10 forró jógapóz és előnyei

Manapság nagyszerű módja a forró jógának. Lehetővé teszi különböző pózok kipróbálását, amelyek eltávolítják a szervezetből az összes káros toxint, és elősegítik az egészséges és ragyogó bőrt. A Hot Yoga miatt fogyni fog, és aktív és egészséges életet él. Ez a gyakorlat megköveteli, hogy az ülés alatt fűtött szobában tartózkodjon. Egyes kutatók azt mondták, hogy a forró jóga nagyon hasznos azok számára, akik számos egészségügyi problémával küzdenek, mint például ízületi és gerincfájdalom, elhízás és izomfájdalom. Ahhoz, hogy alapötletet szerezzen és megértse, miről is szól valójában a Hot Yoga, olvassa el ezt a cikket, amelyet csak az Ön érdekében fejlesztettek ki.

Forró jóga pózok és előnyei

A forró jógapóz előnyei:

1. Teljes sáska póz:

A teljes sáska póz Salabhasana néven is ismert. Ez a lépés talán nem a legegyszerűbb a kezdők számára, mivel ehhez egyszerre kell felemelnie a lábát és a törzsét. Javasoljuk, hogy gyakorolja ezt szakember felügyelete alatt, hogy elkerülje a sérüléseket. Ebből a pózból több szempontból is profitálhat. Először is, sok erőt kap a felkarjában, a combjában és a combizmában. Ennek terápiás értékei is vannak, és segít tónusosabbá tenni testének központi részeit. Néhány másodpercig tartania kell, mielőtt ellazulhat.

2. Sáska póz:

Ha már a sáska pózáról beszélünk, ez a lépés nagyszerű a karok, az ujjak és a borjak megerősítésére. A felsőtested tónusos lesz, és határozottan sokat fogsz fogyni, ha ezt többször megteszed a teljes jógafolyamat során. Az egészséggel kapcsolatos számos probléma, például a megcsúszott lemez, a köszvény és az isiász örökre eltűnik. Ha teniszkönyökben szenved, fontolja meg a sáska pózát. Csak néhány napon belül meg fog gyógyulni. A feneked is tónusos lesz, és a csípőforgatók is.

3. Cobra póz:

forró jóga kobra póz

A harmadik legjobb póz, amelyet a Hot Yoga kínál Önnek, a Cobra Pose. Erősíti a tricepszet, a deltoidokat és a trapézist. Javítani kell a máj és a lép működését is. Megszabadulhat olyan menstruációs problémáktól is, mint a gyomor-, hát- és görcsök. A Cobra azoknak is kiváló, akik javítani akarják általános egészségi állapotukat, rugalmasabbak és fittebbek akarnak lenni. Ismertek arról, hogy megszabadulnak az ízületi gyulladástól, a reumától, a lumbágótól és az alsó hátfájástól. Valóban ez a póz a legjobb mindenkinek, aki életében bármilyen testfájdalom tanúja volt.

4. Íjpóz:

Az íj póz tele van előnyökkel. Lehet, hogy egyáltalán nem lesz könnyű, ha kezdő vagy, ezért légy türelmes és jól tanuld meg a lépést, mielőtt végrehajthatod. Ez elősegíti a máj, a vékony- és vastagbél, a vesék és a lép megfelelő működését. Enyhíti a hátfájást, a tüdőt, az oxigénbevitelt és javítja a testtartást. Az emésztőrendszerben is jelentős változások várhatók, és a felkar, a comb és a csípő tónusú lesz. Határozottan több szempontból is javítani fogja az egészségét, ha gyakorolja az íjpózot.

5. Rögzített szilárd helyzet:

A fix póz segít azoknak, akik reumában, köszvényben vagy isiászban szenvednek. Javítja a test rugalmasságát, mivel az egész eljárás során nyújtania kell. Várhatóan érezni fog némi erőt az alsó gerincén, hátán, térdén, csípőhajlítóin és négyfejűen.

6. Fél teknős póz:

A fél teknőspózhoz sok relaxációt fogsz érezni a testedben. Ez a lépés nagyszerű azok számára, akik feszültségmentesen akarják érezni magukat. Feszíti a hasat és a combokat, és segít javítani az emésztőrendszert. Fokozódik a vérkeringésed és a tüdőd is. Ezzel a pózzal megtanulod a helyes légzést. Növeli a csípőízületek, a tricepsz, a lapocka, a hátizmok és a deltoidok rugalmasságát is.

7. Tevepóz:

Legyen fitt és egészséges az innovatív tevepóz segítségével. Ustrasana néven is ismert, ez a póz segít a hasizmok nyújtásában és csökkenti a székrekedés esélyét. A has és a derék vonalát meg kell erősíteni és karcsúsítani, és a torok és a pajzsmirigy nyújtása is lehetséges lesz. A hátfájás végleg megszűnik, és ezzel nagyon erős és aktív életet élhet.

8. Nyúl póz:

A nyúl póz nagyszerű a pajzsmirigyek számára. Fenntartja a test összes izma rugalmasságát, és javítja az idegrendszert is. Javulni fog az emésztés, és sok tápanyagot kaphat az egészségre gyakorolt ​​előnyei miatt. Azoknak, akik sinusban vagy mandulagyulladásban szenvednek, mindenképpen meg kell próbálniuk a nyúl pózát.

9. Gerinc csavaró póz:

forró jóga

Ez az egyetlen gyakorlat, amely egyszerre csavarja a gerincet felülről lefelé. Fokozódik a vérkeringés a testedben, és látni fogod a csípőízületek rugalmasságát. A combokat, a feneket és a hasizmokat meg kell nyújtani és meg kell erősíteni. Azoknak, akik lumbágóban és reumában szenvednek, mindenképpen meg kell próbálniuk a gerinc csavaró pózát, hogy jelentős változásokat észleljenek.

10. Fújás szilárd helyzetben:

Ez az utolsó és utolsó gyakorlat, amelyet meg kell tennie, mielőtt befejezi a Hot Yoga edzést. Befejezi az edzést, lehűti a testét, javítja a vérkeringést, és mindenféle mérgező anyagot kilélegzik a szervezetből. A derekát és a hasi szerveit is meg kell erősíteni. Mivel ez az utolsó póz, ne siess a befejezésével. Maradjon nyugodt, és szánjon egy kis időt arra, hogy ezt a pózot jól végezze. Tanulj meg figyelmesnek lenni a körülötted lévő dolgokra is.

Képek Forrás: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.