generelle skader. Med det er dine chancer for at flaunt en fejlfri hud bogstaveligt talt fordoblet.

11. Lindrer problemer med overgangsalderen:

Sellerisaft til søvnløshed er noget, vi allerede har dækket, så vi tager et andet af de mest almindelige symptomer, der skal passes. Hvert år nærmer millioner sig deres overgangsalderstadium. Selvom det kan betyde enden på dine irriterende kramper, er de andre symptomer, der udvikler sig et sted som hedeture, svære at sige farvel til. Så her er noget andet, der er lige så effektivt som håndkøbsmedicin, men ikke halvt så dyrt. Ja, vi taler om sellerisaft. Uden bivirkninger og de fordele, det bogstaveligt talt velsigner dig, tvivler vi næppe på, at der har været en bedre grøntsag på din indkøbsliste.

12. Nærer hår:

Fordelene ved sellerisaft på den næste omfatter hårplejerutiner at prale af. Vi talte allerede om, hvordan selleri er stort på vand og vitaminerne, A specifikt. Begge disse elementer er lige store til vores hår. Vandet hjælper med at holde vores hovedbund bedre med sin hydrering og bringer dermed skæl, som vi er så tilbøjelige til. På den anden side stimulerer og nærer A -vitamin rødderne, så hårstråene er sundere. Sellerisaft er også kendt for at forbedre hårets tekstur. Så nu ved du, hvorfor du har brug for grøntsagen tilbage på din kost.

13. Bekæmper svampeinfektioner:

Lad os starte fra det helt grundlæggende med denne. Har du nogensinde spekuleret over, hvordan selleriets holdbarhed er så lang? Nå, overrask! Det er ikke magi. Selleri indeholder en masse forskellige naturlige fungicider. Dette er til gengæld naturligvis gavnligt for dit generelle helbred. Det siges af læger, at hvis du hver dag har en bladselleri som en stendyk del af din kost, kan det hjælpe med at holde de dårlige mikrober i din krop væk. Du skal også vide, at disse svampe i selleri kun er de gode.

14. bruges til behandling af gigt:

Selleri indeholder en antiinflammatorisk komponent, som er meget sjælden at finde, der er kendt som en COX-2-hæmmer. Det er ved godt helbred, kendt i reduktionen af ​​urinsyrer generelt. Som du ved, er urinsyrer hovedårsagen til urinsyregigt. Når du kan tilberede sellerisaft og indtage sellerifrø sammen, kan det i sidste ende naturligvis være en årsag bag reduktionen i din gigt. Sellerisaft til gigt, som du burde vide, fungerer normalt på samme måde på dine led og deres problemer for at give dig den ønskelige smertefri krop og liv, som du har længtes efter.

15. Kan bruges til behandling af vitiligo:

Selleri kan bruges til behandling af Vitiligo, hudsygdommen med hvide pletter. Prøv saften hver gang du har en hektisk tidsplan og har brug for at arbejde på din krop, men du har ikke tid. Dette er det bedste naturlige middel, der vil fungere til din fordel for godt. Så bivirkningerne er virkelig ingen, hvis du undrede dig over det samme og tvivlede på din idé om at tage selleri dagligt.

16. Lindrer arthritis symptomer:

Sellerisaft er kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber, som kan være gavnlige ved behandling af gigt. Et stof kaldet Luteolin er kendt for at reducere betændelse i væv sammen med at tilbyde øjeblikkelig lindring af de smertefulde ledtilstande som arthritis. Det er derfor, et glas sellerisaft stærkt anbefales til patienter med kronisk arthritis.

17. Forebygger kræft:

En anden grund bag populariteten af ​​sellerijuice er dens styrke til at forhindre mange former for kræft. Selleri indeholder mange fytokemikalier som apigenin og Luteolin, som er naturlige antioxidanter. Disse kemikalier er kendt for at bekæmpe frie radikaler, der fører til kræft på grund af virkningerne af oxidation.

Selleri Juice Bivirkninger:

Selvom sundhedsindustrien går gaga over denne saft, er faktum, at sellerisaft ikke er egnet til alle. Her er nogle af de mindre kendte bivirkninger ved at drikke denne saft:

 • Øger lysfølsomheden.
 • Fordøjelsesforstyrrelser.
 • Åndenød.
 • Nældefeber.
 • Kvalme.
 • Øget hjerteslag.
 • Sænket blodtryk.
 • Svimmelhed.
 • Hjertestop.

Det er nogle af de største fordele ved Selleri Juice. Berømmelsen af ​​denne saft har spredt sig så bredt, at mange supermarkeder mangler selleri stilke på grund af stor efterspørgsel. Der er imidlertid også plads til myter bag denne utrolige brug af drikken og anbefales derfor at indtage den i små mængder. Hvis du er gravid, ammer eller lider af kroniske medicinske problemer, anbefales det også at konsultere en læge, før du overbelaster dit spisekammer med selleri!