20 videnskabeligt dokumenterede Jojoba -oliefordele til hud og hår

Vidste du, at Jojobaolie ligner hudens talg meget tæt? Populariteten af ​​denne fantastiske olie er vokset enormt. Der er så mange mærker tilgængelige på markedet, der gør det overvældende at identificere et kendt mærke. Her er bevidstheden om jojobaoliefordelene langsomt ved at fange.

jojobaolie anvendelser og fordele

Jojobaolie med et botanisk navn Simmondsia Chinensis, har videnskabeligt de mindste molekyler, og det er det, der gør det let for hurtig absorption og hjælper huden med at forblive godt fugtet og forblive hydreret. Fortsæt med at læse for at opdage de utallige måder, hvorpå Jojoba bruges.

Hvad er jojobaolie?

Jojoba -planten er en flerårig plante, en indfødt busk, der har sin oprindelse i Nordamerika. Denne robuste plante uanset dens barske miljø har utallige fordele. Denne artikel diskuterer forskellige måder, hvorpå gyldne jojobaolie -fordele kan bruges.

Hvad er sammensætningen af ​​jojobaolie?

De vigtigste kemiske bestanddele i Jojoba er følgende: Gadolsyre (Eicosenoic Acid), Oleic Acid, Erucic Acid, Palmitic Acid, Stearic Acid, Palmitoleic Acid, Behenic Acid, Vitamin B Complex og Vitamin E. Gadolsyre (Eicosenoic acid) vides at have fremragende blødgørende egenskaber. Olien er rig på vitaminer og antioxidanter og er en vital ingrediens i de fleste skønhedsprodukter.

Hvorfor har min hud brug for Jojoba?

Fordelene ved jojobaolie er sådan, at den kan holde vores hud fugtet og godt hydreret, og kan også bruges til vores hår. Det holder ikke kun vores hud velkonditioneret, men fungerer også fantastisk godt som rensemiddel og hjælper med at fjerne makeup!

Forskningsbaserede Jojobaoliefordele til ansigt, hud og hår:

Her er vores 20 vidunderlige fordele ved Jojobaolie til ansigt, hud og hår. Lad os tage et kig på dem.

gyldne jojobaolie fordele

1. Fugter din hud:

Jojobaolie fordele for huden fungerer godt og er en glimrende erstatning for lotioner og ansigtscremer. At være fyldt med næringsstoffer og vitaminer, afgørende for fugtgivende hud og fugter selv den tørreste hud. Det har antibakterielle og svampedræbende egenskaber, der hjælper med at reducere acne, fedt og flakhed. En af de bedste fordele ved Jojoba -olie er, at den hurtigt optages i huden og ikke efterlader rester.

Det er en naturlig kur mod eksem, andre hudsygdomme og infektioner. Det fungerer også bedst på tør og fedtet hud og tilstopper ikke porer. Det forhindrer mere talg i at blive udskilt og hjælper med at balancere olieproduktionen. Jojobaolie kan holde huden smidig og godt fugtet. Jojobaolie, der er rig på antioxidanter, hjælper med at reducere fine linjer og rynker.

Sådan bruges:

 • Tag et par dråber Jojobaolie.
 • Gnid håndfladerne og påfør den på ren hud.
 • Masser huden og lad den stå natten over.

2. Kropsolie:

De antiinflammatoriske egenskaber hjælper med at lindre revner og skaf, reducerer rødmen forårsaget af tørringen og letter virkningerne af rosacea og eksem. Det holder huden behagelig og rolig. Vitamin B-komplekset og E-vitaminer i Jojoba-olien hjælper med hudreparation og skadekontrol. Jojobaolie kan bruges til kropsmassage, da den genopretter din krops sundhed og holder den fugtet og hydreret.

Med det hårde vejr er vi nødt til at få foretaget kropsmassage to gange om måneden. Hver gang man træder ud af brusebadet, skal man påføre lidt olie over hele kroppen, og intet kunne være bedre end jojobaolie. Den indeholder proteiner og mineraler, der får din hud til at gløde. Det er ikke fedtet og kan gøre underværker. Du kan opleve, at jojobaolie bruges til huden på ethvert tidspunkt af dagen for at få den maksimale fordel.

Sådan bruges:

 • Efter et bad påføres Jojobaolie over hele kroppen.
 • Masser forsigtigt på din hud for glat hud.

3. Fodrens:

Sæt fødderne i blød i varmt sæbevand; tilføj et par dråber jojobaolie for at begynde at blødgøre og løsne hård hud. Massér olien over fødderne og fokuser, især på det meget tørre hælområde. Jojoba gavner hud revner, fordi det naturligt er svampedræbende, antibakterielt og smertestillende.

