18 Videnskabeligt dokumenterede Jamun -frugtfordele til hud, hår og sundhed

Jamun -frugter er meget elskede, især af børn. Den indiske sorte blomme er også lækker og ekstremt nærende! Dens lilla skær kombineret med sin søde og syrlige smag tilføjer det til listen over premiumfrugter. Jamun er en rig kilde til essentielle vitaminer og mineraler. Antioxidanterne i disse frugter skyller sygdomsfremkaldende toksiner ud og forhindrer forskellige sygdomme. Udover disse har vi samlet 18 bedste Jamun -frugtfordele sammen med ernæringsfakta og bivirkninger.

Jamun frugt fordele

Hvad er Jamun Fruit?

Jamun, det videnskabelige navn eller botaniske navn er SyzygiumCumini, er den saftige frugt af det tropiske jamun-træ, der er hjemmehørende i det indiske subkontinent.

På tværs af forskellige regionale sprog i Indien omtaler folk Jamun som jambolan, nagapalam, naaval, allaneredu, java blomme, kalo jam, jambunerale, nagapazham. Den modne frugt er ovalformet og dyb lilla i farven, der næsten ligner en lille blomme. Den er saftig med et stort frø og sød-syrlig i smagen. Jamun er meget nærende og indeholder mange medicinske egenskaber.

Denne meget elskede møre frugt er sæsonbestemt og kun tilgængelig om sommeren, fra juni til august i Indien. I de sidste par århundreder er jamun -træet blevet populært i forskellige asiatiske regioner, det amerikanske subkontinent osv. Det vokser nu i forskellige dele rundt om i verden og vinder hurtigt popularitet på grund af dets mange sundhedsmæssige fordele.

Typer af Jamun -frugt:

Selvom jamun vokser i forskellige regioner rundt om i verden, har den kun to sorter. Begge sorter har samme farve og form. Hvis du ser på deres billeder, ligner de begge, men de har en vis variation med hensyn til frugtens indre kød. Den første sort har et lys lilla eller hvidfarvet kød med et stort frø. Den anden sort har hvidligt kød uden frø; denne sort indeholder mere pektin, en naturlig stivelse, end den første sort.

Er Jamun godt for helbredet?

Jamuns, også kendt som sorte blommer, Java -blommer og Malabar -blommer, indeholder få kalorier, men har utallige sundhedsmæssige fordele. De kaldes ‘gudernes frugt’ med en høj omtale i hinduistisk mytologi. De er en glimrende kilde til vitaminer og mineraler som vitamin C, vitamin A, vitamin B, kalium, magnesium, jern, calcium osv..

Fytokemikalierne, polyfenolforbindelserne og andre forbindelser i jamun bidrager til dets forskellige medicinske egenskaber. Jamuns er kendt for karminative virkninger, vanddrivende og anti-scorbutiske egenskaber.

De er en stor del af gammel indisk og kinesisk medicin til behandling af sundhedstilstande som gigt, astma, hjertesygdomme, mave- og tarmsygdomme, leversygdomme, blodrensning, øjensygdomme, hudsygdomme osv. De er populært kendt for at kontrollere højt blod glukoseniveauer, da de er rige på alkaloider og hypoglykæmiske egenskaber.

Ernæringsværdi af Jamun Fruit:

Jamun er en af ​​de få frugter med et rigt næringsindhold. Lad os se på næringsstofferne i 100 gram jamun:

 • Energi: 251 kJ (60 kcal).
 • Kulhydrater: 14 g.
 • Kostfibre: 0,6 g.
 • Fedt: 0,23 g.
 • Protein: 0,995 g.
 • Thiamin (B1): (2%) 0,019 mg.
 • Riboflavin (B2): (1%) 0,009 mg.
 • Niacin (B3): (2%) 0,245 mg.
 • Vitamin B6: (3%) 0,038 mg.
 • C -vitamin: (14%) 11,85 mg.
 • Calcium: (1%) 11,65 mg.
 • Jern: (11%) 1,41 mg.
 • Magnesium: (10%) 35 mg.
 • Fosfor: (2%) 15,6 mg.
 • Kalium: (1%) 55 mg.
 • Natrium: (2%) 26,2 mg.
 • Vand: 84,75 g.

Bedste tid at spise Jamun:

 • Ifølge Ayurveda, den gamle indiske medicin, er det rigtige tidspunkt at indtage jamuns, når solen er på sit højeste – mellem 12.00 og 15.00.
 • Indtagelse af jamuns på dette tidspunkt øger de positive effekter og dæmper eventuelle negative virkninger.
 • Som enhver anden frugt er jamuns gode, hvis de tages på tom mave et par timer efter måltider.
 • Indtagelse af frugt på tom mave understøtter antioxidantaktiviteten og hjælper med at skylle toksiner bedre ud.

