Dwi Pada Viparita Dandasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

Jól ismert tény, hogy a jóga hazánkból, Indiából származik, és gyökerei a védikus előtti időkre nyúlnak vissza. A jóga évszázadok óta hatékonynak bizonyult nemcsak a testben, hanem a lélekben is. Ezt a gyakorlási formát részesíti előnyben a többség a heves edzőtermekkel szemben.

DviPadaViparitaDandasana

A jógának mindig van fölénye, mert azon kívül, hogy segíti a fitt test elérését, számos mentális és lelki rendellenességet is kezel. Számos jógagyakorlat vagy testtartás létezik, de a szkenner alatt jelenleg a DviPadaViparitaDandasa a szanszkrit nyelven két lábú, fordított személyzet póz.

Ez egy nagyon összetett jógagyakorlat, ezért a hát-, váll- vagy csípősérülteknek ajánlott nem kipróbálni. Mielőtt belekezdenénk ennek a testtartásnak az előnyeibe, először ismertessük a lépéseket ennek a gyakorlatnak a tökéletes elvégzéséhez.

Hogyan kell csinálni:

Ennek a testtartásnak a végrehajtásához néhány lépést kell követni, és mivel ez nehéz, tanácsos nem sietni vele. Kezdje azzal, hogy hanyatt feküdjön egy szőnyegen vagy egy takarón. Ezután hajlítsa be a térdét, és húzza a sarkát a lehető legközelebb a térdhez.

Most engedje le a jobb karját a padlóra, majd a bal karját, majd fonja össze két kezének ujjait a fej mögött. Lazítson egy percet, és koncentráljon a légzésére, mielőtt folytatja. Nyomja befelé a külső karokat, és nyomja le az alkar teljes szélét.

A karok kiegyenesítése közben emelje fel a csípőjét, a vállát és a fejét a padlóról, miközben a térdét elnyomja a törzsétől. A karok terhelésének enyhítésére húzza a lapockáit a farokcsont felé, ami felemeli a vállát. A következő lépés a trükkös rész, amely magában foglalja a fej koronájának a padlón tartását.

Helyezze a keze és a lába közé. Tartsa nyitva és emelje fel a mellkasát, hogy a nyaka ne legyen összenyomva. Most nyújtsa ki mindkét lábát a test előtt, amíg majdnem egyenesek nem lesznek. Erősen lélegezzen ki, ami segít a lábak teljes kiegyenesítésében. Tartsa a pózt, amíg jól érzi magát, a koordinált légzés mellett.

Hogyan segít nekünk:

Jobb rugalmasság:

Mint korábban említettük, ez a gyakorlat nagyon összetett. Így bárki, aki sikeresen befejezi ezt a testtartást, garantáltan rugalmas lesz a testben.

Mobilitás a gerinchez és a mellkas megnyitása:

Ez a jóga testtartás kinyitja a mellkasát, és jobb mobilitást biztosít a gerincnek és a lapockáknak anélkül, hogy megterhelné a testet. A gerinc tónusos lesz, mivel a mellkasnyitók megnyitják a mellkas szalagjait, ami szintén segít csökkenteni az alsó hátfájást. Serkenti a mellékvesét, a pajzsmirigyet, az agyalapi mirigyet és a tobozmirigyeket is.

A vállizmok erősítése:

A DviPadaViparitaDandasana beépítése a napi jóga rutinba szintén erősíti a vállizmokat.

A hasi zsír csökkentése:

Ha kövér a hasa és szeretne megszabadulni tőle, akkor ez a tökéletes megoldás. Gyakorold ezt a gyakorlatot, és a hasi zsír biztosan csökkenni fog.

A depresszió orvoslása:

Bárki, aki depresszióban szenved, próbálja meg beépíteni a DviPadaViparitaDandasana -t a jóga rutinjába, és hamarosan tapasztalni fogja a változásokat. Ez a gyakorlat segít az érzelmi stabilitás kialakításában, és növeli az önbizalmat is.

Az elmozdult hólyag korrekciója és a menstruációs görcsök enyhítése:

Ha valakinek elmozdult a húgyhólyagja vagy a prolapsája, akkor ez a jóga testtartás helyesen oldhatja meg. Segít a menstruációs görcsök és a menopauza egyéb tüneteinek enyhítésében is.