20 fantastiske fordele ved kirsebær til hud, hår og sundhed

Selve synet af lyse røde bundter af skinnende kirsebærfrugter kan få enhver til at savle! De efterlader en eksplosion af saftig, sød smag i munden. Bortset fra deres lækkerhed, er Kirsebær fyldt med fordele for din krop, hvilket gør dem til en af ​​de sundeste fødevarer, der er kendt for menneskeheden! De topper også hitlisterne på listen over beskyttende fødevarer med deres antioxidant- og ernæringsrige profil. Da det er lavt i kalorier, giver kirsebær også en skyldfri, sund snackmulighed. I denne artikel lærer vi vigtigheden af ​​kirsebærfrugt for vores krop.

Fordele ved kirsebær til hud, hår og amp; Sundhed

Hvad er kirsebærfrugt?

Kirsebær tilhører familien af ​​druefrugter eller stenfrugter. De dyrkes i koldere klimaer, typisk i landene i Amerika, Europa og en del af Asien. Kirsebær kan være sure til søde, afhængigt af modningstilstanden. De er meget udbredt til fremstilling af juice, desserter, kager og tærter.

Typer af kirsebær:

Kirsebær er kendetegn baseret på, hvordan de smager – sødt eller surt. Mens de søde bruges til at spise dem hele, bruges sure kirsebær udelukkende i bagning eller i kandiserede versioner. Nogle af de almindelige typer kirsebær er som følger:

 • Sur rød kirsebær: Anvendes hovedsageligt til fremstilling af tærter og er kendt for deres syrlige smag
 • Sød sort kirsebær: Den mest berømte sort af kirsebær, kendt for deres utroligt lækre søde smag
 • Sød pink og gul kirsebær: Disse skinnende frugter kaldes også Rainier -kirsebær og er perfekte til mellemmåltider eller i ørkener

Er kirsebær godt for sundheden?

Kirsebær er en rig kilde til C -vitamin, som er en naturlig antioxidant. Regelmæssigt forbrug af Kirsebær er kendt for at styrke immunsystemet. De reducerer også risikoen for degenerative sygdomme som Alzheimers og demens. Disse kaloriefattige, fiberrige fødevarer kan hjælpe med vægttab og forhindre fedme. Kirsebær har også et lavt glykæmisk indeks, hvilket gør dem venlige for diabetikere.

Sådan spiser du kirsebær?

Kirsebær kommer normalt med en lang stilk og et frø i midten. Medmindre det er økologiske frugter, kommer Kirsebær med et generøst lag pesticider på det yderste lag. Det er vigtigt at vaske dem grundigt før forbrug.

 • Fjern stilken og bid kødet fra siderne af frugten.
 • Smid stenen eller frøene væk.
 • Du kan endda skære frugten, kassere frøet og bruge dem til madlavning eller juicer

Hvor mange kirsebær skal jeg spise om dagen?

Kirsebær giver dig ikke overskydende kalorier. Fibrene i dem kan imidlertid fremskynde fordøjelsen og kan give dig løs afføring og diarré. Derfor anbefales det ikke at overskride det sikre daglige tillæg på to portioner på ca. 100 gram kirsebær om dagen.

Ernæringsværdi af kirsebær:

Her er opdelingen af ​​1 kop (ca. 138 g) rå, søde kirsebær ernæringsfakta:

 • Kalorier i alt: 86,9
 • Kulhydrater i alt: 22,1 g
 • Kostfibre: 2,9 g
 • Sukkerarter: 17,7 g
 • C -vitamin: 16 %
 • K -vitamin: 4 %
 • Kalium: 9 %
 • Mangan: 5 %
 • Jern: 3 %
 • Kalk: 2 %
 • Magnesium: 4 %

Fordele ved kirsebær for sundhed, hud & Hår:

Listen nedenfor har de bedste kirsebærfordele og bivirkninger, som du helt sikkert bør vide om:

fordele ved kirsebærfrugt

1. Detoxer og renser det interne system:

Der er næringsstoffer i kirsebær, der hjælper med fuldstændig rensning af systemet. Dette gælder især for lever og nyrer og regelmæssigt forbrug af kirsebær eller kirsebærjuice hjælper med at skylle toksinerne godt ud. Ved at fjerne det uønskede affaldsmateriale fra kroppen hjælper Kirsebær med en bedre ydeevne af organerne

2. Naturlig smertestillende middel:

Anthocyaninerne i rød kirsebærfrugt er et af de enzymer, der hjælper kroppen som en naturlig smertestillende og behandler alt det ubehag, du måtte komme igennem. Gigt, muskelsmerter, gigt og mange andre problemer kan behandles med en håndfuld kirsebær eller et glas frisk kirsebærjuice. Dette hjælper også med at øge udholdenhedsniveauerne.