Jojobaolie er den bedste olie at bruge under en pedicure. Det hjælper med at forhindre revnede hæle og gør fødderne bløde, glatte og ser dejlige ud. Efterlad denne olie på din fod efter massagen, lad den blive i en time. Vask fødderne med koldt vand efter noget tid, og du vil kunne se en synlig ændring inden for et par uger. Fødderne vil se så smukke ud som nogensinde.

Sådan bruges:

 • Blødgør dine fødder i varmt vand i 10 minutter.
 • Påfør jojobaolie på dine fødder.
 • Brug sokker og lad det stå i en time for at afsløre glatte fødder.

4. Anti-rynke afhjælpning:

Jojobaolie fungerer som den perfekte fugtighedscreme og et anti-aging middel, der nærer huden. Det kan hjælpe med at bremse aldringsprocessen og hjælpe med at fade fine linjer og rynker væk. Jojobaolie har en tendens til at gøre huden smidig og forblive sådan i lang tid.

E -vitamin er i Jojoba -olie forsinker naturligt ældningsprocessen og fylder huden op og giver den en ungdommelig glød. Jojobaoliens antialdringsfordele hjælper med at bekæmpe luftforurening og forhindrer også for tidlig ældning.

Sådan bruges:

 • Tag et par dråber Jojobaolie.
 • Bland det med et par dråber gulerodfrøolie.
 • Massér forsigtigt din hud med dette.
 • Brug det regelmæssigt for de bedste fordele.

5. Minimizer til ar og strækmærker:

Jojobaolie er et effektivt middel til fjernelse af ar. Det er nyttigt i helingsprocessen. Jojobaolie har naturlige sårhelende egenskaber. Dette kombineret med dets indhold af E -vitamin hjælper med at minimere forekomsten af ​​ar. Arene kan være relateret til graviditet, vægtforøgelse, vægttab osv.

Jojobaolie gør også underværker på strækmærker. Det kan bruges på sår for at fremskynde helingsprocessen, og det reducerer ar. Jojobaolie er nyttig til varmeudslæt, solskoldning og mindre hudirritationer bortset fra at falme arene væk (1).

Sådan bruges:

 • Påfør jojobaolie på de berørte områder.
 • Masser olien med cirkulære bevægelser, indtil olien absorberes.
 • Lad det blive natten over.
 • Anvend dette hver dag for de bedste fordele.

6. Bekæmper acne:

Undersøgelser viser fordele ved jojobaolie for fedtet hud og er gavnlige ved behandling af acne. Acne opstår på grund af overproduktion af talg eller tilstoppede porer. Jojobaolie er dybt fugtgivende og lettere i forhold til andre ansigtsolier og optages let i huden. Det nærer, beroliger og blødgør dybt, samtidig med at det giver en fremragende fugtgivende effekt og tilføjer en sund glød. Jojobaolie er gavnligt, når det kommer til at fjerne pletter, bumser og udbrud.

Ved længere tids brug reducerer det porestørrelsen og slipper af med overskydende olie, der ophobes på huden, hvilket forårsager acne og andre hudproblemer. Så hvis du vil have en løsning på acne, skal du bruge jojobaolie dagligt. Jojobaolie spiller, når den påføres topisk på huden, en afgørende rolle i at få hudcellerne til at producere den helt rigtige mængde. Dette skaber den rette balance. Når den bruges som en ansigtsmaske, er den effektiv til at helbrede hudlæsioner samt mild acne. I mere alvorlige tilfælde lindrer det symptomer ved at reducere inflammation.

Sådan bruges:

 • Dyp en vatpind i Jojobaolie og påfør den direkte på pletter.
 • Undgå overdreven brug af olie, da det kan forværre acne.
 • Blanding af en dråbe tea tree olie kan hurtigt reducere acne.

7. Renser dit ansigt:

Olie fjerner snavs og snavs i vores ansigt uden at fjerne det fra de naturlige lipider. Brug af jojobaolie til rensning hjælper med at rense din hud naturligt og skånsomt. Teorien er, at da det opløser det beskidte talg fra huden, vil det erstatte det med rent talg. En af de bedste fordele ved jojobaolie til ansigtet er som makeupfjerner.

Det eneste du skal gøre er at påføre et par dråber jojobaolie over hele ansigtet med bomuld. Du kan også anvende dette på dine læber. Dette hjælper med at fjerne spor af makeup med det samme. Jojobaolie kan effektivt fjerne foundation, eyeliner og mascara inden for få minutter. Vær dog ikke for hård omkring øjenområdet, da dette har en tendens til at være meget følsom.

