Karma jóga ászanák és előnyök, amelyeket tudnia kell

Mi emberek abbahagytuk a másokért való cselekvést, nem? Még ha megtesszük is, csak azért, hogy kihozzunk belőle valamit. Ehhez a karma jógát, amelyet egy hindu koncepcióval fejlesztettek ki, hogy megmutassák kötelességünket a társadalommal szemben. A karma jóga hisz abban, hogy önzetlenül cselekszik, hogy a legjobb emberré váljon. A karma jóga segít elszakadni a cselekedeteitől, és tehermentes életet élni. Ez könnyen illeszkedik a szokásos rutinjához, segíthet gyümölcsöző jutalmak megszerzésében és mosolyt csalni másokra.

A karma jóga a „cselekvés” jógájaként ismert, amely segít megtalálni a célját a születéstől a halálig. A karma jóga önzetlen szolgálatot jelent, amely segít lemondani egójáról, hogy szolgálja az embert, állatot, növényt vagy egy élettelen tárgyat. Ez azt is jelenti, hogy kövessük saját személyes dharmánkat, és fogadjuk el a sorsot úgy, ahogy jön, ami elégedettséghez, névhez, gazdagsághoz vagy hírnévhez vezet.

A hinduizmus szerint a karma jóga a felszabadulás egyik útja. Úgy is üdvözlik, mint az önzetlen cselekvés útját, amely bölcsességet ad a tanulónak, a dharma szerint cselekszik. Az elsődleges mottó, hogy elszakadjunk a világi ügyektől, mint az öröm vagy a személyes haszon. A szabadság és a kiteljesedés akkor érhető el, ha bármilyen cselekvést önzetlenül vagy önzetlenül hajtanak végre, csak összpontosítással és figyelemmel.

Karma jóga ászanák és előnyök, amelyeket tudnia kell

A karma jóga fontossága:

 1. Megtisztítja a szívedet azáltal, hogy elengeded az egót, a gyűlöletet, a féltékenységet stb., Ami elengedhetetlen.
 2. Az önzőség elengedése fontos az egészséges élethez. A karma jóga segít elérni ezt.

  Legyen teljesen tudatában önmagának.

 3. Növelje és javítsa a belső szellemi erőt és erőt.
 4. A szeretet és a humanitárius jellemvonások a karma jóga gyakorlásán keresztül érvényesülnek.
 5. Ez azt mutatja, hogy a cselekvésnek kell az egyetlen lépésnek lennie, és nem kell várnia az eredményt, legyen az jó vagy rossz.
 6. Az a képesség, hogy mindent odaadjon az elvégzett munkának, a Karma Jóga gyakorlásából származik. Megmutatja, hogyan kell a legjobbat nyújtania a cselekvés előnyeinek kihasználásához. Ez is a Karma Jóga egyik alapelve.

A karma jóga típusai:

Háromféle karma jóga létezik;

 1. Sanchita Karma: Olyat, ami abból fakad, hogy ostoba vagy tudatlan. Gyakran öntudatlanul jön létre.
 2. Prarabdha karma: Prarabdha a jelenre összpontosít. Amit most teszel, a tetteid és annak eredménye az, amiről a jelenlegi életed szól.
 3. Agami: A másik fajta az agami. A jövőben végrehajtandó cselekvések a jelenlegi cselekvésük eredményei. Ez Agami.

Ha ezt a jógát helyesen végzik, az nem árt senkinek a dharma törvényében. Ez segít abban, hogy cselekedeteinek gyümölcseit megszerezze az isteni szeretetnek, és megértse, hogy segít, gyógyít és megoszt.

A karma jógát többféle jóga segítségével végezheti, például:

1. Lefelé tartó kutya:

 • Ülj a jógaszőnyegen.
 • Tartsa lefelé a kezét és a térdét.
 • Tartsa a kezét egyenesen a vállakhoz.
 • Vegye a lábujjait a térd alá. Ne mozgassa a térdét.
 • Nyomja meg a szőnyeget, ha jó irányba halad.
 • Mozgassa felfelé a lábát, hogy „v” legyen a testből.
 • Ebben a lépésben lélegezzen 5 -ig.
 • Fokozatosan térjen vissza a normál helyzetbe.

2. Ugrások:

 • Álljon a lábára, tartsa őket együtt.
 • Menjen előre, mintha sétálni szeretne.
 • Engedje le a hátsó lábát.
 • A hátsó lábának a boka felett kell lennie.
 • Tartsa egyenesen a testét.
 • Ismételje meg ezt alternatív lábbal.

