Tulsi: Fordele, bivirkninger og forberedelse.

Tulsi eller hellig basilikum er en plante, der findes i enhver indisk husstand og har åndelig betydning. Det dyrkes i hele Sydøstasien og er hjemmehørende i det indiske subkontinent. Med titlen “Dronning af urter” beskytter Tulsi effektivt vores kroppe mod flere sundhedsmæssige lidelser. Således tilbedes den ikke kun, men har også en særlig plads i ayurvedisk medicin. I denne artikel har vi diskuteret de gavnlige virkninger af Tulsi i detaljer. Læs mere for at vide mere!

Tulsi -fordele (hellig basilikum) Til sundhed, hår og amp; Hud

Hvad er Tulsi (Holi Basil) og typer:

Den hellige basilikumplante er en bladrig urt, der tilhører myntefamilien og kaldes almindeligvis Tulsi i Indien. Rama Tulsi, Krishna tulsi og Vana tulsi er de tre varianter af tulsi, der findes i Indien. De har samme smag og bruges på samme måde i flere lægemidler. Hellig basilikum er overvejende blevet brugt som kulinarisk urt i italienske og sydøstasiatiske retter og dyrket i mere end 5000 år.

1. Rama Tulsi:

Også kaldet Sri Tulsi, smagen af ​​Rama Tulsi er på den sødere side og har helbredende egenskaber. Det bruges hovedsageligt til medicinske og religiøse formål og findes i hele landet.

2. Krishna Tulsi:

Krishna tulsi eller Shyama tulsi blade har en sprød tekstur og har en unik farve. Denne variant af tulsi bruges hovedsageligt til behandling af tilstande som næseskader, hudsygdomme, ørepine, halsinfektioner, da denne type tulsi primært bruges til medicinske formål.

3. Vana Tulsi:

Også kaldet vild tulsi, Vana tulsi hjælper med at øge immuniteten, dyrkes normalt omkring Himalaya og har en stærk aroma. Denne variant af tulsi opbygger fysisk og mental udholdenhed og har egenskaber mod ældning.

Holy Basil Fordele:

Sundhedsmæssige fordele ved Tulsi:

Hellig Basilikums antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber gør det til en glimrende behandlingsmulighed for mange sundhedsproblemer. Her præsenterer vi dig alle de sundhedsmæssige fordele Holy Basil tilbyder, så du kan indarbejde dem i din daglige rutine og høste fordelene.

1. Boost din immunitet:

Basilikumblade har kraftige immunmodulerende virkninger i talrige dyreforsøg. Da Asthama er den fremtrædende, behandler denne urt en lang række respiratoriske lidelser som bronkitis og lungeinfektioner. Derudover kan Tulsi -dråber være en effektiv løsning til immunitet og derved forhindre gentagelse af infektioner.

Tulsi tackler effektivt allergisk bronkitis, eosinofil lungesygdom og astma, hvor urten flydende slim (1). Du kan også behandle feberen forbundet med kulde ved at bruge tulsi som et traditionelt middel.

Hvis du drikker en sammensætning tilberedt af en kombination af tulsi -blade, kan en knivspids kardemomme være meget effektiv i regntiden.

2. lindrer stress og angst:

Basilikum har betydelige antiinflammatoriske og immunforstærkende egenskaber, som hjælper med at håndtere stress og betragtes derfor som et kraftfuldt adaptogen. Derudover hjælper det med at reducere angst og følelsesmæssig stress ved at regulere cortisolniveauer.

Antioxidanterne i Hellig Basilikum tilskrives antioxidanterne ifølge en indisk undersøgelse, der fandt positive resultater, der blev udført på albino kaniner (2). Derudover kan basilikum te lindre følelser og fremme energieffektivitet.

3. Reducerer hoste og kulde:

Tulsi juice kan være meget gavnlig for mange lidelser – deraf navnet Holy Basil. Tulsi hjælper med at reducere kulde og overbelastning i brystet, da det har forbindelser som camphen, eugenol og cineol. Du kan effektivt behandle luftvejsproblemer som hoste, kulde, astma, influenza, bronkitis ved at indtage tulsi -juice blandet med ingefær og honning (3).

4. Hjælp dig med hurtigt at tabe dig:

Ifølge nogle undersøgelser er to af de fremtrædende faktorer, der kan forårsage vægtforøgelse, kolesterol i blodet og blodglukoseniveauer – Basil hjælper med at sænke disse to faktorer. Derudover er cortisol det stresshormon, der kan forårsage vægtforøgelse, og tulsi -vand hjælper effektivt med at reducere stresshormonet.

