19 Bedste valnødfordele (Akhrot) + Ernæringsfakta og bivirkninger

Nødder er en vigtig del af en afbalanceret kost. Blandt dem er valnødderne, som hyldes højt i nøddernes rige. Det siges, at de stammer fra Middelhavet og Centraløerne, men dyrkes bredt i Indien, Kina og Persien. Valnød fordele i kulinariske og medicinske formål blev længe anerkendt i mange lande. De er en af ​​de mest populære ingredienser tilføjet til salater, desserter og endda gravier. Bortset fra at tilføje et element af crunch, tilbyder valnødder også store mængder ernæring som omega-23 fedtsyrer, calcium, magnesium og zink. Lad os dykke lidt dybere for at lære om de forskellige sundhedsmæssige fordele ved valnødder.

Bedste valnød fordele

Hvad er valnød?

En valnød er teknisk set ikke en møtrik. Det er et frø af en drupe, der bærer en hård, brun ydre skal. Skallen har 2 segmenter og sjældent 3, som når den åbnes afslører hjerne som kerner. De er mildt søde i smagen med en bitter undertone. Betydningen af ​​valnød er velkendt i medicin- og skønhedsverdenen, hvilket gør den så populær.

Typer af valnødder:

Der er 3 grundlæggende typer valnødder tilgængelige på det globale marked:

 • Engelske valnødder: De kaldes også persisk eller Juglans Regia. Disse er de mest almindeligt tilgængelige valnød sorter.
 • Sorte valnødder: Også kaldet Juglan Regia, sorte valnødder har en mørkere nuance og er mere skarp i smagen.
 • Hvide valnødder: Disse valnødder kaldes også Butternut eller JuglanCinerea. De er ekstremt sjældne og findes kun i visse dele af USA og Canada.

Er valnød godt for sundheden?

Valnødder er en af ​​de bedste kilder til mange vigtige næringsstoffer. Disse nødder er fyldt med godt kolesterol, afgørende for at fremme et sundt hjerte. Undersøgelser viser, at regelmæssigt forbrug af valnødder har reduceret risikoen for hjerteproblemer med en betydelig procentdel. Udover det er valnødder også gode til at hjælpe med vægttab og håndtere en række lidelser.

Valnødder Ernæringsfakta:

Nedenfor er angivet næringsværdien af ​​valnødder pr. 100 gram portion:

 • Kalorier i alt: 654
 • Kulhydrater: 13,71
 • Fedtstoffer: 65,21
 • Proteiner: 15.23
 • Vitamin B6: 41 % af DV
 • Folat: 25 % af DV
 • Mangan: 163 % af DV
 • Fosfor: 49 %
 • Zink: 33 %

Sådan spiser du valnød?

Valnødder kan bruges på mange måder til gavn for dit helbred.

 • Spis 1-2 valnødder dagligt, inden du går i seng. Du kan også suge dem om natten og spise dem om morgenen som det første.
 • Hak dem i din morgenkorn.
 • Du kan også tilføje dem til en nøddeagtig blanding af mange varianter af tør frugt. Føj en til to valnødder til din skål med nødder, som du kan spise som brunch for en høj dosis energi.
 • Medtag dem i din skål med havre for at gøre det crunchier.
 • Du kan også lave valnøddesmør. Mal nogle valnødder sammen med kanel og honning. Fordel det på dit brød og nyd det.
 • Hak nogle af dem i din skål salat når som helst.

Hvor mange valnødder at spise om dagen?

Syv valnødder om dagen er en god dosis at indtage. Forbrug af mere af det kan føre til vægtøgning og dermed begrænse antallet til godt 5-7 og bruge den samme mængde i din valnød-rige kost. Disse 7 nødder gør tricket!

Se, hvordan du kan indarbejde dem i din kost, og hvad det tjener. Dine bedste opskrifter får et rigt præg med tilstedeværelsen af ​​valnødder, der er aromatiseret efter eget valg. Der er forskellige opskrifter i chokolade, budding, kager, is osv.

Fantastiske valnødfordele til hud, hår & Sundhed:

sundhedsmæssige fordele ved valnødder

Her fik vi 19 bedste sundhedsmæssige fordele ved akhrot. Lad os tage et kig på dem.

