Bharadvajasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

Ha jógát szeretne tanulni, akkor a Bharadvajasana a legalkalmasabb ászana az Ön számára. A Bharadvajasana az egyik nagyon egyszerű póz, és a kezdők először megtanulják ezt az ászanát. Ülő csavaró helyzetnek is nevezik. Neve a szanszkrit Bharadvaja szóból származik, aki a Védák megalkotója volt. Ez az ászana ülő helyzetben történik, és hatalmas előnyökkel jár. Nyugtató hatása van a szervezetre, és segít megnyugtatni az idegrendszert.

Bharadvajasana Hogyan kell csinálni és előnyei

Az okok, amiért a legtöbb ember inkább ezt az ászanát csinálja, mivel segít enyhíteni a stresszt a testedből. Frissnek és energikusnak érzi magát. Sokan gyakran jógával kezdik a napjukat. Az ászana elvégzése azonnali eredményeket nyújt. Nem csak jó formában tartja, hanem stresszt is okoz az életében. Az alábbiakban néhány alapvető utasítás található arra vonatkozóan, hogyan végezheti el a bharadvajasana-t egyszerű lépésekben:

Hogyan kell csinálni Bharadvajasana

A Bharadvajasana egészségügyi előnyei 2

  1.  Először helyezze magát szőnyegre.
  2.  Most kezdjünk el ülni a szőnyegen. Csak legyen a komfortzónájában. Nyújtsd ki magad előtt a lábad, és egyszerűen tedd a kezedet nyugalmi helyzetbe.
  3.  Lassan hajlítsa meg a térdét, és csak vigye a bal csípője felé. Győződjön meg arról, hogy a teste most a jobb fenekén nyugszik. És a bal bokája belső oldala a jobb láb ívén nyugszik.
  4.  Most lassan lélegezzen mélyen és nyújtsa ki a gerincét, amennyire csak tudja. Most hagyja a levegőt, és óvatosan csavarja fel a felső törzsét, amennyit csak tud. Tartsa a jobb kezét a padlón, és hagyja, hogy a bal keze a bal láb harisnyáján pihenjen.
  5.  Ebben a pózban csak győződjön meg arról, hogy a bal csípője lenyomja a test súlyát a padlón.
  6.  Most lassan hajlítsa meg a hát felső részét, majd csavarja körül a gerincét.
  7.  Minden egyes lélegzetvételével próbáljon nagyobb erőt kifejteni a gerincén. És minden kilégzéskor próbálja tovább csavarni a testét.
  8.  Most lassan fordítsa el a fejét, és nézzen le a jobb oldali vállak felé. Légy a pózban több mint egy percig.
  9.  Ezt követően lassan csavarja ki a csomagtartót, és térjen vissza eredeti helyzetébe. Ismételheti az eljárást a jobb oldali testével is.

Kezdetben kissé nehéznek találhatja ezt a pózt. Ebben az esetben kezdje el variálni a pózt.

Egyszerűen takarót vagy párnát támaszthat a térde körül, hogy az elején egy kicsit megkönnyítse az ászanát.

Egy partner segítségét is igénybe veheti, hogy ezt a pózt könnyűvé és egyszerűvé tegye. Bár ez a póz számos egészségügyi előnnyel jár, vannak esetek, amikor teljesen el kell kerülnie ezt a pózt.

Ha erős fejfájása, alacsony vérnyomása vagy menstruációs problémája van, kerülje. A jógát mindig tanácsos jógaoktatótól tanulni, hogy ez maximalizálja az előnyöket.

Előnyök:

A Bharadvajasana egészségügyi előnyei 3

Számos előnnyel járhat, ha ezt a pózot rendszeresen elvégzi

• Valóban segít a gerinc, a vállak és a csípő nyújtásában. Ezenkívül segít a központi izmok megerősítésében.

• Emellett javítja az emésztőrendszert.

• A carpal tunnel szindróma terápiás ászanájának tekintik.

• Segít a hát- és isiászfájdalmak gyógyításában.

• Visszaállítja az egyensúlyt és az elme és a test egyensúlyát.

• Serkenti a szerveket és szabályozza az anyagcserét is.

Tehát ha nyugodtabb és kecsesebb lelkiállapotot keres, kezdje el gyakorolni ezt az ászanát minden nap. Minden reggel, amikor ezt a pózt csinálod, segít az egészséges és jobb élet elérésében.

Képek Forrás: Redőnykészlet