Top 15 Spirulina -fordele for sundhed og hud

Spirulina er en naturlig alge (cyanobakterier), der er meget proteinrig og næringsstoffer, vitaminer og antioxidanter.Den fremstilles primært fra to arter af cyanobakterier: Arthrospira platensis og Arthrospira maxima. Normalt vokser planter normalt i jorden, Spirulina vokser i form af blågrønne alger i både ferskvand og saltvand i naturen, også landmænd dyrker kommercielt i Spirulina-gårde.

Denne plante indtages som mad samt et kosttilskud. Den fås også i tablet-, pulver- og flagerform. Spirulina består stort set af proteiner og aminosyrer og er derfor gavnligt for vegetarernes kropsbyggere. Det høje indhold af protein og jern gør det gavnligt under graviditet, efter operationen og til at styrke immunsystemet. Det har været brugt i århundreder som et kosttilskud, tilføjet til mad for at give en ekstra kilde til protein og næringsstoffer, og spirulina har mange sundhedsmæssige fordele

Top 15 Spirulina -fordele for sundhed og hud

Sundhedsmæssige fordele ved Spirulina:

Spirulina har taget verden med storm som en af ​​superfødevarer og måske verdens mest nærende mad. Algerne er naturligvis tilgængelige i mange lande, herunder Mexico, Afrika og Hawaii. Lad os se på mange fordele og anvendelser for spirulina til sundhed og hud.

1. Har nok protein:

Spirulina består af mindst 60% protein, hvoraf næsten 90% er fordøjeligt. En portion på 112 gram giver cirka 64 gram protein. Protein udgør 15% af kroppens vægt og er et vigtigt næringsstof for sund vækst. Protein spiller en afgørende rolle for menneskekroppens sundhed. Vi har alle brug for det. Blot en halv kop Spirulina giver 32 gram protein! Spirulina indeholder alle de 21 aminosyrer, som den menneskelige krop har brug for for at opretholde optimal sundhed, hvilket gør den til en komplet proteinkilde. Spirulina er også en god urt. Nogle undersøgelser viser, at 2 spiseskefulde spirulina i det daglige måltid kan opfylde behovene i dit daglige proteinbehov, selvom det ville være klogt ikke at stoppe med at spise andre proteinkilder.

2. Tilbyder essentielle fedtsyrer:

Essentielle fedtsyrer er gode fedtstoffer til kroppen. Da disse fedtstoffer ikke produceres i kroppen, skal de tilføres fra de fødekilder, der indeholder dem. Deres hovedfunktion er at kontrollere kroppens funktioner som puls, blodtryk, fertilitet og immunsystemfunktion. Og den gode nyhed er, at spirulina indeholder 4% til 7% essentielle fedtsyrer, såsom gamma-linolensyre (GLA), alfa-linolensyre (ALA), linolensyre (LA), stearidonsyre (SDA), eicosapentaensyre (EPA) ), docosahexaensyre (DHA) og arachidonsyre (AA) Normalt skal kroppen selv danne GLA, da den ikke er til stede i mad, men spirulina er en af ​​de fødevarer, der indeholder GLA. Det er også naturligt højt i Omega 3-fedtsyrer, hvilket betyder, at det har fantastiske anti-inflammatoriske egenskaber, hvilket er endnu mere gavnligt, når maden indtages med tran.

3. Har vigtige næringsstoffer:

Spirulina er den rigeste naturlige kilde til carotenoider, som også findes i mange farverige rodfrugter som gulerødder og søde kartofler, i mørke blade samt i mange farvestrålende frugter som tomater, abrikoser og cantaloupe. Spirulina giver også vitamin E, B -kompleks vitaminer og flere gavnlige mineraler, herunder zink, kobber, jern og selen. Når vi bryder det ned, kan vi bemærke, at spirulina har omkring 1,7 gram fedt og indeholder en lille smule af hvert næringsstof, vores krop har brug for, herunder generøse mængder mangan, kalium og magnesium.

4. Giv kraft til din hjerne:

Som vi ved, at folat og vitamin B-12 spiller en vigtig rolle i en sund funktion af hjernen og nervesystemet. Spirulina er rig på disse næringsstoffer og hjælper med at beskytte kognitiv funktion, når man går op i sin alder. Dette kosttilskud hjælper med at opretholde hjernens funktion. Hyppigt indtag af Spirulina kan hjælpe med at holde din hjerne i orden. Det menes, at spirulina kan spille en rolle i forebyggelsen af ​​Alzeimers og Parkinsons sygdom. Der er stadig en vis debat omkring B12, da det menes, at spirulina indeholder pseudo -vitamin b12 og derfor ikke er effektivt hos mennesker.

5. Behandler allergisymptomer:

Spirulina kan endda hjælpe i behandlingen af ​​allergier, især allergisk rhinitis. Forbrug af Spirulina hjælper med at reducere symptomer som nasal udflåd, nysen, overbelastning og kløe. Spirulina er en effektiv naturlig histaminblokker. Indtagelse af kun 2g Spirulina om dagen kan effektivt kontrollere overbelastning af næse og bihuler, løbende næse, nysen og andre symptomer forbundet med sæsonbetinget allergi. som er forårsaget af pollen, hvedestøv og dyrehår.

6. Hjælper med astma:

Ikke alene kan Spirulina hjælpe med at helbrede sæsonbetonede allergisymptomer, det hjælper også mennesker med astma og andre vejrtrækningsforstyrrelser. På grund af høje niveauer af omega-3 EFA’er, magnesium og B-vitaminer er Spirulina god nok til effektivt at beskytte lungerne mod skader og samtidig hjælpe dig med at trække vejret lettere.