1. Hjælpemidler til vægttab:

Fordelene ved valnødder til vægttabspiranter gør dem til en af ​​de mest populære fødevarer. Disse nødder hjælper med at styre vægten, da omega -fedtstoffer i den hjælper med gode årsager. Sammen med det har du også protein og fibre, hvilket hjælper med at tabe sig, når valnødder indtages i moderate mængder. De fleste diætister og fitnesstrænere anbefaler regelmæssigt at have en sund portion valnødder for at dæmpe sultbehov.

2. Kurerer søvnløshed:

Søvnløshed kan behandles, ja du læste rigtigt. Valnødder kan også hjælpe med søvnforstyrrelser, da de har melatonin, som er et hormon. Melatonin er kendt for at regulere søvnmønstre og også bringe søvn i lige store mængder. Derfor ville det være godt at tygge valnødder om aftenen. Bliv skyldfri og snack det.

3. Nærer hår:

For dejligt hår er valnød kendt for at være en hårfoder. Valnødder har B7 i dem, hvilket er årsagen til at håret er langt og stærkt, og hårfald vil også blive reduceret. Kilder siger, at selv hårvækst er mulig, når valnødder tilsættes i det daglige måltid. Dette er en af ​​de bedste anvendelser af valnødder.

4. Fremmer et sundt hjerte:

Valnød -fordele for hjertet er ganske kendt af lægerne. Dette skyldes, at valnødder har omega 3 -fedtsyrer og antioxidanter i sig, som hjælper med at bekæmpe problemer, der plager hjertet. Vi ved alle, hvordan omega -fedt også kan hjælpe med at bekæmpe LDL- og kolesterolniveauer i kroppen og også forbedre eksistensen af ​​HDL eller godt kolesterol, og derfor spise snacks med valnødder.

5. Hjælper med diabetes:

Akhrot gavner for diabetespatienter, især for dem, der lider af type 2 -diabetes. Valnødder har vist gode resultater med at regulere blodsukkerniveauet og også holde LDL -procentdelen i skak. Selvom valnødder har et højt kalorieindhold, vil det sikkert hjælpe dig med at håndtere diabetes ved at tage dem i anbefalede mængder.

6. Forbedrer sædkvaliteten:

Valnød -fordele for mænd er for gode til at tro! God sædkvalitet med en håndfuld valnødder er mulig. Valnødder hjælper derfor med at forbedre sædkvaliteten, herunder at passe på dens vitalitet, motilitet og morfologi. Akhrot hjælper med en øget svømningsevne af sædcellerne sammen med en betydelig stigning i deres størrelse og form. Valnødder er også kendt for at forbedre sexlysten. De er virkelig en velsignelse med hensyn til frugtbarhed for mændene. Det resulterer i forbedret reproduktiv sundhed for mænd. 75 gram valnød om dagen vil gøre magien.

7. Giver sund, glødende hud:

Brug af valnød til en fugtet hud er en velkendt hemmelighed i skønhedsverdenen. Det skyldes, at der er masser af E-vitamin, A i det sammen med antioxidanter, der hjælper huden med at bekæmpe de skader, der er skabt af frie radikaler. Ved at indtage valnødder regelmæssigt kan du opnå en yngre, friskere hud. At lave en valnød ansigtsmaske eller bruge den i form af skrubbe kan få din hud til at stråle af udstråling.

8. Forebygger Alzheimers:

Valnødder er vidunderlige for din hjerne ved at stimulere dens funktioner. Ifølge den seneste forskning siges det også, at valnødder forhindrer Alzheimers og demens. Valnødder er fyldt med antioxidanter, som kan reducere oxidativ stress på dine hjerneceller, hvilket fører til deres funktionsfejl. At tage valnødder regelmæssigt kan forsinke tegnene på disse dødelige sygdomme.

9. For sundt velvære:

De sundhedsmæssige fordele ved valnødder er mange. Valnødder hjælper dig med at leve et langt liv, og det holder kroppen fri for hjerte -kar -sygdomme, demens og Alzheimer, skader på frie radikaler, der fører til kræft og tumorer og mere. De neurobeskyttende forbindelser som E -vitamin, melatonin osv. Har betydning for hjernens sundhed.