Sådan bruges:

 • Tag en vatrondel og dypp i Jojobaolie.
 • Gnid forsigtigt over hele ansigtet.
 • Rens ansigtet med dette som et mildt rengøringsmiddel.

8. Fordele ved Jojobaolie til læber:

Jojobaolie er yderst gavnlig for læbepleje, fordi den er rig på fedtsyrer, og den er fuld af oliesyre, lignocerinsyre og gondonsyre. Alle disse giver sammen en enorm hydrering af huden. Når de påføres regelmæssigt, kan de helbrede tørre og sprukne læber. Jojobaolie er ideel til huden, som det ses ovenfor, og giver læbepleje.

Ekstraktet af denne olie findes i forskellige hud- eller læbeplejeprodukter. Vitamin B og E med højt indhold er gavnlige for din hud, hår, hele kroppen samt læber. Det fungerer som en fugtighedscreme til læberne og bruges i forskellige læbepomader.

Sådan bruges:

 • Exfolier dine læber med en skrubbe eller sukkerkrystaller.
 • Masser læberne med et par dråber Jojoba -olie.
 • Lad det sidde for blødere, fyldigere læber.

9. Virker antiinflammatorisk:

Jojobaolie har som en antiinflammatorisk helbredende og antiinflammatoriske egenskaber. Aktuelle applikationer kan hjælpe med at lindre tørhed, kløe, afskalning og relaterede symptomer.

Folk, der har inflammatoriske hudproblemer som psoriasis, kan finde jojobaolie særligt gavnlig. Jojobaoliens antibakterielle egenskab hjælper med at bekæmpe eller forhindre bakterieeffekten. Hævelsen af ​​huden og de andre inflammatoriske hudproblemer kan reduceres af den. Rødme og mindre betændelse i huden kommer hovedsageligt med en skade og repareres med Jojobaolie. Minimer solskoldning, ar og strækmærker med regelmæssig brug.

Sådan bruges:

 • Bland et par dråber Jojobaolie og aloe vera gel i en skål.
 • Påfør dette på det berørte område for øjeblikkelig lindring af ar, rødme, forbrændinger.

10. Jojobaolie til glødende hud:

Denne olie holder dit ansigt frisk ved at fjerne overskydende fedt. Det forhindrer også, at ansigtet bliver tørt og holder huden godt fugtet med sine fugtgivende egenskaber.

Sådan bruges:

 • Dyp en vatrondel i Jojobaolie.
 • Påfør dette forsigtigt over hele ansigtet.
 • Det tilstopper ikke hudens porer.
 • Regelmæssig brug forbedrer hudplejen.

11. Jojobaolie til brystforstørrelse:

Jojobaolien har lignende egenskaber af talg på huden. Jojobaolie til brystforstærkning tjener godt. Ydermere har den vitale næringsstoffer som vitamin E- og B -komplekse vitaminer og omega 9 -fedtsyrer, der er en velsignelse for brystforstærkning. Når olien masseres ind, opstrammer den brysterne, hvilket giver den en fastere følelse og fremkalder let vækst.

Sådan bruges:

 • Tag tilstrækkelig mængde olie i dine hænder.
 • Påfør det ønskede område og massér det.
 • Gør dette rutinemæssigt, indtil der er en forbedring i resultaterne.

12. Fordele ved Jojobaolie til negle:

Fordelene ved jojobaolie til negle hjælper med at forbedre styrken af ​​neglesenge og øger sund neglvækst. Jojobaolie har naturlige svampedræbende og antioxidantegenskaber, der gør den ideel til behandling af neglesvamp, f.eks. Fodsvamp.

Sådan bruges:

 • Tag lidt olie i dine hænder.
 • Påfør denne olie i området omkring neglene.
 • Påfør på neglebåndene.
 • Massér ind, indtil olien er absorberet grundigt.

13. lindrer psoriasis:

Psoriasis er en tilstand forårsaget af en ophobning af døde celler på huden og resulterer i infektionsfremkaldende tørre og kløende pletter. Jojobaolie fugter og lindrer disse forhold uden at forårsage yderligere irritation. Jojoba oliemassage gavner dannelsen af ​​et beskyttende lag på den berørte hud sammen med dets antiinflammatoriske egenskaber (2).

Sådan bruges:

 • Påfør jojobaolie forsigtigt på huden.
 • Massér ind, indtil olien er grundigt absorberet.
 • Anvendelse af denne olie regelmæssigt kan reducere opblussen.

