Krauncasana (gém póz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

Ki gondolhatná, hogy a jóga többet nyújt Önnek, mint a kilók leadása? Általában a jóga gyakorlásának általános elképzelése az, hogy követjük az irányzat ritmusát, és belemerülünk egy kis flabdába. Ha azonban komolyan veszi a jógát és szenvedélyesen foglalkozik vele, hamarosan olyan eredményeket tár fel az egészséges testben, amelyek egyébként csak vegyi tablettákkal és gyógyszerekkel lehetségesek. De akkor megint miért kell külső segítségért folyamodni, ha a kora reggeli jóga mellett dönthet.

Ezért úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk nektek a krauncasana nevű jóga testtartást, és feltárjuk az ebből származó előnyöket..

krauncasana

Hogyan kell csinálni a Krauncasana -t?

A krauncasana más néven gém póz, és valójában az egyik legegyszerűbb edzés jóga póz, amely néhány percet vesz igénybe a mindennapi reggeltől, és mégis sokkal többet kínál. A jóga alapvetően apró, lassú mozgásokból áll, amelyeket lépésről lépésre kell lélegezni. Ennek a jógának az első feltétele egy kényelmes jógaszőnyeg a gyakorlat megkezdéséhez.

 1. Ülj a térdedre, a csípőd támaszkodjon a sarok tetejére, miközben a lábujj eleje egyenletesen érinti a talajt.
 2. A lábujjait a talajhoz kell nyomni, és karját a talaj mindkét oldalára kell tenni, tenyérrel lefelé.
 3. Amint a gyakorlat elkezdődik, egy hajlított térden kell egyensúlyoznia, így mindig jobb, ha az elején használ egy kis segítséget. Egy takaró vagy párna a hajlított térd alatt nagyon jól áll. Végül húzza ki a párnát és gyakorolja.
 4. Ha kihajtja az egyik lábát, mondjuk a bal oldalt, helyezze elöl a földre, nyújtva, felfelé görbülő lábujjakkal. Ekkor a testsúlyt egyenlően kell elosztani a másik lábán.
 5. Most a kezeivel úgy, hogy a lábujján csipeszt készít, emelje fel egyenesen a lábát, és vigye a lehető legközelebb a mellkasához. Zárja be a pozíciót, és most belélegezhet és tarthat, amíg le nem hajtja a lábát.
 6. Lélegezz vissza, és folytasd a másikkal.

Gém póz kezdőknek:

Ha kezdő vagy, íme néhány dolog, amire figyelned kell.

1) Előfordulhat, hogy nem tudja kiegyenesíteni a lábát. Ebben az esetben tartsa kissé behajlítva a térdét. Óvatosan engedje el a lábát, és tartsa a borjút vagy a bokát. Ez adhat némi rugalmasságot a lábak egyenes tartásához.

2) A hevedert a talp köré is teheti, mielőtt megpróbálja kiegyenesíteni a lábát. Ügyeljen arra, hogy a hevedert a lehető legközelebb tartsa.

A Krauncasana előnyei:

 • Ez egy nagyszerű nyújtási gyakorlat az alsó test számára, amely segít enyhíteni az izmok vagy az ízület körüli feszültséget. Az általában merev izom esetenként borjúfájdalmat és combhúzást okozhat. Ezzel a jógával könnyen túljuthat izommerevségén, és rugalmasabbá teheti őket.
 • Ennek a jógának egy másik előnye az alsó testének megerősítése, ahol egy öt perces Krauncasana, majd a guggolás segít megerősíteni a comb és a fenék izmait.
 • Miközben a kinyújtott végtagját a mellkasa felé húzza, enyhe húzást és húzást érez a mellkas területén, elsősorban a vállain és a mellkas felső részén. Ez az a nyomás, amelyet a szív érez, ezért is képes a Krauncasana egészségesen tartani a szíved működését azáltal, hogy enyhe nyomáshelyzeten keresztül.
 • Az edzés során az alsó testre alkalmazott nyújtás és húzás elősegítheti az izmok kinyújtását a jobb előny érdekében, és végül segíthet néhány kiló hozzáadásával a szokásos magassághoz. Ez egy jó módja a súlygyarapodásnak. Az eredmények azonban nem gyorsak, és a türelem lesz a kulcs az ajtó kinyitásához.
 • Miközben visszatartja a lélegzetét, és közelebb hozza a lábát magához, a bél automatikusan beszívja a vért, ami véráramot okoz a hasüregben. Ez az oka annak, hogy a gém póz jógát is összekapcsolják az egészséges hassal, amely erősen működik és minőségi eredményeket ad.

Óvintézkedések és ellenjavallatok:

Vigyázz ezekre.

 1. Ha bokasérülése vagy térdsérülése van, ne kísérelje meg ezt a jógát szakértő útmutatása nélkül.
 2. Mivel kissé bonyolult, mindig kérjen szakértő kezet és tanácsot, mielőtt elkezdi gyakorolni.

Ellenjavallatok:

 1. Kerülje a jóga gyakorlását a menstruációs ciklusban.

A gém póz jóga olyan jóga, amelynek célja, hogy jelentős előnyökkel járjon a test számára. Közvetlenül segíti a test combizmainak és borjainak gyakorlását. Azonban bármikor, ha bármilyen nehézséget tapasztal, tartózkodjon a gyakorlásától. Bár látszólag könnyűnek tűnhet, nem az! Mielőtt elkezdené, kérjen szakértői útmutatást.