Ifølge en nylig undersøgelse har mennesker efter et indtag af 250 mg kapsler af tulsi bladekstrakter forbedret lipidprofiler og BMI hos overvægtige patienter (4). Men da forskningen stadig er i gang, skal du tale med din læge, før du bruger Basil til vægttab.

5. Sænk blodtrykket:

Tulsi eller Holy Basil hjælper med at behandle hypotension og hjælper med at opretholde tilstrækkeligt blodtryk, fordi det er en skattekiste af næringsstoffer som C -vitamin, magnesium og kalium. Derudover hjælper regelmæssigt forbrug af tulsi -blade med at sænke kolesterolindholdet i blodet og øger det lave blodtryksniveau, da det har en eugenol -antioxidant. For at få positive resultater skal du indtage fem til seks blade tidligt om morgenen på tom mave.

6. Hjælp til fordøjelse:

En af fordelene ved at drikke tulsi -vand om morgenen er, at det hjælper dig med at håndtere fordøjelsesproblemer. Dette vand hjælper med at bekæmpe acid reflux og forbedrer afføring ved at skylle farlige toksiner ud af din krop.

Tulsi -vand hjælper med at forbedre dit fordøjelsessystem ved at stimulere fordøjelsesenzymer og juice. Vægtøgning kan være en af ​​bivirkningerne, når du har problemer i fordøjelsessystemet.

7. Reducer feber:

Tulsi hjælper med at reducere feber ved at bekæmpe infektioner på grund af dets antibakterielle og antivirale egenskaber. Tulsi har også en forbindelse kaldet eugenol, som reducerer smerter i kroppen med sine smertelindrende egenskaber. Du vil kunne håndtere periodisk feber med en kombination af sort peberpulver og frisk tulsijuice.

 • Kog liter vand med en spsk pulveriseret kardemomme deri;
 • Bland væsken med mælk, sukker. Denne sammensætning kan reducere temperaturen effektivt.

8. Smertelindrende egenskaber:

Endnu en anden forventet sundhedsmæssig fordel ved tulsi blade er deres smertelindrende egenskaber. Det fungerer som en af ​​de naturlige kur mod hovedpine på grund af dets afsvækkende og smertelindrende egenskaber. Så hvis du lider af forkølelse, migræne eller hovedpine forårsaget på grund af bihulebetændelse eller allergi, kan tulsi blade gøre underværker.

 • Tag to kopper vand i en skål og tilsæt en håndfuld tulsi blade til det.
 • Kog indholdet og drik, når det er lunt.

9. Egenskaber mod kræft:

Selvom det er overraskende, hjælper Basil eller Tulsi med at dræbe tumorceller i kroppen, fordi dets ekstrakter har radioaktive egenskaber. Kræftens egenskaber ved denne urt stammer fra fytokemikalier som eugenol, rosemarinsyre, myretenal, apigenin og luteolin, som kan hjælpe med at forhindre kræft i forskellige former (5).

Efter tilskud af Basil har vist sig at øge sund enzymaktivitet ved at reducere dannelsen af ​​kræftenzymet betydeligt. Ifølge en anden undersøgelse udtrækker basilikumblade derudover metastaser af humane kræft i bugspytkirtlen og reducerer tumorigenicitet (6).

10. Forebyg hjertesygdomme:

Kolesterol og forhøjet blodtryk er de vigtigste årsager; en af ​​de væsentligste årsager til dødelighed i verden i dag er hjerte -kar -sygdomme. I denne forbindelse har Basil vist sig at være nyttig, ifølge forskellige undersøgelser. For eksempel forhindrer basilikum eller tulsi koronar hjertesygdom og hjerteanfald ved at reducere risikoen for, at blodplader danner blodpropper på arterievæggene på grund af flavonoider (7). Derudover er Basil kendt for at sænke dårligt kolesterol og øge det gode kolesterol, hvilket forhindrer hjertelidelser (8).

11. Hold diabetes væk:

Ifølge forskning kan Basil hjælpe med at øge insulinsekretionen hos mennesker med type 2 -diabetes. Det har også anti-diabetisk aktivitet ifølge undersøgelser (9), og understøtter også blodsukkerregulering ifølge en anden undersøgelse (10). Efterfordøjelse af tulsi blade hos patienter med type-2 diabetes havde rapporteret forbedrede blodsukkerniveauer. Den hypoglykæmiske virkning forårsaget af tulsi skyldes fytokemiske forbindelser i den som saponiner, flavonoider og triterpener.

12. Hjælper med at forhindre nyresygdom:

Holy Basil er fremragende til nyrerne, da det er et godt vanddrivende og afgiftende middel. Derudover er en af ​​de medicinske anvendelser af tulsi eddikesyre og andre komponenter, der hjælper med at rense dine nyrer ved at reducere urinsyreniveauet i blodet.

