Eka Pada Sirsasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga gyakorlása a védikus korszakra nyúlik vissza, amely hazánkból származik, és az idők folyamán elterjedte ágait a világ minden táján. A jóga gyakorlása előnyösnek bizonyul a mentális stresszben szenvedők számára, mivel nyugtató hatással van az elmére és a szellemre is. Ettől eltekintve az Eka Pada Sirsasana jóga jobb választás, mint az edzőterem, mivel növeli az emésztést.

Eka Pada Sirsasana Hogyan kell csinálni és előnyei

Tehát, ha olyan problémái vannak, mint a hátfájás vagy gyenge emésztőrendszer, próbálja ki a jógát. Szinte mindenféle betegséget vagy betegséget kezel. A sokféle testtartásból most az Eka Pada Sirsasana szóba kerül. Ez egy szanszkrit kifejezés, amelyben az Eka azt jelenti, hogy egy Pada lábat, Sir fejet és Asana testtartást jelent..

Így az egyik láb a fejpóz mögött (Eka Pada Sirsasana) összetett gyakorlat, amelyet rendkívül óvatosan és türelemmel kell elvégezni. Annak ellenére, hogy a testtartás rövid és gyors, célszerű lassan tartani. Mielőtt belekezdenénk az Eka Pada Sirsasana előnyeinek tárgyalásába, olvassuk el részletes lépésről lépésre a helyes testtartást..

Hogyan kell csinálni:

Az Eka Pada Sirsasana gyakorlat egy kicsit összetett feladat, így a legjobb megoldás az, ha lépésekre bontjuk. Kezdje a Dandasana végrehajtásával, amely magában foglalja a szőnyegen vagy takarón való egyenes ülést. Üljön egyenesen, de maradjon nyugodt. Ezután nyújtsa előre a lábát maga előtt, miközben kiegyenesíti a hátát. A gerincének egyenesnek kell lennie.

Ha hátproblémái vannak, vagy nehézségei vannak a póz tartásában, akkor falat használhat. Lábának és lábának csípő szélességében és párhuzamosan kell lennie. Folytassa a légzést, és tartsa egyik kezét az orra elé, hogy ellenőrizze, melyik orrlyuka aktív.

Ha a jobb orrlyuk aktív, akkor ragadja meg a jobb bokáját, vagy éppen fordítva, hajlítsa meg a térdét belégzés közben, majd vigye a lábát a fejére, és helyezze a nyakára, miközben kilégzik. Tartsa a pózt legalább 30 másodpercig, és lélegezzen.

Hogyan segít nekünk:

Mint minden más jóga testtartás, az Eka Pada Sirsasana -nak is megvannak a maga előnyei. Vedd be ezt a gyakorlatot a napi rutinodba, hogy megtapasztald a pozitívumokat.

1. Fokozott véráramlás és javult hemoglobinszint:

Az Eka Pada Sirsasana jógagyakorlat növeli a vérkeringést a hátadban. Segít a hemoglobinszint javításában is. Az alacsony hemoglobinszintű embereknek ajánlott ezt a gyakorlatot naponta gyakorolni, mert biztosan segít. A véráramlás növekedésével a méreganyagok eltávolításra kerülnek, amelyek felhalmozódnak, amikor a véráramlás lassú.

2. Előnyös a vérszegénységben és ideges remegésben szenvedők számára:

Az Eka Pada Sirsasana tökéletes testmozgás azok számára, akik vérszegénységben és ideges remegésben szenvednek.

3. Jó az emésztőrendszer számára:

Ha gyenge az emésztőrendszere, akkor az Eka Pada Sirsasana az Ön számára. Ez a jóga testtartás segít a megfelelő emésztésben, és így hasznos a rossz emésztőrendszerű emberek számára.

4. Rugalmas test:

Az Eka Pada Sirsasana jóga testtartás segít a rugalmas test kialakításában. Rugalmassá teszi a csípőt és a lábakat, valamint rugalmassá teszi a gerincet. Ezenkívül növeli a test rugalmasságát.

5. Javított légzés:

Az egyik lábfej a póz mögött segít javítani a légzést, aminek számos más előnye is van. Gyakorolja ezt a gyakorlatot naponta a jobb és kontrollált légzés érdekében.

6. Az asztma, a migrén, a fejfájás azonnali megelőzése és a düh kezelése:

Az Eka Pada Sirsasana gyakorlat a legjobb az asztma, a migrén és a fejfájás azonnali hatásainak kezelésére. A cukorbetegségben vagy szénanáthában szenvedők is megkönnyebbülhetnek ezzel a testtartással. Segít a harag kezelésében és a szorongásban is.