3. Hjælpemidler til fordøjelse:

Stimuleringen af ​​fordøjelsessaft med indtagelse af røde kirsebær er det, der hjælper med at hjælpe fordøjelsessystemet og hjælpe det med at fungere på en ideel måde. Kirsebær er også fyldt med kostfibre, som tilføjer masse til din afføring. De kan fremme fordøjelsen og samtidig afværge forstoppelse.

4. Lindring af slidgigt:

Kirsebær er rige på polyfenoler og C-vitamin, som er naturlige antiinflammatoriske midler. Deres egenskaber af kirsebær hjælper med at kontrollere niveauerne af urinsyre i blodet og forhindrer og behandler dermed betændelsen i kroppens dele, især leddene. Det er derfor, kirsebær anbefales til gigtpatienter til smertelindring. Dette er en af ​​de bedste fordele ved kirsebærfrugt for vores krop.

5. Fordele for hårsundhed:

En af de sundhedsmæssige fordele ved Kirsebær er deres rolle i at forbedre dit hårs sundhed. Kirsebær indeholder mange næringsstoffer som vitamin C, B og K, som er afgørende for hårets styrke. Der er høje niveauer af antioxidanter i kirsebær, der hjælper med at forbedre hårvæksten samt kontrollere hårfaldet. Begge disse fordele kræves ganske meget af mennesker i dag udelukkende på grund af krisens udbredelse blandt befolkningen.

6. Behandler hudproblemer:

Acne vulgaris, rosacea og alle andre hudproblemer kan behandles med indtag af røde kirsebær i de daglige måltider. Niveauerne af A -vitamin og de antibakterielle egenskaber hjælper med at fjerne hudproblemer og efterlader det klart og fejlfrit. Kirsebær er også kendt for at beskytte huden mod solskader, mørke pletter og pletter.

7. Forbedrer immunitet:

Melatonin er et enzym, der findes i store mængder i røde kirsebær. Dette er nødvendigt for at forbedre immunsystemet og gøre det stærkt mod forskellige infektioner og sygdomme. Desuden indeholder en 100 gram kirsebær cirka 15% C -vitamin, hvilket er vigtigt for at afværge almindelige problemer som forkølelse, influenza osv..

8. Hjerte-sund mad:

Kirsebærfrugtanvendelser til kroppen er mange. En af de største fordele, som denne frugt vil give din krop, er et sundt hjerte i en sund krop. Melatonin virker igen for at holde hjertesygdomme og alle former for hjerte -kar -problemer væk. Det sikrer, at hjertet fungerer på den rigtige måde, og at du er fri for risikoen for angreb og slagtilfælde.

9. Bekæmper kræft:

Kræft, som vi alle ved, er en af ​​de dødeligste sygdomme, der kan forekomme i kroppen. Med regelmæssigt forbrug af visse næringsstoffer og antioxidanter kan det dog holde væksten af ​​kræftceller i kroppen væk. Det samme fås gennem røde kirsebær. Betacaroten er en af ​​de vigtigste her.

10. Sænker blodsukkerniveauer:

Balanceret sukker er en af ​​de vigtigste fordele ved at spise kirsebær. Ifølge undersøgelsen indeholder Kirsebær fytokemikalier, som kan øge dit glukosemetabolisme. Dette hjælper igen med at forbedre blodsukkerniveauet i kroppen. De øger også insulinproduktionen, hvilket gør dem til en af ​​de stærkt anbefalede fødevarer til diabetikere.

11. Fremkalder god søvn:

Kirsebær indeholder et middel kaldet Melatonin, som kan regulere din krops søvncyklus. Forskning viser, at mennesker, der indtog Kirsebær hver dag, kunne sove længere end før og med forbedret kvalitet. Hvis du har problemer med at sove, skal du bare stole på en kop kirsebær, inden du går i seng. Dette er en af ​​de mange anvendelser af kirsebærfrugt.

