9 legjobb Surya jóga ászana és előnyei

Surya jóga; más néven Sun Salutations, a Hatha jóga egyik formája, amely 12 különböző póz segítségével gazdagítja testünket. A Suryát vagy a Napot évezredek óta imádják. A Surya jóga magába szívja azt az elvet, hogy imádjuk a napot, és energiáját csatornázzuk a testünkön keresztül. Minden napüdvözlet a szív közelében összekulcsolt kezekkel kezdődik és ér véget. Ez nem puszta véletlen, hanem egy jól átgondolt gyakorlat, amelyben az Energia Urát imádják, és energiái átfolynak rajtunk. Minden póznak nevet adtak; egy mantra, amelyet a légzés szabályozásával együtt kell énekelni. A következő cikkben a pózok elérésének módjait és az egészségügyi előnyöket említjük.

A legjobb Surya jóga ászanák és előnyei

A Surya jóga ászanák előnyei:

1. Az állandó póz:

Az első póz Surya imádatát jelzi. Nyitott lábbal állsz. Lazítsa el a vállát. Hajtsa össze a kezét Namaste -ra. Csukd be a szemed. Vegyen egy mély lélegzetet, és énekelje az Om Mitraya Namaha -t, miközben ezt a pózot csinálja.

2. Hajlítás hátra:

A következő pózhoz lassan emelje fel a kezét, és hajlítsa hátra. Nyújtsa ki teljesen a karját, és lazítson. Lábának szilárdan kell maradnia a talajon, és nem szabad mozognia. Vegyen egy mély lélegzetet, és énekelje az Om Khagaya Namaha -t. Ez a póz segít javítani a test egyensúlyát, javítja az emésztést, és nyújtja a hát- és lábizmokat is.

3. A lehajló póz:

A harmadik póz megköveteli, hogy előre hajoljon, és érintse meg a talajt. Tartsa a lábát szilárdan a talajon, és tegye a fejét a karjai közé. Ívelje fel a hátát, miközben mély lélegzetet vesz, és folytassa a kántálást. Ez növeli a vérkeringést, tonizálja a testét és stimulálja a nyirokrendszert.

4. A Nappóz megtekintése:

Ehhez a pózhoz az egyik lábát hátul, a másik lábat elöl kell helyeznie, tenyerével szilárdan a földre helyezve. Tartsa teljesen egyenesen a karját, és lélegezzen be mélyen, miközben a napba néz. Lassan énekelje az Om Bhanuvae Namahát. Ez a póz növeli rugalmasságát, ellazítja az érzékszerveket és tonizálja az emésztőrendszert. Ezt a lépést lassan kell elvégeznie, hogy ne okozzon sérülést.

5. A Push Up Like Pose:

A következő pózhoz deszkahelyzetben kell lenned. Húzza hátra mindkét lábát, és emelje fel testét a padlóról. Győződjön meg arról, hogy a két keze elöl van, és a test súlyát támasztja fel. Lélegezzen mélyeket és lélegezzen ki az Om Ravi Namaha éneklése közben. Ez a póz eltávolítja a feszültséget és a testfájdalmat, különösen a nyak környékét. Erőt ad a kar izmainak is.

6. A süllyesztő póz:

A leeresztő pózhoz le kell hozni a testét a könyökével felfelé. A hátának íveltnek kell lennie, a tenyerét pedig szilárdan a talajra kell helyezni. A térdét le kell engedni, és ott kell tartania a lélegzetét, és énekelnie kell az Om Pushnae Namaha -t. Ez gyakorolja a hátizmokat, és erősíti a karját és a csuklóját.

7. Felfelé néző póz:

A felfelé néző póz mellett van, ahol leengedi a derekát, és felemeli a test felső részét. Folytassa a lassú légzést, miközben tartsa egyenesen a karját. Chant Om Hiranya Gharbhaya Namaha. Ez segít stimulálni a gerinc idegeit.

8. A fordított V póz:

A fordított V póznál a csípődet úgy emeld fel, hogy a fejed a padlón van. Szemének a köldökén kell lennie, lábának laposnak és szilárdnak kell lennie a talajon. Lélegezz ki és énekeld az Om Marichiye Namaha -t. Ez megerősíti a szívet és eltávolítja a váll feszültségét.

9. A pózok megismétlése:

A függőleges V póz után meg kell ismételnie a negyedik pózt, és énekelnie kell az Om Adityaya Namaha -t. Ezt követően ismételje meg a harmadik lépést, és énekelje az Om SavitreNamaha -t. Ismételje meg a második lépést ezt követően, és énekelje az Om Arkaya Namaha -t. Ezt követően fejezze be az első lépést az Om Bhaskaraya Namaha éneklésével, és legyen összefont kézzel a nap köszöntésében.

Ezek voltak azok a módszerek, amelyekkel a Yoga Surya -t pontosan végre kell hajtani és gyakorolni. Ha ezeket az ászanákat beépíti a mindennapi rutinjába, akkor a kívánt eredményeket fogja elérni testével és lelkével. A Surya jóga különleges, mert nem időigényes, és miután megtanulta a pózokat, otthon is megteheti. Ha ez a cikk hasznos volt az Ön számára, kérjük, írjon visszajelzést a megjegyzésekben, és ossza meg barátaival, akik részesülnek a Surya jógából.

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Mennyi ideig kell tartani minden pózot a Surya jógában?

Minden pózt legalább 5 teljes lélegzetvételig (ki és be) kell tartani. Ha a jógázást gyakorolja a súlycsökkentő előnyökért, akkor két lélegzetvételig tarthatja a pózát, és elengedheti, és a súlycsökkentő jógát gyors ütemben kell elvégezni. Kipróbálhatja a variációkat is: az első három forduló lassú, a következő pedig gyors ütemű.

2. Hányszor kell Surya jógát végeznem?

Kezdetben lassan kell kezdeni. Kezdje azzal, hogy 3 sorozatot csinál, majd egy hét múlva lépjen tovább 5 -re és így tovább. Fontos, hogy ne merítse ki magát, mivel a Surya jóga inkább a pihenésre szolgál. Ezenkívül gondoskodnia kell arról, hogy ne húzza túl magát a határain, mert ez sérülést okozhat.

3. Mikor kell gyakorolnom a Surya jógát?

Először a Surya jógát kell gyakorolnia reggel. Célszerű éhgyomorra csinálni, de gyümölcs és víz fogyasztása rendben van. Gyakorold a felkelő napsütésben, és légy tanúja a testednek, és érj el olyan eredményeket, amelyek javítják a közérzetedet.