10. Regulerer blodgennemstrømning:

Aminosyrerne L-ARGININE, der er i rig mængde i valnødder, når de spises, strømmer hårdt i vores blodkar. Det omdannes derefter til nitrogenoxid. Nitrogenoxid er en forbindelse, der udvider blodkarrene. Og får dit blod til at strømme hurtigt til alle vores muskler. Vitamin E i valnødder er gamma-tocopherol, der hjælper med at beskytte prostatacellerne mod kræft.

De mættede fedtstoffer i valnødder hjælper arterierne med at være fleksible og holde dem til at dæmpe betændelse. Ikke mindre leverer valnødder også en stor del af mangan- og kobbermineraler, der hjælper med at ødelægge de radikaler, der nedbryder celler og for tidlig ældning.

11. Tilbyder øjeblikkelig energi:

Valnødder betragtes også som nødder med høj energi. Valnødder er fulde af energi. 100 g valnødder indeholder omkring 654 kcal energi, hvilket er et ganske stort antal energi. Derfor hjælper valnødder meget til børn, der er meget aktive inden for sportsånd. Den energi, børn får fra valnødder, er meget nyttig til at holde dem sporty, da blodmolekylerne flyder hurtigt på grund af de mineraler, der er tilgængelige fra valnødder. Mens babyer, der er under et år, ikke rådes til at indtage valnødder på grund af dets rige ingredienser, kan blive mere til babyens fordøjelsessystem.

12. Styrker knogler:

Valnødder er meget rige på mineraler som jern, magnesium, kalium, calcium, fosfor, zink. Med rigdom af disse mineraler får knogler høj støtte fra calcium og magnesium, hvorimod hæmoglobin altid ville være bedst på grund af jernmineraler. Kalium er altid en bedre elektrolyt end natrium og fordøjelse, dannelse af protein, reparation af celler og forskellige andre biokemiske reaktioner, der sker i menneskekroppen. Det er en af ​​de bedste sundhedsmæssige fordele ved valnødder.

13. Valnød fordele for babyer:

Valnødder indeholder en god kilde til vitaminer. Børnenes energiniveau øges ved hjælp af den store forsyning af forskellige vitaminer fra valnødder. Valnødder har C-vitamin, E, A, K, Foliate, thiamin, niacin i god andel. Alle disse vitaminer hjælper med deres særlige specialiteter. C-vitamin hjælper med at forbedre barnets immunitet. Thiamin er meget godt bevist til at omdanne kulhydrater til energi. Og niacin hjælper med forskellige andre metaboliske aktiviteter i menneskekroppen.

14. Lindrer muskelsmerter:

Valnødder er også så gode for voksne mennesker. Du kan sige, at det kan vise sig at være en velsignelse for alderssyge mennesker. Mange mennesker lider af ømme led efter en bestemt alder. Valnødder indeholder fibre, der er meget nyttige til behandling af slidgigt ved at reducere overvægt og reduktion af betændelse. Dagligt forbrug af en ounce fuld af valnødder om morgenen og på tom mave hjælper med at reducere fedme og indirekte blive en kur for mennesker, der lider af gigtlidelser.

15. Sænker blodtrykket:

En af de vigtigste fordele ved at spise valnødder er at reducere forhøjet blodtryk. Valnødder giver godt kolesterol til kroppen og sænker det dårlige kolesterol- eller LDL -niveau. Dette resulterer i, at arterievæggene tilstoppes og passagen udvides. Blodgennemstrømningshastigheden genoprettes til normalitet, hvilket forhindrer hjertelidelser.

16. Reducerer risikoen for nogle kræftformer:

Valnødder er rige på antioxidanter, som vides at bekæmpe kræftceller. Valnødder er også en af ​​de meget undersøgte nødder til at bremse kræftvækst. De er en rig kilde til fytokemikalier og polyfenoler, som har antiinflammatoriske egenskaber. Disse midler er kendt for at forhindre mange former for kræft.