7. Stabiliserer blodsukker:

Spirulina hjælper også med at stabilisere blodsukkeret, da det indeholder både mangan og aminosyren Cystine-undersøgelser har endda vist, at kun to gram om dagen af ​​det kan have en positiv indvirkning på både blodsukker og blodlipidniveauer hos mennesker med type 2 diabetes. Nogle undersøgelser, der blev udført på dyr, viser, at maden faktisk sænkede blodsukkerniveauet og klarede sig bedre end visse diabetesmedicin, og det kan også være effektivt for mennesker.

8. Hjælper med at rydde arterier:

Overbelastning er arterier er et stort problem! Spirulina indeholder høje niveauer af essentielle fedtsyrer, herunder omega-3 EFA alfa-linolensyre regulerer lipidniveauer i blodbanen og forbedrer den generelle kardiovaskulære sundhed. Spirulina har fordelene ved at sænke LDL, det dårlige kolesterol og hæve HDL, det gode kolesterol sikrer dermed en lavere risiko for hjertesygdomme.

9. Fremmer bedre fordøjelse:

Hver urt har kvaliteten af ​​god fordøjelse, Spirulina hjælper også med fordøjelse og absorption af andre næringsstoffer. Dette gør Raw Spirulina pulver til den ideelle ingrediens til mange sunde snacks. Spirulina har fordelene ved at sænke LDL, det dårlige kolesterol og øge HDL, det gode kolesterol sikrer dermed en lavere risiko for hjertesygdomme.

Spirulina indeholder sunde bakterier, som er nødvendige for fordøjelsessystemet for at fungere korrekt, på denne måde hjælper det dit system med at absorbere det næringsstof, din krop har brug for. Spirulina lindrer også forstoppelse, hvilket hjælper dig med let at passere afføring og forhindrer yderligere stress på dit fordøjelsessystem.

10. Bekæmper kræft:

Nogle undersøgelser viser, at spirulina har kræftbekæmpende egenskaber. Beviser tyder på, at spirulina producerer antistoffer og proteiner, der bekæmper infektion og hjælper med at udvikle kroppens immunsystem og dermed bekæmpe sygdomme som kræft. Ekstrakterne af spirulina viste sig at have ødelagt kræftceller, især læsionerne i oral kræft. Det var også effektivt til at reducere kræftsvulster.

11. Hjælper anæmi:

Med lavt hæmoglobin i vores blod kan vi lide af jernmangel eller anæmi. RDA for jern i spirulina er 11%, og vores krop har brug for jern for at fungere korrekt. Videnskabelig forskning har vist, at jernmængden i spirulina faktisk er på et naturligt højere niveau end mængden, der findes i oksekød eller grønne bladgrøntsager og effektivt har reduceret anæmi hos patienter ved at øge hæmoglobinet i de røde blodlegemer.

12. Hjælper med at reducere virkningerne af hiv/aids:

Spirulina har en enorm mængde klorofyl og polysaccharider, hvilket betyder, at det øger immunsystemet ved naturligt at afgifte blodet fra alle toksiner. Phycocyanin i spirulina er en antioxidant. Dette næringsstof viser sig at øge kroppens hvide blodlegemer og dermed bekæmpe de toksiner, der kommer ind i kroppen. En test viste, at når patienterne fik en daglig dosis på 5 g spirulina over en periode på 3 måneder, forblev de cd4 -celler, der bruges til at bekæmpe infektion, stabile. En patient besluttede at fortsætte med at tage den i yderligere 10 måneder, og hans cd4 viste sig at have forbedret sig klinisk.

13. Gavnligt for øjnene:

Det menes, at spirulina har fantastiske virkninger på øjnene. Øjnene har brug for A -vitamin for at holde dem sunde, og spirulina er meget højt i dette vitamin. Mens gulerødder, der indeholder caroten altid har været kendt for at være gode for synet, indeholder spirulina xanthophyll, som er et stof, der forhindrer grå stær og degeneration af synet. Det menes at være ti gange mere effektivt end gulerødder.

14. Behandling af arsenforgiftning:

En undersøgelse viser, at spirulina har været effektiv til behandling af arsenforgiftning. Det binder dybest set med tungmetallet i kroppen og ødelægger dermed giften. På steder som Indien og Bangladesh er drikkevandet af dårlig kvalitet og indeholder højt indhold af arsen. Test foretaget på syge viste, at efter en periode på 3 måneder viste de patienter, der fik 250 g spirulina med zink dagligt, en reduktion af arsen i deres system med næsten 50%. Dette viste, at spirulina indeholder egenskaber, der afgift blodet fra giftstoffer på grund af de høje niveauer af klorofyl, det indeholder.

15. Høj antioxidant og antiinflammatorisk:

Spirulina er meget høj i antioxidantegenskaber, som forhindrer oxidantskader. Hvis disse er beskadiget, kan vores celler og DNA også blive påvirket, hvilket kan føre til betændelse og andre dødelige sygdomme. Phycocyanin i spirulina bekæmper faktisk de frie radikaler, der i bund og grund er toksiner, fra at komme ind i vores krop og forårsage oxidativ skade.

Som vi kan se, er Spirulina en super mad med næsten mirakuløse egenskaber og effektiv til vores generelle sundhed og velvære samt bekæmpelse af eksisterende lidelser. Udover de nævnte har det mange flere sundhedsmæssige fordele, såsom forbedring af underernæring. Da Indien har en høj procentdel af underernærede børn, har spirulina vist sig gavnligt for de børn, der fik en daglig dosis spirulina. Ikke kun forbedrede deres ernæring, men det samme gjorde deres intellekt. Det er vigtigt at bemærke, at spirulina skal være fri for kontaminering. Visse bakterier, der findes i alger, kan forårsage uønskede bivirkninger. Så når du køber spirulina, kan det være klogt at købe økologiske eller kapsler eller pulverformen.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80