6 fantastiske Apple Cider Eddike (ACV) fordele for sundhed og skønhed

Æblecidereddike er i øjeblikket det varme emne i mange sundheds- og skønhedsrelaterede blogs. Folk hyldede det som en “medicin” til at helbrede mange lidelser, der spænder fra hoste til diabetes og hjertesygdomme. Nogle hævder også, at ACV kan forhindre mange typer dødelige kræftformer og endda hjælpe dig med at tabe sig. Hvor mange af disse påstande om æblecidereddike sundhedsmæssige fordele er virkelig sande?

æblecidereddike fantastiske fordele

Før det, lad os lære lidt mere at kende til denne ingrediens. ACV eller æblecidereddike fremstilles ved at fermentere æblestykker, indtil frugtsukkeret bliver til ethanol, som senere omdannes til eddikesyre af bakterier. Dele af et protein kaldet “mor” dannes, hvilket angiveligt er det, der giver ACV dets medicinske egenskaber.

I denne artikel skal vi undersøge de evidensbaserede æblecidereddike Fordele for sundhed, hår og hud for at forstå årsagerne til dets popularitet.

Ernæringsmæssige fordele ved æblecidereddike (ACV):

Lad os se nærmere på ernæringsprofilen for ACV pr. 100 gram servering:

 • Kalorier (i alt) – 22
 • Kulhydrat (i alt) – 0 g
 • Fedt (i alt) – 0 %
 • Natrium – 5 mg
 • Kalium – 73 mg
 • Sukker – 0,4 g
 • Magnesium – 1%
 • Jern – 1%

Forskningsbaserede sundhedsmæssige fordele ved æblecidereddike:

Her er vores 6 bedste anvendelser af æblecidereddike til sundhed og hud. Lad os se på dem.

1. Kan forhindre infektioner:

Der er en omtale af de gamle grækere, der brugte æblecidereddike og honning til rengøring af åbne sår for at forhindre infektioner. En nylig undersøgelse er enig i, at ACV virkelig er effektiv til bekæmpelse af mange patogener som bakterier og svampe, som kan invadere kroppen og forårsage dødelige sygdomme som Sepsis (1). ACV’s antimikrobielle egenskaber kan hjælpe med at hæmme væksten af ​​disse organismer ved at desinficere de sårede områder.

2. Kan kontrollere diabetes:

Æblecidereddike kan hjælpe med at kontrollere forhøjede blodsukkerniveauer. En undersøgelse foretaget på diabetiske rotter viser, at æblecidereddike forbedrede blodsukkermålinger og HbA1c -niveauer (2). Det er også kendt ACV øget energiforbrug fra fedtstoffer i stedet for kulhydrater, hvilket kan påvirke diabetes positivt. Imidlertid er der behov for flere undersøgelser for at bestemme dens virkninger på mennesker og mulige bivirkninger.

3. Kan understøtte vægttab:

Mange vægttabspiranter stoler på ACV for at få hurtigere resultater. En undersøgelse understøtter denne påstand ved at vise, at ACV letter vægttab ved at reducere appetitten og dermed det samlede kalorieindtag hos overvægtige personer (3). ACV kan også øge HDL -koncentrationen og reducere LDL -niveauer og viscerale fedtdepoter hos fede mennesker. Sammen med at drikke æblecidereddike før måltider for at dæmpe appetitten, skal man også tage et fast kalorieforbrændingsprogram for at tabe sig.

4. Kan reducere risikoen for hjerteproblemer:

Der er mange måder, hvorpå æblecidereddike kan beskytte vores hjerter mod at blive bytte for mange farlige sygdomme. En undersøgelse viser, at ACV reducerede blodtrykket hos hypertensive rotter, hvilket kan være afgørende for at forebygge kardiovaskulære problemer som blokke, slagtilfælde osv. (4). Få andre undersøgelser siger, at ACV -forbrug kan reducere dårlige LDL -kolesterolniveauer i kroppen for at forhindre kvælning af arterier. Disse eksperimenter giver os håb om, at ACV kan være hjertesund mad!

5. Kan behandle acne:

ACV kan være gavnligt for mennesker med fedtet og acne-tilbøjelig hud. En undersøgelse viser, at mælkesyre, en af ​​hovedkomponenterne i æblecidereddike, kan reducere læsionsvækst og reducere sværhedsgraden af ​​acne (5). Mælkesyre kan også hjælpe med at lette hudens hud og reducere dannelsen af ​​mørke pletter og acne ar. Desuden kan de sure egenskaber ved dette middel afbalancere hudens pH -niveauer for at kontrollere overproduktionen af ​​talg.

6. Kan afhjælpe skæl:

Mange mennesker bruger æblecidereddike som et hjemmemedicin til behandling af skæl. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i International Journal of Science and Research kan ACV ikke kun reducere symptomer på skællignende betændelse og irritation, men også kontrollere gær og bakterievækst i hovedbunden (6). Den bedste måde at bruge ACV til skælbekæmpelse er ved at bruge den som en sidste skylning efter hårvask.

Æblecidereddike bivirkninger:

Nu hvor du har lært de sundhedsmæssige fordele ved æblecidereddike, er det på tide, at vi også lærer om de potentielle risici og farer ved ACV:

 • ACV er meget surt, hvilket kan forårsage mavesår, brændende og surhedsgrad, når det er i overskud.
 • Ufortyndet ACV kan skade maveslimhinden og føre til alvorlige, livstruende tilstande.
 • Halsgurgle med koncentreret ACV kan forårsage øsofagal vævskorrosion, hvilket fører til ondt i halsen og synkebesvær.

Andre bivirkninger omfatter,

 • Sænket blodtryk
 • Udslæt og forbrændinger på huden (topisk applikation)
 • Skader på tandemaljen
 • Interaktion med visse lægemidler som diuretika, metformin, Lanoxin osv.

Det er nogle af de videnskabeligt dokumenterede fordele ved æblecidereddike! ACV er en potent ingrediens, der skal bruges med forsigtighed. Du skal fortynde det ordentligt med vand, før du bruger det og søge lægehjælp, hvis du oplever ubehag, smerter eller allergiske reaktioner. Tal også med en sundhedsekspert inden du bruger ACV internt eller eksternt for at undgå potentielle sundhedsrisici.