Sådan laver du Jamun -pulver derhjemme?

Jamun frøpulver viser sig at være yderst gavnligt for kroppen, især til behandling af diabetes, PCOS -tilstande hos kvinder, forbedring af fordøjelsen osv. Lad os se på processen med at lave jamunfrøpulver eller jamunfrøchurna derhjemme.

Ingredienser:

 • En Kg. af friske jamunfrugter.

Fremstillingsmetode:

 • Rens jamunerne grundigt, pres massen og saml frøene. (Folk bruger frugtkødet til at forberede Jamun -juice derhjemme).
 • Vask de indsamlede frø grundigt.
 •  Tør disse frø under solen i 4-5 dage, og fjern derefter den ydre skal.
 • Tjek om frøene er tørret nok. Frøene skal bryde i to, hvis du trykker dem mellem fingrene.
 • Hvis de ikke er tørre nok, skal du lægge dem under solen i 4-5 dage mere.
 • Når frøene er tørret godt, knuses de i en kværn for at lave et fint pulver.
 •  Opbevar dette pulver i en lufttæt beholder.
 • Du kan indtage dette pulver ved at blande en teskefuld i et glas vand og drikke om morgenen på tom mave.

Forskningsbaserede Jamun-frugtfordele:

Her fik vi 18 bevisbaserede jamun-frugtfordele til hud, hår og sundhed.

Fordele ved Jamun

Sundhedsmæssige fordele ved Jamun Fruit:

Her er vores 13 bedste sundhedsmæssige fordele ved jamunfrugt. Lad os tage et kig på dem.

1. Jamun -frugt til diabetes:

Jamun bruges i vid udstrækning i Ayurveda til behandling af diabetes. Det har hypoglykæmiske egenskaber og antidiabetiske komponenter som oleanolsyre, jambolin og jambosin. Disse komponenter hjælper med at opretholde glukoseniveauer i blodet ved at bremse processen med at frigive glukose i blodet.

Det hjælper også med at forarbejde stivelse til energi og øger niveauet af insulin. Jamuns er meget effektive til at reducere hyppigheden af ​​vandladning, hvilket er en almindelig bivirkning af diabetes. Jamun frø pulver, jamun bark te og jamun blade er også meget effektive til behandling og behandling af diabetes.

2. Behandler mavesygdomme:

Jamuns er meget gavnlige for fordøjelsessundheden. De er astringerende og antibakterielle. Dette hjælper med at behandle forskellige maveinfektioner og kontrollere diarré. De er med til at regulere afføringen og behandle forstoppelse.

Jamuns indeholder leverbeskyttende egenskaber. De hjælper med at afgifte leveren og rydde overskydende leverenzymer, der kan skade leveren – derved understøtte dets struktur og sunde funktion.

3. Hjælper med blodrensning:

Jamuns har mange antibakterielle og antimikrobielle egenskaber, der gør dem til en af ​​naturens bedste blodrensere. De har også et rigt indhold af jern, som hjælper med at forbedre de røde blodlegemers sundhed og øge deres antal. Jamuns er den bedste medicin til behandling af anæmi, blodtab, træthed, overdreven menstruation osv., Da de hjælper med at forbedre hæmoglobintallet betydeligt.

4. Forebygger kræft:

Jamuns er rige kræftbekæmpende og kemoforebyggende midler, der hjælper med at forebygge og helbrede kræft. De er rige på antioxidanter, der hjælper med at skylle kræftfremkaldende toksiner og frie radikaler ud af kroppen. Jamuns har komponenter som fytokemikalier, flavonoider, polyfenoler, anthocyanin og gallinsyre, der hjælper med at reducere risikoen for kræft og kræftfremkaldende aktivitet (1).

Jamun er antiinflammatorisk, som forhindrer vækst og spredning af kræftceller. Forskellige undersøgelser har vist jamuns at reducere størrelsen af ​​kræftsvulster i kroppen.

5. Jamun -fordele ved vægttab:

Sammen med at være yderst nærende har jamunerne lavt kalorieindhold og et højt indhold af sunde fibre. Disse fibre hjælper med at skylle dårlige fedtstoffer ud af kroppen og hjælper med bedre fordøjelse og absorption. Jamuns får dig til at føle dig mæt hurtigt, mens du spiser et måltid. Dette hjælper med kontrolleret spisning og vægttab.

Er meget effektive til at øge kroppens stofskifte. Når stofskiftet er hurtigt, forbrændes fedtet hurtigt uden at det ophobes. Jamuns indeholder farmakologiske egenskaber, der hjælper med at reducere tilbageholdelsen af ​​vand i kroppen og dermed reducere usund vægtstigning.