17. Valnød fordele for hjernen:

Valnødder er en af ​​de bedste hjernemad, der findes naturligt. Disse er fyldt med en koncentreret DHA, en type Omega-fedtsyre. Sammen med voksne har valnødder også gavn af kognitiv udvikling hos babyer og små børn. En valnødrig kost kan hjælpe med at forsinke kognitionstabet hos ældre mennesker. Dette er en af ​​de store fordele ved valnødder.

18. Egenskaber mod skæl:

Valnød er et naturligt skælbekæmpelsesmiddel, der kan forhindre tør og skællet hud. Det er højt indhold af zink, hvilket kan reducere effekten af ​​gærinfektioner på din hovedbund. Fedtsyrerne i valnødder kan fugte din hovedbund og reducere ujævnheder. Lav en pasta af valnød og bland den med yoghurt til påføring som en hårmaske. Dette er en af ​​de bedste valnødfordele for hår.

19. Forhindrer skaldethed:

Valnødder er rige på selen, som er kendt for at reducere skaldethed forårsaget på grund af hårtab. Et andet vigtigt middel til stede i valnødder er Biotin, som kan styrke dine lokker og forhindre dem i at falde. Regelmæssigt forbrug af valnødder kan hjælpe dig med at flaunt voluminøse, skinnende lokker.

Udblødte valnødder Fordele:

Ikke bare valnødder, men de fleste nødder lægges i blød natten over eller i et par timer, før de spises. Årsagen er enkel. Opblødning nedbryder fytinsyren, så den absorberes godt. Disse nødder er også kendt for at have rigelige enzymhæmmere. Derfor er tørre nødder eller uudblødte nødder sværere at fordøje. Men når du lægger dem i blød, neutraliseres enzymerne for at sikre korrekt fordøjelse.

Den anden grund til, at de er gennemblødte, er at slippe af med de skadelige kemikalier, der findes i skrællerne, og som kan være dødelige for kroppen. Nødderne mister dog ikke deres næringsværdi, selvom de er gennemblødte.

Sådan kan du spise gennemblødte valnødder.

 • Sug omkring 5-7 valnødder i normalt vand natten over og dæk dem til.
 • Si dem om morgenen og spis.

Valnøddeolie Fordele:

 • Valnøddeolie er blevet brugt til at behandle svampeinfektioner som fodsvamp, candida osv. Det kæmper med svampeinfektioner og giver lindring.
 • Valnøddeolie hjælper i høj grad med at reducere den sorte cirkel omkring øjnene. Enkel klat en bomuld gennemblødt med valnøddeolie og massér rundt om øjnene.
 • Valnøddeolie, når den blandes på ansigtspakninger, er kendt for at reducere tegn på ældning. Det forhindrer rynker og fine linjer, der er almindelige tegn på ældning. Dette er en stor fordel ved valnøddeolie.
 • Det er også ideelt til psoriasis. Psoriasis forårsager en ujævn, unormal hud og udløses ofte af kulde og infektion, undertiden også stress. Når du anvender valnød på det berørte område, reduceres betændelsen kraftigt.
 • Gigt, eksem og andre inflammatoriske sygdomme kan helbredes med valnøddeolie ved at påføre de berørte områder.

Valnød bivirkninger:

Nedenfor er nogle af de bivirkninger, der opstår ved at spise valnødder:

 • Kan forårsage udslæt, nældefeber og andre reaktioner hos mennesker med møtrikallergi.
 • Overforbrug kan føre til mavebesvær, kvalme og rapninger.
 • Kan forårsage vægtforøgelse, når det indtages i overskud.
 • Chancerne for sænket blodtryk ved store mængder.

Nu hvor du har forstået de sundhedsmæssige fordele ved valnødder, er det tid til at tage dem i brug. Valnødder er en af ​​naturens bedste gaver til menneskeheden. Hvis du ikke kan lide den olierede smag af valnødder, så lad være! Prøv dem i dine salater eller supper og endda i dine dips for at camouflere dens smag. Der er mange opskrifter på internettet til at bruge valnødder kreativt. Så tid til at skifte til noget sundt. Tid til at spise nogle valnødder.