14. Forhindrer Razor Burn:

Påføring af Jojoba -olie på huden beroliger hudens overflade og hårsækkene. Det sikrer, at der ikke er hårde barbermaskiner, udslæt eller stød efter barbering. Et par dråber jojobaolie gnides ind i hudoverfladen giver en glat barbering dagligt. Gnid Jojoba -olie ind i huden, før du barberer dig, da det er fremragende til at fjerne barbermaskinsforbrændinger og hjælper med at fugte og blødgøre det område, du ønsker at barbere.

Sådan bruges:

 • Rens det område, der skal barberes.
 • Brug almindeligt rengøringsmiddel.
 • Påfør fortyndet Jojobaolie på det område, der skal barberes.
 • Lad olien trække i.
 • Jojobaolie vil blødgøre huden og lade barbermaskinen glide.
 • Påfør barbercreme, når den er færdig.

Jojobaolie fordele for hår:

Her er vores 6 bedste fordele ved jojobaolie til hår. Lad os tage et kig på dem.

15. Renser din hovedbund:

Som en hovedbundsrens, hjælper jojobaolien med at opløse talgaflejringer og har til formål at fjerne den ophobning, der er skabt af hårprodukter. Det efterlader porerne rene, så næringsstofferne kan sive ind og fodre hårsækkene, hvilket fremmer hårvækst og reducerer hårfald.

Jojobaolie forhindrer også hårbrud. Dens antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber holder håret sundt og smukt hele året rundt. Brug denne fantastiske jojobaolie og høst fordelene ved jojobaolie til hud og hår inden for et par uger efter brug af denne olie.

Hvordan man ansøger:

 • Bland et par dråber Jojoba -olie til en mild shampoo.
 • Vådt hår og arbejd shampooen ud over hovedbunden med fingrene.
 • Skyl håret med lunkent vand og efterlad dit hår og hovedbund sundt og rent.

16. Gør dit hår skinnende:

Den naturlige, uraffinerede jojobaolie er den bedste slags, der skal bruges på hår, da den ikke har nogen kemiske ingredienser. Den er ideel til brug på kedeligt, beskadiget og tørt hår. Det er fordelagtigt for dem med skæl og tør hovedbundsproblemer. Jojoba -bærerolien gavner håret og holder det skinnende og blødt. Det forsegler den naturlige fugtighed i hårskaftene, der øger hårets glans.

Jojobaolie er den ultimative løsning af tørt, kedeligt og kruset hår. Det vil utvivlsomt ændre hårets sundhed og udseende inden for en måned.

Hvordan man ansøger:

 • Varm en skål op med et par dråber jojobaolie.
 • Dyp en vatrondel i olien.
 • Påfør det på hovedbunden.
 • Masser hovedbunden, indtil olien er grundigt absorberet.
 • Lad det forblive i 30 minutter og vask håret med en mild shampoo.

17. Får dit hår til at vokse:

Jojobaolie kan være en fantastisk og glimrende tilføjelse til din rutinemæssige behandling af hårpleje. Olien er gavnlig til behandling af skæl og tør hovedbundsproblemer. Det er også rig på mineraler samt vitaminer, der nærer håret over tid. Denne olie er fuld af utallige fordele, hvor den tager sig af de fleste af dine hårproblemer.

Det giver ikke kun håret et velkonditioneret look, men det får dig til at føle dit skønhed med tiden. Regelmæssig brug af Jojobaolie kan passe håret på lang sigt (3).

Hvordan man ansøger:

 • Tag 2 spsk Jojobaolie og bland det med 10 dråber rosmarinolie.
 • Varm olieblandingen op.
 • Dyp en vatrondel og påfør den på din hovedbund.
 • Massér forsigtigt og lad det sidde i 20 minutter.
 • Gentag behandlingen to gange om ugen for de bedste resultater.

18. Som en naturlig balsam:

Jojobaolie har i sig selv en fedtet sammensætning, så den kan bruges som fugtighedscreme og føjes til hårbalsam for at tilbyde den ekstra beskyttelse, håret har brug for mod tørhed, spaltede spidser og brud. Jojobaolie fugter hovedbunden og kan også bruges som skæl. Jojobaolie fungerer fantastisk godt som balsam. Proteinerne og mineralerne i denne olie beskytter håret mod skader og fungerer som en naturlig balsam. Jojoba -fordelene i olien genopretter glans, skønhed og holder endda håret beskyttet i de varmeste sommermåneder.

Alt du skal gøre er at påføre noget jojobaolie og lade det ligge på håret i fem hele minutter. Gør dette, når dit hår er vådt. Du vil helt sikkert bemærke en ændring inden for et par uger. Dette vil holde dit hår godt hydreret og sundt i sommermånederne.