6. Beskytter hjertesundheden:

Jamuns er rige på kalium og triterpenoid, begge komponenter er meget gavnlige for hjertet. Kalium er en naturlig vasodilatator, der hjælper med at forhindre hærdning af arterier i hjertet, hvilket forårsager hjertesygdomme (2).

Et hundrede gram jamunfrugt indeholder 79 mg kalium. Kalium hjælper meget effektivt med at kontrollere forhøjet blodtryk og forhindrer dermed hjerteanfald og slagtilfælde. Triterpenoid hjælper med at forhindre ophobning af kolesterol i kroppen; dette hjælper med at behandle hjertesygdomme og forhindre usunde hjertesygdomme.

7. Godt for tænder og tandkød:

Sort blomme er et glimrende middel mod tænder og tandkødsproblemer. Bladene på dette træ indeholder høje antibakterielle egenskaber, der hjælper med at bekæmpe bakterier og andre mikrober, der yngler i munden. Pulveret af tørrede sorte blommeblade er et meget kraftigt tandrensemiddel. Pastaen af ​​friske blade bruges også i vid udstrækning til behandling af munnsår.

Træets bark har også antibakterielle egenskaber. Te fremstillet af barken bruges ofte som mundvask til behandling af tandkødsproblemer som pyoré. Jamun -frugts astringerende egenskaber hjælper med at fjerne dårlig ånde og halsinfektioner.

8. Øger immuniteten:

De sorte blommes antivirale, antibakterielle og antimikrobielle egenskaber beskytter kroppen mod forskellige infektioner. Disse egenskaber ved jamun hjælper med at styrke kroppens immunsystem betydeligt (3).

Det er også højt i C -vitamin og andre antioxidanter, der hjælper med at rense kroppen for forskellige toksiner og frie radikaler og derved styrke immuniteten. Undersøgelser har vist, at huden på jamunfrugt har de højeste antioxidantegenskaber; derfor anbefales det at spise frugten hel og frisk.

9. Jamun Fruit -fordele i graviditeten:

I modsætning til hvad mange tror, ​​er jamun meget gavnligt under graviditet og amning. Det høje næringsindhold giver fremragende næring og hjælper med en bedre udvikling af det ufødte barn. Vitaminer og mineraler som calcium, kalium, vitamin C, vitamin B osv. Er afgørende for stærkere knogler og immunitet. Da jamunerne regulerer blodsukkerniveauet, er de perfekte til mødre, der har svangerskabsdiabetes.

De har et højt magnesiumindhold, som er et vigtigt mineral for en passende udvikling af barnet, og det hjælper med at forhindre for tidlige fødsler. Jamuns er meget sunde for hjertet og hjælper med at regulere blodtryk og kolesteroltal under graviditeten.

10. Understøtter nyresundhed:

Jamuns er et naturligt vanddrivende middel og højt i antioxidanter, der hjælper med at skylle toksiner ud fra nyrerne og dermed sikre nyrernes sundhed. Jamun-frugter har magt til at nedbryde nyresten, hvilket gør dem til et meget effektivt middel mod nyresten i et tidligt stadium.

Det er også et organ, der bliver beskadiget på grund af sundhedsmæssige forhold som diabetes og forhøjet blodtryk. Da jamunerne er meget gode til at regulere blodtryksniveauerne og blodglukoseniveauerne i kroppen, hjælper de indirekte nyrerne ved at forhindre overdreven belastning af dem. At spise jamuns er meget gavnligt for diabetiske nyrepatienter, da alkaloiderne i jamuns hjælper med at reducere glukoseniveauerne i blodet.

11. Behandler astma:

Jamuns er højt indhold af C -vitamin, hvilket gavner kroppen på forskellige måder. C -vitamin er en antioxidant, der hjælper med at lindre flere respiratoriske lidelser som astma.

Sorte blommer kan reducere slim og betændelse i lungerne og luftvejene, hvilket giver stor lindring til tilstande som astma, luftvejsallergi og andre luftvejssygdomme (4): Jamuns antibakterielle og antivirale egenskaber hjælper med at bekæmpe forskellige luftvejsinfektioner. C -vitamin er meget godt til at skylle giftstoffer ud af luftvejene.

12. lindrer sår:

Mavevæggene er beklædt med et slimlag, der beskytter mavevævet mod de skadelige virkninger af mavesyrer og farmaceutiske lægemidler. Når dette slimlag bliver beskadiget, forårsager det sår i maven. Jamuns indeholder astringerende forbindelser kaldet tanniner, som hjælper med at beskytte denne slimhinde i maven mod skader.

Jamuns har høj antiinflammatorisk og anti-sår egenskaber, der forhindrer og behandler mavesår. Antioxidanterne i sorte blommer hjælper med at skylle de frie radikaler ud, der ophobes i maven og beskadiger dens foring.

