Chakrasana (A kerékpóz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

Számos jóga testtartás segíthet felépülni a hátfájásból. De nincs olyan, mint a csakrászana. Ez az egyik legjobb hátkanyarodás, amit valaha feltaláltak. Ez alapvetően kerékpozíció, ahol a derékból kiinduló felsőtest hátrafelé hajlik, így az arc a talaj felé mutat, a tenyér pedig a padlót nyomja. Számos lépés van az ideális csakrazana testtartás eléréséhez, és amikor befejeződik, úgy néz ki, mint egy kerék. Ez egy nagyszerű mozgás a gerinc rugalmasságához.

Chakrasana (a kerékpóz) - Hogyan kell csinálni és előnyei

A csakrászana az Asan kereket jelenti, ahol a csakra a kerék, az ászana pedig az ülést vagy a testtartást.

A Chakrasana elkészítése:

A csakrászana nem túl bonyolult jóga testtartás. De még mindig van néhány dolog, amit figyelembe kell vennie, mielőtt ebbe a jóga testtartásba kezd. Mindenekelőtt lazítani kell a kezét és a hátát. Próbáljon kicsit nyújtani, hogy elviselje az izomzat húzását és szakadását.

Általában ahhoz, hogy ezt a jógát megfelelően végezzük, a kezeket és a lábakat a padlóra kell helyezni, miközben a has felfelé néz. Kezdje fekvő vagy gerinctelen helyzetből, hogy megfelelően meg tudja hajlítani a hátát. Ennek a jógának az egyik legegyszerűbb módja az, hogy egyenesen állva a hátát a földre ejti. De mindig legyen óvatos, különben megsérülhet.

A sérülések elkerülése érdekében tartsa kezeit és tenyerét készen arra, hogy támassza a felsőtestét, miközben az a föld felé hajlik. Ha kezdő vagy, akkor alkalmazd a faltámogató technikát, ahol először nem kell leejtened a felsőtestedet, és kihasználhatod a mögötted lévő fal előnyeit, és lassan a hátadat hajlíthatod az alsó testedhez.

Ez az asan határozottan növeli a rugalmasságot, és erőteljessé tesz. Ha jól csinálja, akkor valaki, aki figyel, emlékeztetni fogja, hogy a teste felfelé íjnak tűnik.

A csakrászana előnyei:

Ez a gyakorlat elég hatékony a hátfájások kezelésére, és számos előnnyel jár a test, a lélek és az elme tekintetében is. A sok csakrászana közül az alábbiakban a legfontosabbakat tárgyaljuk.

Először is, ez a jóga testtartás erősíti és meghosszabbítja a gerincoszlopot. Növeli a hátizmok rugalmasságát és rugalmasságát, és megakadályozza a gerincet az olyan öregedési problémák ellen, mint a kompresszió. Magas állás esetén a gerinc között szükség van egy bizonyos helyre, ami ezzel a testtartással érhető el.

Másodszor, a csakrászana hatékony a karok számára, mivel növeli a karok, csuklók, alkarok stb. Erejét. Emellett fokozza a mellkas, a lábak, a váll stb. Rugalmasságát és tonizálja az izmokat ezeken a területeken.

Harmadszor, a csakrászana erősíti a tüdőt, és lehetővé teszi az oxigén megfelelő áramlását a bordákba. Akár hiszed, akár nem, ez a jóga testtartás a légzést is fokozhatja. A megfelelő légzés e jóga testtartás során segíthet abban, hogy egészségesek legyünk.

Negyedszer, a csakrászana jóga testtartás javíthatja a szellemi és a fizikai erőt, és eltávolíthatja a stresszt, a szorongást és a depressziót.

Ötödször, ez a jóga testtartás jótékony hatással van az egész testre, és megakadályozhatja az oszteoporózis kialakulását.