9 Alvorlige safranbivirkninger – du skal vide

En af de mest luksuriøse ingredienser i krydderieriget er safran. Dette sjældne krydderi er værdsat for den rige farve og smag, det giver til maden. Det har en overflod af medicinske egenskaber og bruges meget i Ayurveda. Safran tilbyder også mange kosmetiske fordele og er bedst kendt for sine hudens lysende egenskaber. På grund af disse enorme fordele overdøver mange mennesker sig i safran uden at være klar over dets bivirkninger. En overdosis safran kan være farlig for helbredet, da det fører til mange alvorlige komplikationer som fordøjelsesbesvær, synsproblemer og seksuelle abnormiteter. Læs videre for at lære mere om safran -bivirkninger i detaljer.

Alvorlige safran -bivirkninger, du skal kende

Bivirkninger af Kesar eller safran:

Listen nedenfor har nogle af de mest kendte bivirkninger af safran, som du kan læse igennem for at udvide din viden om dette krydderi. Tjek dem ud:

1. Advarsel til gravide mødre og ammende kvinder:

Ifølge fagfolk kan forbruget af safran være en ganske stor risiko for at vente mødre. Dette gælder også for mødre, der ammer og ammer børn. Safran fører til sammentrækning af livmodermusklerne, der sandsynligvis kan føre til aborter. De kunstige midler i mange safraner i dag kan være risikable for børn, der tager modermælk, så dette bør også undgås. Det er en af ​​de store bivirkninger af safran under graviditeten.

2. Fører til bipolære lidelser:

Spænding og impulsivitet er to af de stemningsforstyrrelser, som safran vides at forværre og dermed føre til bipolare lidelser. Også folk, der allerede har denne tilstand, bør helt holde sig væk fra safranforbrug. Dette er en af ​​de mindre kendte safran ulemper for vores helbred.

3. Allergi:

Mange mennesker har vist allergi over for safran, og det kan føre til mange sundhedsproblemer. Man kan opleve kløe, irritation, udslæt, rødme og nældefeber. Overskydende forbrug kan forværre disse allergiske symptomer, og derfor bør du lave en patch -test, før du bruger den direkte på huden. Dette er en af ​​safran -bivirkningerne på huden.

4. Ubalance i appetit:

Nogle mennesker klager på den ene side over lavt appetit, når de indtager safran, og nogle på den anden har et højt appetitniveau, der kan føre til vægtøgning. Uanset hvilken side af spektret du befinder dig på, er det altid bedre at overholde retningslinjerne for at undgå sundhedsmæssige problemer. Dette er en af ​​de enkle, men alligevel værd at de nævnte bivirkninger af krydderiet.

5. Kvalme og opkastning:

Overdreven indtagelse af safran har vist effekter på kroppen og visse symptomer på mennesker i form af kvalme og opkastningstendenser. Dette er endnu en bivirkning forbundet med dette vidunderlige krydderi. Dette betyder kun, at du skal have en grænse for indtagelsen.

6. Døsig Følelse:

Safran har beroligende egenskaber i dem, og overspisning af dette krydderi vil kun føre til problemer med døsighed hele dagen. Det er en bivirkning, der endda kan hæmme din koncentration og effektivitet på arbejdet.

7. Hyper -seksualitet:

Safran er kendt for at være et afrodisiakum, og overforbrug vil føre til overeksualitet hos mænd og kvinder og gøre dem seksuelt aktive hele tiden. Du vil sandsynligvis også opleve opstemthed, højt humør og ukontrollerbare følelser. Dette er endnu en bivirkning, der kommer fra overforbrug af safran.

8. Chancer for at indtage giftig safran:

Ifølge fagfolk kan forbrug af giftig safran føre til alvorlig gulsot efterfulgt af alvorlig opkastning, overdreven blødning fra næsen, ekstrem svimmelhed samt diarré med blod. Disse er bestemt bivirkninger, der kun er forbundet med kunstige og farlige safranstråde.

9. Vægttab:

For nogle kan det være en velsignelse, at safran hjælper med at tabe sig, men du skal vide, at for dem, der allerede har den rigtige vægtstyring, vil vægttab kun føre til problemer og krise med undervægt og forårsage svaghed i kroppen. Dette er en bivirkning af safranekstrakt, som man bør vide om, og som giver dig en grund til at kontrollere det i kosten.

10. Sænket blodtryk:

Hvis man tager safran i for store mængder, kan det sænke blodtrykket hos mennesker med lavt BP -problem. Dette kan være ekstremt sundhedsfarligt, hvilket kan føre patienten til koma og andre alvorlige tilstande. Det tilrådes ikke at bruge mere end en knivspids safran og det også efter råd fra din læge.

Chokeret over at kende disse bivirkninger af safran? Den nederste linje i denne artikel er, at selv en naturlig ingrediens, hvor god den end er for vores helbred, kan være risikabelt at leve, hvis den tages ud over grænserne. Du bør altid overholde kostrådene og være ekstra forsigtig, hvis du bruger medicin mod BP, hjerteproblemer eller blodsukker. En knivspids safran kan helt sikkert gøre tricket for dig, men enhver ekstra streng i din kost kan tvinge dig til at besøge din læge!