13. Øger udholdenhed:

Jamuns er meget gode til at øge kroppens generelle udholdenhed. De hjælper med at reducere oxidativ stress og betændelse, og dette hjælper med at bevare kroppens energi og øge dets styrke. De forskellige vitaminer og mineraler, der findes i jamuns, hjælper med at styrke nervesystemet og øge kroppens udholdenhed.

Fordele ved Jamun til hud:

Her er vores 4 bedste jamun -frugtfordele til huden. Lad os tage et kig på dem.

1. Forhindrer acne:

Jamuns er meget effektive til behandling af acne gennem blodrensning og afgiftning af kroppen. Jamuns antibakterielle egenskaber hjælper med at fjerne acne-forårsagende bakterier fra huden. En ansigtspakke lavet af jamunfrøpulver og mælk er meget effektiv til behandling af acne, bumser, hudorme osv. (5). Jamun bladpasta bruges som ansigtsmaske til rensning af acne og andre hudsygdomme.

2. Behandler fedtet hud:

Fedtet hud kan være meget irriterende. Jamuns indeholder astringerende egenskaber, der hjælper med at neutralisere overskydende naturlige olier, der findes på huden. En ansigtspakke lavet af jamun frugtkød rosenvand og rismel er et af de bedste midler mod fedtet hud. Du kan køre frisk jamun -frugtkød på huden som en ansigtsskrubbe eller anvende den på ansigtet som en maske.

3. Behandler ar og skavanker:

Jamuns er højt på næringsstoffer og antioxidanter. De er et glimrende middel til behandling af ar, mørke pletter, pletter osv. C -vitaminet og antioxidanterne i jamun hjælper med at rense huden for døde celler og toksiner, der kan forårsage mørke pletter og andre pigmenteringsproblemer.

De er også meget gode til at fremme udviklingen af ​​nye hudceller. Du kan blande jamunfrøpulver med noget bærerolie eller honning og påføre huden til behandling af ar, pletter osv..

4. Forhindrer aldring:

Jamuns er fremragende til at forhindre hudens ældning. Antioxidanterne i jamuns hjælper med at skylle de frie radikaler ud, der forårsager rynker og fine linjer på huden. Sorte blommer fremmer produktionen af ​​kollagen, et protein, der hjælper med at give strukturen og styrken til huden. Det hjælper med at gøre huden stram og fast. Dette hjælper med at behandle rynker meget effektivt.

Fordele ved Jamun til hår:

Her fik vi, jamun -frugtfordele til hår. Lad os tage et kig på dem.

1. forbedrer sundhed af hår:

Den sorte blommes antioxidante og antibakterielle egenskaber hjælper med at behandle bakterielle tilstande i hovedbunden og skyller ud toksiner fra hovedbunden. Dette hjælper med udviklingen af ​​sundt hår. Jamuns astringerende egenskaber hjælper også med at balancere de naturlige olier og kontrollere olierede hovedbundstilstande.

Bivirkninger af Jamun Fruit:

Selvom jamuns er meget gavnlige, er der visse forholdsregler, der skal tages, mens de indtages.

 •  Da jamuner sænker blodsukkerniveauet, skal folk, der tager diabetesmedicin, undgå at indtage for mange jamuns, da det kan forårsage farligt lavt blodsukker eller gribe ind med diabetesmedicinen.
 • Jamuns indeholder også blodpropper, så mennesker, der er tilbøjelige til at størkne blod som åreforkalkning osv., Skal undgå at spise for mange jamuns.
 • Det tilrådes ikke at indtage jamun mindst to uger før og efter en operation, fordi jamuns har en tendens til at sænke blodsukkerniveauet, hvilket kan skabe bivirkninger under og efter operationen
 •  Jamuns tager tid at fordøje. Så overdreven forbrug kan påvirke maveslimhinden og danne slim i lungerne.
 • Høje doser jamun kan forårsage kvalme, forstoppelse og mavesmerter.

Vi kan alle lide at spise jamunfrugter, og det er utroligt sundt. Men forskellige andre komponenter i jamun træer eller planter forbruges også i vid udstrækning af deres medicinske værdi. Jamun blade, bark og frø sælges kommercielt i form af pulvere, kapsler og tabletter til behandling af forskellige lidelser. Jamunsaft, jamunsirup, jamunras, jamunjam og eddike bliver også populære over hele verden. Patanjali er et af de store mærker, der sælger jamunsaft.

Den velsmagende og nærende Jamun kommer nu til at være en del af din kost, ikke sandt? Godt! Næste gang du køber Jamun -frugt, skal du kigge efter økologiske. Hvis du kender andre jamun -frugtfordele eller sundhedsmæssige midler med Jamun -frugter, så lad os vide det ved at skrive nedenfor i kommentarfeltet.