12. Egenskaber mod ældning:

Fordelene ved Cherry for huden er mange. Kirsebær er rig på antioxidanter, som kan bekæmpe frie radikaler, der forårsager skade på mobilniveau. Dette hjælper med at forhindre mange ældningstegn som rynker, pletter og mørke pletter forårsaget af skader på frie radikaler. De hjælper også med at øge kollagenet for at give dig et yngre, fastere udseende. Dette er en af ​​de store fordele ved Kirsebær for huden.

13. Gør huden lysere:

En anden vigtig fordel ved Kirsebær er deres rolle i at lette din teint. Kirsebær er C -vitaminrige frugter, som er et naturligt hudlighedsmiddel. De kan hydrere din hud og hjælper også med regenerering af hudceller til at afsløre fejlfri hud uden skavanker. De essentielle vitaminer og mineraler i dem kan tilføre en naturlig glød!

14. Natural Sex Booster:

Kirsebær er en af ​​de bedste fødevarer, der kan øge din seksuelle lyst. De er et naturligt afrodisiakum, som virker ved at øge din penis sundhed og forbedre din libido. De indeholder anthocyaniner, som forhindrer opbygning af plak fra organerne og derved øger din blodcirkulation til dine kønsorganer.

15. lindrer migræne:

Kirsebær er kendt for at hjælpe med svær hovedpine og migræne. Det mørke pigment indeholder flavonoider, som kan blokere smertesignaler til hjernen. Desuden kan deres antiinflammatoriske egenskaber reducere betændelse i vævene, der fører til smerterne. Det er derfor en skål med kirsebær eller et glas mørkerød kirsebærjuice stærkt anbefales til dem, der lider af kronisk hovedpine.

16. Forbedrer optisk sundhed:

Kirsebær indeholder gode mængder C -vitamin, antioxidanter og endda Betacaroten, som forbedrer dit øjenhelse. Disse midler hjælper med at styrke dine optiske nerver og øge dit syn. Kirsebær kan også sænke risikoen for okulære degenerative lidelser forårsaget på grund af aldringsfaktorer.

17. Forbedrer hjernefunktioner:

Kirsebær er rige på Anthocyanin, som kan påvirke dine hjernefunktioner positivt. Sammen med at forbedre de kognitive evner forhindrer det også degeneration af hjerneceller. De store mængder antioxidanter bekæmper frie radikaler i kroppen, hvilket forårsager celleskader. Desuden sænker det også chancerne for betændelse i hjernen.

18. Sænker blodtrykket:

Undersøgelser viser, at dem, der spiste kirsebærsaft regelmæssigt, havde mindre chancer for at blive byttet til hjertesygdomme på grund af kontrol i det systoliske blodtryk. Kirsebærsaft kan vises en reduktion på 2 mm/Hg i BP -aflæsninger, hvilket kan forbedre en persons tilstand betydeligt. Sammen med regelmæssig motion og kostplan kan indtagelse af tærte kirsebærjuice gøre godt for dit hjerte.

19. Hjælpemidler til vægttab:

Kirsebær er fiberrige frugter, som kan forbedre fordøjelsen og derved hjælpe med vægttab. Disse frugter kan også rense det indre system og fjerne uønskede toksiner i kroppen. Det er derfor, kirsebærsaft anbefales som en drink efter træning for at forsyne kroppen med ernæring og tilføre dine træningsfordele.

20. Fordele ved kirsebær under graviditet:

Kirsebær giver mange fordele under graviditeten. Sammen med at styrke immunsystemet kan Kirsebær også øge hjernens sundhed hos den lille. Kirsebær er rig på calcium, mangan og magnesium og forbedrer moderens knoglesundhed og forhindrer også ledmaling. De er også gode til at reducere risikoen for svangerskabsdiabetes sammen med at forbedre kvaliteten af ​​din søvn.

Kirsebær bivirkninger:

Selvom kirsebær er fyldt med sundhedsmæssige fordele, er de ikke helt fri for risici for vores krop. Nedenfor er vist nogle bivirkninger af kirsebærfrugtekstrakt og bivirkninger ved at spise for meget kirsebær:

 • Opkastning
 • Diarré
 • Ondt i maven
 • Dehydrering
 • Kramper
 • Allergi hos mennesker med madfølsomhed

Nu hvor du har lært om de vidunderlige fordele ved Kirsebær, er det tid til at søge på dine lokale markeder efter disse fantastiske frugter. Kirsebær af god kvalitet fås i mange online butikker. Selvom prisen er højere end de lokale frugter, kan mindst én portion sæsonbetonede kirsebær love dig et godt helbred og bedre velvære. Skål til Kirsebær!