Eka Pada Koundinyasana (Koundinya póz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga gyakorlata hazánkban, Indiában, a védikus előtti időkben kezdődött. A jóga a leggyakrabban gyakorolt ​​edzésforma. Előnyben részesítik a mozgalmas edzésprogramokkal szemben, mert a jógagyakorlatok nemcsak a testre hatnak, hanem stabilizálják az elmét és a szellemet is.

Tehát hagyja el az unalmas gépeket az edzőteremben, és vegye igénybe a természetes gyakorlási formát, ami a jóga. A mindennapi gyakorlással biztosan érezni fogja a pozitívumot az életében. Mint mindannyian tudjuk, a jógában számos testhelyzet létezik, és most az EkaPadaKoundinyasana 1 -ről fogunk beszélni, ami meglehetősen nehéz testtartás..

Eka Pada Koundinyasana (koundinya póz) Hogyan kell csinálni és előnyei

Az EkaPadaKoundinyasana szanszkrit kifejezés, amely egylábú Sage Koundinya pózát jelenti. Ezt a pózt egy Koundinya nevű bölcsnek és így a névnek szentelik. Ennek a gyakorlatnak két változata van, de a most tárgyalt az első. Mivel ez egy meglehetősen összetett és nehéz jóga testtartás, tanácsos türelmesnek lenni, és lassan haladni a helyes irányba.

Hogyan kell csinálni

Feküdjön laposan a mellkasára egy szőnyegen vagy takarón. Most tegye a kezét az előre mutató szőnyegre, és jöjjön guggoló helyzetbe. A kezeinek vállszélességűnek kell lennie, miközben meghajlítja a könyökét. Most emelje fel a törzsét, különösen a csípőjét. Amint eléri a mellcsontot a szőnyeg eleje felé, a súlyát előre kell tolni, hogy a lába könnyed legyen, és képes legyen a feneke felé húzni..

Próbálja a térdét a lehető legjobban a hónaljhoz közelíteni, és tartsa szabadon a bal kar súlyát. Kilégzés. Kezdje kiegyenesíteni a lábát. Forgatott háromszög pózt kell készítenie. Nyomja hátra a jobb combcsontját, miközben a megfelelő nagy lábujjhegybe nyomja. Ezzel együtt nyomja előre a bal nagylábujját. Koncentráljon a légzésére, és tartsa a pózt néhány másodpercig.

E gyakorlat végrehajtása előtt enyhe figyelmeztetés, hogy a mellkas és a vállak összeeshetnek, ha a lépéseket nem követik pontosan. Mivel ez egy nehéz gyakorlat, legyen türelmes a helyes végrehajtáshoz.

Hogyan segít nekünk

Ha befejezte ennek a testtartásnak a tökéletesítését, akkor biztosan sok pozitívumot nyer vele. Beszéljünk most az EkaPadaKoundinyasana előnyeiről.

Masszírozza a hasi szerveket:

A lábak által a hasra gyakorolt ​​nyomás ebben az ászanában segít a hasi szervek masszírozásában.

Erősíti és fiatalítja a gerincet:

Ha hátfájásai vannak, vagy a gerinc nem elég erős, akkor ez a megfelelő gyakorlat az Ön számára. Ez a jóga testtartás magában foglal egy gerinccsavarást, ami erősíti, szélesíti és megfiatalítja a gerincvelőt.

Erős magot, vállát és lábát építi:

Mivel nehéz és kihívásokkal teli testhelyzetet kell tökéletesen elvégezni, ez igazán előnyös a sikeresek számára. Segít az erős mag, a vállak és a lábak felépítésében, mivel e gyakorlatok fő fókuszában a test létfontosságú részei állnak. Ugyanakkor erősíti a karokat és a nyakat.

A has tonizálása:

Ha kiálló hasa van, és meg szeretné akadályozni, hogy tovább görcsöljön, akkor vegye be ezt a gyakorlatot a napi jóga rutinjába. Az EkaPadaKoundinyasana gyakorlása segít a hasa tonizálásában és formába hozásában.

Általános testtudatosság és kontroll:

A fent említett előnyökön kívül ez a jógagyakorlat segít az általános testtudat kialakításában, és irányítást is nyújt a tested felett.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80