At drikke tulsi blade med honning hver dag i seks måneder hjælper med at vaske nyresten ud, hvilket giver dig lindring.

13. Sænker dit kolesteroltal:

Tulsi hjælper med at sænke LDL -kolesterolniveauerne og øger HDL -kolesterolniveauerne samtidig ved at målrette metabolisk nød. Olien kaldet eugenol til stede i denne urt er årsagen til denne metaboliske virkning, hvilket forbedrer hjertesundhed og cirkulation.

Fordele ved Tulsi til hår:

Tulsi eller Holy Basil giver dig et naturligt og effektivt middel til at håndtere flere hårproblemer. For det første hjælper det med at fremme hårvækst ved at stimulere blodcirkulationen i din hovedbund. Lad os vide mere om tulsi -bladene til hår.

14. Fremme af hårvækst:

Tulsi olie til hår kan fremme hårvækst ved at stimulere blodcirkulationen, da det er et rig K -vitamin og en antioxidant kilde. Derudover betragtes Tulsi som en heltingrediens for sundt hår og hud, da den er fyldt med vitaminer, mineraler, phytonutrienter og elektrolytter (11).

15. Hjælp dig med at helbrede hårfald:

Tulsi kan være et effektivt middel mod hårtab og kan betragtes som en vigtig ingrediens til behandling af hårtab. Tulsi eller hellig basilikum dæmper håret ved at forynge dine hårsække og fremme blodcirkulationen til din hovedbund (12).

 • Lav en pasta ud af en skål med friske basilikumblade.
 • Kombiner denne blanding med en kop hårolie.
 • Påfør blandingen på din hovedbund og lad den stå i cirka 30 minutter.
 • Brug en naturlig shampoo til at vaske dit hår.

16. Slip af med skæl:

En af anvendelserne af den hellige basilikum er, at den styrer væksten af ​​skæl, der forårsager fire typer svampestammer. Det reducerer også krus, gør dit hår håndterbart, glathed som yderligere fordele ved at bruge tulsi på dit hår; det er fordi det hjælper med at forbedre blodcirkulationen.

 • Kombiner lidt basilikumolie med din almindelige hårolie.
 • Påfør forsigtigt olien på din hovedbund og massér i cirkulære bevægelser.
 • Du kan håndtere tør hovedbund og skæl ved at bruge dette middel.

17. Forhindrer for tidligt grånende hår:

Når der er mangel på vitaminer, resulterer det i for tidlig gråning af hår. Og tulsi fremmer pigment ved hårrødderne og er en af ​​de bedste fordele ved tulsipulver (13).

 • Kombiner lige store mængder tørret hellig basilikumpulver og amla pulver og presog det natten over.
 • Sil og brug blandingen til at vaske dit hår.

Fordele ved Tulsi for hud:

Tulsi har antibakterielle, antiinflammatoriske og svampedræbende egenskaber, der hjælper dig med at håndtere mange hudinfektioner som acne, hudorme osv. Lad os vide mere om, hvordan tulsi i mange former kan være gavnligt for din hud.

18. Forebygger acne og bumser:

Basilikumblade fjerner toksiner fra din krop og renser dit blod i processen med dets svampedræbende og antibakterielle egenskaber. I sin passende formulering er fordelene ved tulsi for huden utrolig effektive til at reducere acne, bumser og mærker forbundet med det (14).

 • Kombiner tulsi blade, sandeltræ pasta eller rosenvand.
 • Påfør denne pasta på dit ansigt og lad den sidde i ca. 20 minutter.
 • Brug koldt vand til at vaske dit ansigt.
 • Forbrug af tulsi -te er også en anden måde.

19. Forhindrer tidlige tegn på aldring:

Tulsi -olie er en glimrende løsning til at håndtere for tidlige ældningstegn, da den indeholder vitamin A & C og phytonutrients, der bruges som fremragende antioxidanter. Hvis en simpel urtete kan være forfriskende, kan du forestille dig, hvad tulsi kan gøre ved din overflade. Du kan forhindre for tidlig ældning og se yngre ud ved at drikke to kopper tulsi -te.

20. Hjælp til forebyggelse af hudorme:

Når du har tilstoppede hårsække, resulterer det i små buler kaldet hudorme på din hud, som får din hud til at se mørk og skræmmende ud. At reducere hudorme er en af ​​fordelene ved basilikumblade til huden. Derudover forlader Tulsi for at holde udbrudene i skak ved hjælp af dets svampedræbende og antibakterielle egenskaber (15). Det hjælper også med at skylle toksiner ud af din krop og renser dit blod.

