Guptasana (rejtett póz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga, amit tudunk, csak egy fitnesztechnika a flab csökkentésére és a rossz hideg távoltartására. A jógában azonban többről van szó, mint pusztán arra, hogy ott legyél a testfibrálásodon. A jógához erősen kapcsolódik a meditáció, valószínűleg ez az oka annak, hogy sokan a jógára támaszkodnak a minimális nyugalom érdekében.

Guptasana

Mások úgy vélik, hogy a jóga valójában egy ősrégi kezelési technika, talán csodaszer. Az igazság valójában az, hogy a jóga mindhárom keveréke, gyógyító, nyugodt kiruccanás és zsírvágó. A mai cikkben a Guptasana nevű jóga testtartásról fogunk beszélni, és egy kicsit részletezzük a lépéseket, útmutatókat és előnyöket.

Hogyan kell csinálni

Ennek a jógának az angol nevét rejtett póznak nevezik, ahol a végső állás szerint úgy ülnél, mint egy bölcs a vadonban. Ezt lényegében szigorúan azoknak a férfiaknak fogalmazták meg, akik fegyelmezni akarták érzékeiket.

Azonban az évek során a nők is felvették ezt a formát, és most ez az egyik leghasznosabb meditációs jóga. A kezdéshez gyűjtsük össze a szükséges dolgokat, az opcionális háttámasztó párnát és egy jógaszőnyeget, és készítsük el őket. A gyakorlattal hamarosan szakértővé válsz ebben.

Miközben leülsz a földre, az alsó végtagjaidat nyújtsd ki magad előtt, miközben a karjaid melletted pihennek. Ezt a pózt Dandasanának hívják, amely az alappózod lesz. Most hajtsa össze a lábait, és keresztezze át őket egymással, akárcsak a jóga Lótusz pózát, ahol most a gerincét egyenesen a nyakához igazítja, miközben az alsó teste össze van hajtva és csomózva.

Most vigye a bal lábát a jobb lábára, még összehajtva, és vigye közelebb a testéhez, hogy a bal sarka a szeméremcsontnak támaszkodjon. A jobb láb alsó sarkával hajtsa be jobban, amíg hozzá nem ér a perineumához. Ezen a ponton vagy normálisan térdre támaszthatja karját, vagy mudrát formálhat a kezével.

Tartsa ezt a pozíciót jó egy -két percig, miközben becsukja a szemét, és mélyen befelé, a szabályozott légzéssel párosul. Egy idő után kezdje kibontakozni az alaphelyzetbe, mielőtt megismétli.

Hogyan segít nekünk

Ennek a jógának az elsődleges lényege az elmére és az agyra korlátozódik, ahol ezt a jógát kifejezetten meditációs célokra fejlesztették ki. Ez az oka annak, hogy ezzel a jógával könnyen elérheted az elméid felett az irányítást. Ezáltal az elme számít, általában olyan negatív aspektusokról beszélünk, mint a feszültség, az aggodalmak és a depresszió, ami boldogtalanság forrása az egészséges elmédben.

A testtartás tökéletesítése a gyakorlattal egy újabb észbontó előnye a jóga póznak. Ahogy belenyugszik a percekbe, szigorú helyzetbe emeli magát, hátát és nyakát kiegyenesítve. Még ha erre nem is figyel, a teste lágy átalakuláson megy keresztül, tökéletesíti a testtartását.

Ugyanez a pont a hátsó izomfájdalmakon is működik. Ahogy tökéletesen nyújtja magát a nyugalomban, valójában segíti a testét a kemény izom- vagy hátfájdalmak leküzdésében azáltal, hogy háttámla merev lesz.

Ez a pont elsősorban azoknak a férfiaknak szól, akik gyakorolják ezt az álláspontot. Ez a jóga közvetlenül kapcsolódik a tesztoszteron szekrécióhoz és a szervezet termelődéséhez, amelyet ezzel a jógával lehet szabályozni.