Mukta Hasta Sirsasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

A stressz valójában minden probléma gyökere, mivel a stressz olyan problémákkal jár, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az ízületi problémák és a mentális betegségek, valamint sok más kisebb probléma, amelyek lassan és folyamatosan rontják a funkcióit. A jóga nagyon hatékonynak bizonyult a stressz kezelésében és az összes kapcsolódó kérdésben. A jóga egy nagyon személyes békeélmény, amelyet otthon is lehet gyakorolni.

Mukta hasta sirsasana

A jóga számos testhelyzetből áll, meditációval és mély, fokozatos légzéssel, hogy olyan nyugalmat biztosítson, amelyet általában nem érne el a mindennapi életében.

A Mukta Hasta Sirsasana előnyei:

Mai cikkünkben a Mukta hasta sirsasana testtartásról, annak módjáról és előnyeiről fogunk beszélni.

Hogyan kell csinálni?

A Mukta hasta sirsasana bonyolult jóga, hasonlóan a névhez. Ez a jóga a karodból és a fejedből összeállított összeállítás, ez egy alapvető fejállvány, amelyet bár nehéz, de nem nehéz elérni. Természetesen a kezdés előtt érdemes segítséget kérni.

Például szükség lehet párnára a fej alatt, ha nem akarja megerőltetni magát a megpróbáltatásokban. Ugyanez vonatkozik néhány oldalsó párnára vagy a közeli fali tartóra, amelyek megszakítják az esést arra az esetre, ha elveszítené az egyensúlyát az állás közben vagy közben. Akkor ismét tanácsot adunk egy biztonságos kézpárnak, amely melletted áll az első napokban.

  • A későbbi gyakorlatokkal könnyedén beléphetsz a jógába.
  • Kezdésként terítsen egy jógaszőnyeget egy egyenletes felületre. Ebben a helyzetben az egyensúly rendkívül fontos.
  • Kezdje azzal, hogy egyenesen áll, karjaival az oldalán, miközben a nyakát és a velőjét egyenes vonalba igazítja. Vegyen egy mély lélegzetet, és engedje ki.
  • Ha elkészült, nyújtsa le a testét egy lefelé irányuló kutyapózba.
  • Mostanra négykézláb kell lennie, és fordított V -t kell képeznie a testével, a végtagjait hátra kell nyújtania, miközben lefelé dől..
  • Lassan támassza le könyökét a talajra, és a hasát megfeszítve emelje fel az alsó alját.
  • A kezdők számára egy extra kézpár vezethet felfelé, ami után egyedül marad.

A kéz elhelyezése a személytől és a kényelmes zónáitól függ. Vannak, akik inkább a könyöktámaszt részesítik előnyben, míg mások egyenletesen osztják el súlyukat, ha széttárják karjaikat, és utánozzák a sas szárnyait. Ezen a ponton az egész testét, fejjel lefelé tartását alaposan megtámasztja a nyaka, amely meglehetősen törékeny testrésze. Rögzítse a pozíciót néhány másodpercig, mielőtt támaszt használna, hogy visszatérjen az eredeti helyzetbe.

Hogyan segít nekünk?

Soha nem tudjuk teljesen uralni a testünket, amíg ki nem próbáljuk ezt a gyakorlatot. Fejjel lefelé az agyi test koordinációjának irányítása csak egy denevér szakértelme, és ebben az időben Önnek is ugyanezt kell tennie. Megfelelő gyakorlattal azonban elérheti az elme és a test irányításának tökéletes egyensúlyát.

Ez egy jó gyakorlat a bőrének, ahol fejjel lefelé lógva vérrohanást okozhat az agyában, és normális időben az ilyen lógás végzetes lehet az Ön számára, de néhány másodperc értékű méreg mindig erősebbé tesz. A vérrohanással kiöblítve a bőröd tökéletes rózsás ragyogást kap.

Ez a jóga a hajnövekedés bizonyított állása is, ahol a vénába érő vér ismét megtartja a fejbőrt és a szőrtüszőket, és ezáltal elősegíti a növekedést. Ennek a jógának egy másik félelmetes előnye, hogy egészséges szívet eredményez, ahol a fejjel lefelé irányuló állás kiöblíti a dugulásokat vagy akadályokat a szívkamrákban, ezáltal biztosítva az egyenletes ütést.