 • Placer to våde tulsi -blade på hver side af din næse.
 • Lad det stå der i et par minutter.
 • Brug lunkent vand til at vaske dit ansigt. For at fjerne hudorme brug dette middel regelmæssigt.

21. Behandler insektbid:

Tulsi er kendt som en plante, der afviser myg. Ukendt for mange mennesker indeholder Holy Basil eller Tulsi en antiinflammatorisk forbindelse kaldet eugenol, der effektivt kan lindre kløende hud eller insektbid (16). Alt du skal gøre er at gnide et par tulsi blade på det berørte hudområde.

22. Beskytter huden mod infektion:

Tulsi spiller en afgørende rolle i at begrænse væksten af ​​bakterier som B. anthracis og E. coli, der forårsager hudinfektioner med deres antibiotiske egenskaber. Det hjælper også med at forhindre mange andre hudinfektioner med dets antimikrobielle og svampedræbende egenskaber (17). Derudover har Tulsi været en effektiv behandling mod ringorm i ayurvediske lægemidler, der indeholder tulsi.

 • Slib og kog 250 gram basilikumblade med sesamolie i lige store mængder og tilbered en sammenkogning. Du kan behandle infektioner som kløe med denne sammensætning.
 • En anden behandling til behandling af ringorm kan fremstilles med en simpel blanding af basilikumblade og lige store mængder citronsaft.

Medicinsk anvendelse af Tulsi (Holi Basil):

De medicinske egenskaber ved tulsi giver det navnet vidunderurt eller hellig urt. Mange sygdomme påvirker en person, selv efter at de er fuldstændig helbredt. Indtagelse af tulsi regelmæssigt hjælper med at holde tilbagefald af mange infektioner i skak.

 • Tulsi bruges til at helbrede feber.
 • Det hjælper med at tackle hudproblemer som for tidlig ældning, hudorme, acne.
 • Insektbid kan behandles med tulsi.
 • Åndedrætsproblemer kan behandles med tulsi.
 • Det kan hjælpe med at behandle astma.
 • Almindelig forkølelse, ondt i halsen, hovedpine og nyresten kan behandles med tulsi.

Tulsi bivirkninger:

Selvom tulsi er naturligt, er det gavnligt for sundhed, hud og hår; hvis det tages for meget, kan det forårsage nogle bivirkninger. Her er nogle af de bivirkninger, som et for stort tulsi -forbrug kan forårsage:

 • Selvom tulsi er temmelig sikkert, når det tages i gennemsnitlige mængder, kan Basil forårsage gravide og ammende kvinder, når det tages i store mængder på grund af dets anti-fertilitetsproblemer.
 • Basilikum eller tulsi bør undgås mindst to uger før operationen, da basilikumekstrakter kan øge blødning og langsom blodprop.
 • Tulsi kan sænke blodtrykket, fordi det har store mængder kalium. Basil kan dog sænke dit blodtryk alt for meget, især hvis du tager høj BP -medicin for at have lavt BP.

Tulsis hellighed er lige så usædvanlig som dens fordele. Vi håber, at denne artikel har givet dig nok information om, hvor gavnlig tulsi kan være for dit helbred, hud og hår. Derfor, uden videre, inkluder Tulsi i din rutine og høst fordelene. Glem ikke at fortælle os, om denne artikel var nyttig.

Ansvarsfraskrivelse: Indholdet i denne artikel er baseret på ren forskning og ikke en erstatning for professionel rådgivning. Hvis du er usikker på oplysningerne, skal du tage vejledning fra en professionel. Websitet er ikke ansvarligt for dataenes nøjagtighed og ægthed.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er næringsværdien af ​​tulsi?

Svar: Tulsi eller hellig basilikum har en unik ernæringsprofil. Den har en god mængde fiber, protein, mineraler som calcium og er en rig kilde til vitamin A, C og K.

2. Hvordan kan vi indtage tulsi eller hellige basilikumblade?

Svar: Du kan tilberede et afkog ved hjælp af fire blade dagligt. Der er kapsler til rådighed på markedet, som du kan indtage efter anvisning fra din læge. Gå til 6 til 12 gram, hvis du vælger tulsi -ekstrakt.

3. En hurtig opskrift på basilikum te?

Svar: Her er en hurtig og ligetil opskrift på tilberedning af en tulsi -te.

Ingredienser:
 • Seks basilikumblade.
 • En spsk honning.
 • ½ spsk revet ingefær.
 • To kopper vand.
 • Et strejf citronsaft.
Forberedelse:
 • Kog vandet i en skål.
 • Tilsæt de revne tulsiblade og ingefær.
 • Lad indholdet koge i cirka 10 minutter.
 • Si indholdet i et glas, tilsæt honning og citronsaft til blandingen.
 • Bland dem godt.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80