Hogyan kell csinálni az Anusara jóga ászanákat és előnyei

Az Anusara Yoga -t John Friend alapította 1997 -ben. Nagyon hamar népszerűvé vált az Egyesült Államokban, és pillanatok alatt elterjedt Ázsiában és Európában. Ez a jóga egyik legjelentősebb formája, amelyet látni kell, és számos érdekes pózban oszlik meg a következő néhány bekezdésben.

Hogyan kell csinálni az Anusara jóga ászanákat és előnyöket

Anusara jóga pózok:

Az alábbiakban felsorolunk néhány legjobb Anusara jóga ászanát és azok előnyeit.

1. A Félhold póz:

anusara jóga

A Félhold póz kihívást jelent a lábizmok és az egyensúlyozási képességek terén. Ennek a póznak számos módosítása van, hogy kezdők és haladók is gyakorolhassák. Emellett olyan egészségügyi előnyökkel is jár, mint a gerinc meghosszabbítása, az ártó húrok nyújtása és a mellkas megnyitása. Csökkenti a szorongást és a stresszt is.

2. A fél sáska póz:

Anusara jóga ászanák-fél sáska póz

A fél sáska póz Salabhasana néven is ismert. Tonizálja és erősíti a testet, és segít könnyedén elmélyíteni a hát végeit. Kinyitja a tüdőt, és segít jobban lélegezni. A lábak, a törzs és a fenék izmai is tónusosak és jól formázottak. Ez is erőt ad a mellkasának és a hasizmoknak.

3. A krokodil póz:

Anusara jóga ászanák -anusara jóga

Feküdj a földre a hasadon, és nyújtsd ki a lábad. Nyomja össze a fenekét, és emelje fel a mellkasát. Dugja be az állát, és lassan tegye a homlokát a karjaira. Pihenjen. Tartsa vissza a lélegzetét ebben a helyzetben néhány másodpercig, és ismételje meg ezt a pózot párszor. Ez segít abban, hogy megcsináld a krokodil pózot, amelyet nagyon fontosnak tartanak az Anusara jógában.

4. A csónak póz:

A csónakpózhoz üljön a jógaszőnyegre, és óvatosan tegye ki a lábát. Hajtsa hátra a testét, és emelje fel a lábát a padlóról. Tegye ki a lábát úgy, hogy párhuzamos legyen a padlóval. Engedje el a combjait, és tegye a tenyerét a test felé. Maradjon ebben a pózban körülbelül öt -tíz lélegzetvételig, és ismételje meg néhányszor.

5. A harcos póz:

Anusara jóga ászanák-trikonászana

A harcos pózhoz ki kell lélegeznie, és szétvetett lábbal kell ugrania. Emelje fel a karját úgy, hogy párhuzamosak legyenek egymással, és fordítsa el a bal lábát körülbelül 45 b -ról 60 fokra a jobb oldalon. Hajlítsa meg a jobb térdét és lélegezzen ki. Maradjon harminc másodperctől egy percig, és ismételje meg ezt néhányszor. Ezzel sikeresen befejezi a harcos póz elvégzését.

6. A hegyi póz:

Anusara jóga ászanák-hegy

A hegyi póz népies nevén Tadasana. Gyógyítja a testedet és a lelkedet, valamint erőt ad a testednek. Csak annyit kell tennie, hogy lábaival együtt áll, és összefogja a kezét, tenyerével egymás felé. Lélegezzen mélyeket. Ne feledje, hogy közben csukja be a szemét.

7. Az egyszerű póz:

Anusara jóga ászanák-egyszerű póz

Az Easy póz nagyon népszerű a koncentrációs szint növelésére. Ehhez ülni kell összehajtott lábakkal. A kezednek térden kell lennie. Lélegezzen be és ki néhányszor. Ezután tartsa vissza a lélegzetét néhány másodpercig, majd engedje el. Végezze ezt folyamatosan öt percig.

8. A napóra póz:

anusara jóga -Napóra póz

Dandasana néven is ismert, ez a póz nagyon bonyolult. A bal oldalát a fejéhez kell közelítenie, és a kezével meg kell tartania a lábát, és nyújtania kell. Ehhez a pózhoz egyenesen fel kell ülnie, és a lehető leghosszabb ideig tartania kell a lélegzetét.

9. A forgatott háromszög póz:

Anusara jóga ászanák- félhold póz

Ehhez a pózhoz egyenesen kell állnia, és ki kell lépnie a bal lábát. Lélegezzen ki, hajoljon előre, és helyezze ujjait a padlóra. Csavarja balra, emelje fel a karját balra, és mutasson felfelé.

A kép forrása: Shutterstock