Mandalasana (körpóz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jógában az „ászana” pózot vagy testtartást jelent, amelyet a mély ritmikus légzés eredményez, amely ellensúlyozza a pózt. A jóga egy primitív ismeretterjesztés, amely elsősorban a boldog testre összpontosít. A boldog testnek nem kell a legalkalmasabbnak lennie, de a nap végén boldog test az, aki elérte a lelki nyugalmat a nap zűrzavarában. Mind a mentális, mind a fizikai szempontokra összpontosítva a jóga az egyetlen olyan edzésprogram, amely a Mandalasana -hoz hasonlóan gondoskodik mind az elméről, mind a testről, amely fordulatokat és nyújtásokat használ, hogy bejusson az áramlásba.

Mandalasana (körpóz) Hogyan kell csinálni és előnyei

A mai cikkben ezért erről a gyakorlatról, a végrehajtás lépéseiről és az abból származó előnyökről beszélünk. Gyakran sok jógapóz egyszerű, de a többség számára az első időmérők nehezen tudják elérni a tökéletességet. Ennek sikertörténete magában foglalja a gyakorlatot.

Hogyan kell csinálni?

A körpóznak is nevezett Mandalasana lágy nyújtásokat és fordulatokat tartalmaz, lassú légzéssel együttműködve. A jóga elsődleges célja a testproblémák közötti konfliktus megoldása ezen egyszerű szakaszokon keresztül. Annak ellenére, hogy ennek a jógának a neve körről beszél, a testtartásnak általában nincs sok köze a körökhöz.

Ahhoz, hogy a dolgok elkezdődjenek, feküdjön le a jógaszőnyegre, a háta érintse a talajt, a karok a test mindkét oldalán, a tenyér pedig érintse meg a talajt is. Most kezdje azzal, hogy felemeli a testét a talajból a térdét meghajlítva úgy, hogy most egy emberi asztalt képezzen a testfelépítésével.

A fejét továbbra is a talajhoz kell ragasztani, valamint a lábát, miközben felemeli a karját, és teljesen a feje fölé hozza, és a tenyerét összekulcsolva rögzíti a helyzetet. Most emelje fel az egyik lábát. Egyenesen és kezdj köröket készíteni vele. A fej és a kör középpontja mostanra középen legyen.

A lábkörök felénél át kell váltani a másik oldalra, és ez alatt nem a másik lábat értjük. Az egyik végtagjával csavarja át magát a másik oldalára úgy, hogy most a föld felé nézzen. Ismét emelje fel az egyik lábát, és kezdje a körkörös mozdulatokkal, amíg vissza nem tér nyugalmi helyzetébe. Szánjon néhány másodpercet a lélegzetvételre, mielőtt megismételné ugyanazt a másik végtaggal.

Hogyan segít nekünk?

  • Ez egy jó gyomorgyakorlat a hibás gyomor számára. Ha rossz gyomorfájdalmai vannak, valószínűleg azért, mert a tegnap esti étel még mindig kerekedik. Válassza ezt a gyakorlatot3, ahol a gyomor a nyújtás és csavarás révén segíti az étel jó emésztését.

    Miközben köröket csinál a végtagjával, tudtán kívül a végtag izmait is működésbe hozza, ezért erősíti és tonizálja magát az úton.

  • Ez a hátfájás izomfájdalmaira is hatásos, ahol a körökkel kevert állandó nyújtás segít enyhíteni a hátizmok fájdalmát, mivel az izmokat már munkába állítják, így kevésbé merevek..
  • Ez a jóga testtartás a szívnek is jó, ahol a szív vérrohamot tapasztal, miután végrehajtotta az edzést. Ez a vérroham megnyitja az eltömődött artériákat és az elakadt kamrákat, ezáltal segít megerősíteni a szívet.
  • A jóga mindig is a lelki békéhez kapcsolódott, és valóban, hosszú fárasztó irodai munka után, amikor beleveti magát ebbe a jógába, azonnal könnyűnek és depressziósnak érzi magát.