3. Hatha jóga:

Ha jelentése „nap”, tha jelentése „hold”, amely egyesíti az ellentétpárokat. Ezt „erőteljes jógának” is nevezik, mivel rengeteg fizikai erőfeszítést igényel. A hatha jóga a testtartások gyakorlására összpontosít, és lélegzik, ami segíti a nadik energizálását. Ez minden valódi meditáció gyakorlata, és egészséget és energiát hoz a testbe és a lélekbe. Ezenkívül elősegíti az akaraterő és az érzékszervek koncentrációjának erősítését. A hatha jógában a pránajáma fontos, hogy elsajátítsa a légzési technikát, amely aktiválja a kundalini energiát.

A Hatha jóga fajtái:

A Hatha jóga fajtái

 • Kasmír jóga,
 • Iyengar jóga,
 • Ashtanga vinyasa jóga,
 • Shrishti krama hatha jóga
 • Rakshana krama hatha jóga
 • Adhyatmika krama hatha jóga
 • Chikitsa krama hatha jóga
 • Shakti krama hatha jóga

4. Bhakti jóga:

A Bhakti jóga leírja a hindu filozófiát, hogy elterjessze a szeretetet, a hitet és átadja magát Istennek. Ennek a jógának az a célja, hogy felismerje Istent az emberi-emberi kapcsolatok kialakításával. Ez lehet barát-barát, szülő-gyermek, szeretett szerető és úr-szolga. Ez jelzi a személyes Isten iránti odaadást is. A hinduizmus számos spirituális útja közül a Bhakti jóga az egyik út. Ez egy út az önmegvalósításhoz.

5. Jnana jóga:

Karma jóga ászanák és előnyei-jnana jóga

A gjána jelentése bölcsesség vagy belátás. A Jnana meditáció segít eltávolítani az elmét és az érzelmeket az életéből, és a valóságban vagy szellemben élni. Az elme döntő szerepet játszik a Jnanan jógában. Az elme arra készül, hogy megvizsgálja természetét, és felülmúlja az elme azonosítását az egóval és saját gondolataival. Ez egy újabb út az önmegvalósításhoz, ahol az elme erejét használják fel a világ valódi és valótlan dolgainak elkülönítésére.

6. Raja jóga:

Karma jóga ászanák és előnyei-Raja jóga

A radzsa jóga „királyi jóga” néven is ismert, sok stílusa miatt. Segít ösztönözni a meditáció előnyeit az önmegvalósításhoz, és tudathoz vezet. Ez az önfegyelemhez és a gyakorláshoz vezető út. A jóga nyolc irányba szerveződik. Célja a jóga célja, amely a szamádhi, és nem csak annak elérése. A rádzsa jógát néha királyi jógának is nevezik.

A karma jóga néhány fontos eleme:

Kezdje a mély légzés gyakorlásával

 • Tartsd elméd nyugodt állapotban.
 • Kerülje el az elme negatív gondolatait, beleértve az örömöt, a gyűlöletet és a megvesztegetést.
 • Végezzen valamilyen szociális szolgáltatást a karma jóga gyakorlása közben.
 • Mindig legyen ott, hogy segítsen másoknak.

Karma jóga Vivekananda:

Karma jóga Vivekananda, gyakran kéz a kézben járnak. A Karma jóga, vagy a cselekvés jóga Swami Vivekananda előadásainak könyve. Joseph Josiah Godwin írta át, és 1896 -ban jelent meg New Yorkban. A könyv fő témája a Bhagvat Gita Karma fogalma körül forog. Úgy írja le, mint egy lelki fegyelmet, amely lehetővé teszi számunkra, hogy katonaként végezzük a munkát vagy kötelességet a világ felé. Néhány kiemelkedő fejezet tartalmazza a „Karma a jellemre gyakorolt ​​hatását”, „A munka titka”, „Mi a kötelesség” stb..

Karma jóga bhagavatgita:

A karma -jóga Bhagavat Gita a karma -jógát úgy definiálja, hogy „teljesítse kötelességét a legjobb tudása szerint”. A lényeg az, hogy az elmét Istennek kell szentelnie, és el kell engednie az aggodalmat és az önzést. Ez az elme nyugalma a Karma -jóga lényege. Míg minden hatalom az egyénre ruházta, hogy teljesítse kötelességét és cselekedetét, az ember nem jogosult az eredmények megválasztására. A sikeres és egészséges élethez elengedhetetlen, hogy teljes mértékben felkészüljünk a jó vagy rossz eredmény elfogadására.

A létfontosságú tulajdonság, amelyet élés közben fejleszteni kell, a leválás érzése. Bár ez sokunknak nehéz lehet, azoknak, akik képesek és megértik a Karma Jóga mögött rejlő ötletet és a Karma Jóga alapelveit, elengedhetetlen, hogy elkezdjük keresni azt, amire szükségünk van. A spiritualitáshoz és az önmegvalósításhoz vezető út rendkívüli összpontosítást és elkötelezettséget igényel. Olvasson többet ezekről a gyakorlatokról, és ismerje meg őket, hogy jobb bölcsességet és megértést szerezzen.