Kurmasana (teknőspóz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga élete mindig jobbnak tekinthető, nemcsak a fitt test, hanem az egészséges rész lezárása szempontjából is. A jóga már régóta hagyomány, és ennek a rendszernek az előnyeit még csak most fedezik fel. A közelmúltban a fitnesz őrülete a világon arra késztetett bennünket, hogy valami újat próbáljunk ki, hogy egészségesebbek legyünk.

Kurmasana (teknőspóz) Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga az elmúlt években sok lelket meghódított, ahol a testalkalmasság mellett a jóga olyasmit nyújt, amit semmilyen más edzéstechnika nem nyújthat számunkra. A jóga jelenlétet és nyugalmat biztosít. A mai cikkben egy ilyen jógamozgásról fogunk beszélni, amelyet kurmasanának hívnak, és az ebből származó előnyökről.

Hogyan kell csinálni?

A kurmasana, más néven a teknőspóz egy elég könnyű jóga testtartás, amely elsősorban a nyújtásra és a rugalmasságra összpontosít a többi fontos szempont mellett. A testtartás neve a formájából származik, ahol a lassú légzésű szertartáson keresztül nyújtásokat és húzásokat hajtunk végre. Kezdésként terítse szét jóga szőnyegét egy sima felületre, és üljön előre kinyújtott lábakkal.

Lassan terjedjen a lábáról a középpontról mindkét oldalra, miközben egyre jobban lehajol, és megpróbálja megérinteni a homlokát a talajhoz. Ahogy lehajol, az alsó végtagok nyújtását érezné, ami most akaratlanul is meghajlik. Tegye át most a karját a hajlított lábakon, és terítse szét hátrafelé. Mostanra a homlokának hozzá kell érnie a talajhoz. Zárja be magát ebbe a helyzetbe, majd lazítson, ne hagyja el az állást. A csontvelőnek el kell lazulnia, amikor néhány másodpercig mélyen és mélyen lélegzik. A végtagoknak, legyen az alsó vagy felső, mindkettőnek nyugodt állapotban kell lennie, nem pedig összehúzottnak.

Ezen kívül van egy variáció azoknak a kezdőknek is, akik még nem tapasztalták ezt a vállalkozást. Kezdhetik azzal, hogy a térdeden a földön ülnek, a lábujjak felfelé görbülnek, hogy alulról megérintsék a csípődet. Hajoljon előre, egészen a földig, szívja be a lélegzetét, és miközben homlokát a talajhoz érinti, széttárja a karját maga előtt, és ha lehetséges, még össze is köti. Tartsa a pozíciót 30 másodpercig, és lassan dolgozzon egy jó percig, mielőtt elengedné a helyzetet és visszanyerné a lélegzetét. Ezt ardha-kurmasanának vagy a fél teknőspóznak hívják.

Hogyan segít nekünk?

1. Amint azt korábban említettük, a Kurmasana olyan póz, amely elsősorban a test rugalmasságára összpontosít, és ez egy áldás, amely örökre megszabadul az izommerevségtől és merevségtől. Miközben csavarja és nyújtja a testét, valójában oldja a feszültséget a merev izmokból, ezáltal rugalmasabbá téve magát.

2. Az edzés során tapasztalt nyújtás és húzás főleg a felsőtestre összpontosít, miközben hátraveti a kezét, és széttárja őket. lényegében így kerülnek munkába a mellkasi izmok, amelyek hosszú távon szélesebb vállakkal és erősebb mellizmokkal áldanának meg. Ez még azokra a nőkre is alkalmazható, ahol az erős mellkas egyetemes vágy.

balasana

3. Amíg a lábad fel van támasztva, és lehajolsz, a hasad némi munkán esik át, és ismét van megoldásunk egy jobban működő hasra, erősebbé és egészségesebbé.

4. Ez egy jó módja annak, hogy felszabadítsa a testét a bennetek lappangó méreganyagoktól. Ezért ajánlották ezt a jógát mindazoknak, akik éjjel ébren feküdtek az ágyukban. Elengedve a test feszültségeit, elérjük a lelki békét.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80