Hvordan man ansøger:

 • Tag et par dråber Jojobaolie.
 • Påfør det på dit hår fra rod til spids.
 • Lad det sidde på dit hår i et par minutter.
 • Da olien er let, kan du bruge den som en leave-in balsam.

19. Jojobaolie til fedtet hovedbund:

Jojobaolier fungerer godt til behandling af hovedbund acne. Massér jojobaolie ind i hovedbunden og lad den blive i 10-20 minutter, inden du vasker dit hår i shampoo. Jojobaolie opretholder balancen i talgproduktionen og kan fjerne fedtet hårproblemer i hovedbunden.

Når den masseres ind i hovedbunden, balancerer den talgniveauet på tør, såvel som fedtet hovedbund. Jojobaolie hjælper med at styre talgcirkulationen i de blokerede porer og reducerer flere af hovedbundsproblemer og dårlige hårdage.

Hvordan man ansøger:

 • Tag et par dråber Jojobaolie.
 • Påfør det på hovedbunden.
 • Lad det sidde på håret i et par minutter.
 • Vask håret med en mild shampoo.

20. Jojobaolie til tør hovedbund:

Hvis du lider af tør, skællende og kløende hovedbund i vintermånederne, skal du påføre Jojoba -olie på de berørte områder og massere det godt. Til behandling af acne i hovedbunden masseres jojobaolie ind i hovedbunden og efterlades i 10-20 minutter og derefter shampooes. Fordelene ved jojobaolie hjælper med at balancere talgproduktionen i hovedbunden og eliminerer fedtet hovedbundsproblemer. Skæl er velkendt for dem med tør hovedbund, og alvorlig kløe ledsager det. Jojobaolie fungerer som en fremragende fugtighedscreme og fungerer godt på tør hovedbund.

Det fugter ikke kun dybt inde i hovedbunden, men hjælper med at opretholde pH -balancen i den tørre hovedbund. Disse særlige virkninger af den tørre hovedbund kan forårsage bakteriel infektion, og disse bliver negeret af den antibakterielle kvalitet af Jojobaolie. Du kan se en hurtig forbedring af hårsundhed og hovedbundskvalitet. Rutinemæssig smøring af hår med jojobaolie styrker hårrødder og forhindrer hårtab forårsaget af skæl (4).

Hvordan man ansøger:

 • Tag et par dråber Jojoba -olie og bland det med bærerolier som mandel- eller kokosolie.
 • Varm olien op.
 • Dyp en vatrondel med olie og påfør den på hovedbunden.
 • Masser hovedbunden og lad olien trække.
 • Vask af med en mild shampoo.

Sådan vælges kvalitetsjojobaolie?

Der er tre typer Jojobaolier på markedet:

sundhedsmæssige fordele ved jojobaolie

1. Raffineret/uraffineret Jojobaolie:

Dette er en af ​​de vigtigste kvaliteter at overveje, når du køber jojobaolie. Man skal kontrollere, om det er mærket raffineret eller økologisk. Raffinerede produkter kan have kemikalier i sig og kan være skadelige for at være kræftfremkaldende. Økologisk jojobaolie ville være et bedre valg, da det indeholder sikre, naturlige elementer.

2. Koldpresset Jojobaolie:

I dette spiller ekstraktionsmetoden en afgørende rolle i kvaliteten af ​​olien. Varme bruges til at udvinde olien, og dette ødelægger næringsstofferne og reducerer duften. Koldpresset Jojoba har helt naturlige helbredende forbindelser sammen med den milde nøddeagtige duft.

3. Ren 100% jojobaolie:

Kig efter en autentisk økologisk jojobaolie uden tilsætningsstoffer. På denne måde sikrer det, at du kan bruge det til mange formål som bærerolie, tilføje det til din balsam eller shampoo og også som en fugtighedscreme.

Hvis du leder efter måder at berolige og slappe af dit sind fra de daglige stressfaktorer og travle tidsplaner, så fungerer Jojoba -olie bedst for dig. Olien kan bruges alene eller som bærerolie. Det, der gør det unikt, er dets uhyggelige lighed med talg produceret af hudkirtler.

Regelmæssig brug af jojobaolie i ansigtet hjælper dig med at ende med en silkeagtig tekstur og en glød i dit ansigt. Den ekstra fordel ved denne olie er, at den passer til alle hudtyper! Vi håber, at denne artikel har givet dig et indblik i brugen af ​​Jojobaolie og deler med os, hvordan den passede dig.