Natarajasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga ragyogó módja annak, hogy eljuttassa Önt a mindennapi stresszből az igazi és akadálytalan béke nyugalmába és nyugalmába. A jógát számtalan éve gyakorolják rengeteg boldog ember szerte a világon, akik mindannyian nagyon pozitív megjegyzéseket tettek ezzel a régi formával kapcsolatban. A jóga alapvetően lassú tempójú edzés, amelyet kisebb -nagyobb fordulatok követnek, amelyekben a mély légzés szerves tényező a tökéletes testtartás elérésében.

Natarajasana Hogyan kell csinálni és előnyei

A jógának számos gyógyászati ​​alkalmazása is van, és ismert, hogy megszabadít minden ízületi problémától és hátfájástól, valamint más problémáktól, például a cukorbetegségtől és a magas vérnyomástól. Korlátlan mennyiségű jóga testtartás áll rendelkezésre a mindennapi használatra. Mai cikkünkben a Natarajasana testtartást, valamint annak hatékony módját és előnyeit tárgyaljuk.

Natarajasana Hogyan kell csinálni?

A szanszkritban a Nataraja kifejezés azt a táncos fajtát jelenti, ahol a „Nat” a tánc, a „Raja” pedig a király. Az indiai mitológia ikonikus karaktere, a Nataraja egy klasszikus táncos, akit a tánc isteneként ismernek, egy táncoló figurán keresztül ábrázolva, amely a hinduk hagyományos ikonjává vált. A táncos testtartás maradványait utánozva itt a Natarajasana.

Ennek a testtartásnak az angol neve a táncpóz ura, és főként a test egyensúlyára összpontosít, mint az egyik elsődleges követelményre. Annak ellenére, hogy a kezdők nem érzik jól magukat ezzel az állásponttal, a gyakorlat tökéletes lesz.

  1. Kezdje azzal, hogy a jógaszőnyeg kellős közepére helyezi magát.
  2. A karjait közvetlenül mellé helyezi, és megérinti a törzsét, miközben a nyakát a gerinchez igazítja.
  3. Vegyen egy mély lélegzetet, mielőtt felemeli egyik végtagját, mondja a bal oldalt, és lassan lendítse hátra.
  4. Ugyanakkor mozgassa a karját, a bal oldalt hátrafelé, hogy megragadhassa a lábujját, miközben hátralendíti a lábát.

Most próbálja a lábujjat a lehető legmagasabbra hozni, és így teljesen előrehajoljon, a mellkasa ki legyen tolva, és a vállak kiszélesedjenek. Ha a jobb láb még mindig egyenes, és megtámasztja a testsúlyt, nyújtsa ki maga előtt a jobb karját, talán kissé felfelé billentve, és tartsa egyenesen, miközben jó néhány másodpercig normálisan rögzíti az állást és a levegőt. Könnyedén akár egy -két percig is dolgozhat.

A kezdeti szakaszban használjon falat vagy támaszt maga előtt, hogy megtörje az esést, ha elveszíti az egyensúlyát. Gyakran akár szabad kézzel is választhatja a „mudra” kézt.

Hogyan segít nekünk?

  • A Natarajasana bevált fogyókúrás jóga. Miközben fél lábon áll, és kisebb nyújtásokat végez, elkerülhetetlenül kalóriát éget el. Minden reggel ezzel a jógával indítsa el az első napfelkeltét, és folytassa a forró test ringatását nap mint nap.
  • A súlygyarapodáson kívül egy másik fontos dolog, ami folyamatosan zavar, az enyhe emésztési zavar minden alkalommal, amikor egy jó fűszeres ételt fogyaszt. Ekkor ez a jóga ismét szerepet játszik abban, hogy megszabadítsa szervezetét a kiegészítő savképződményektől, ezáltal távol tartva Önt az emésztési zavaroktól.
  • Ez is bizonyított módja annak, hogy az alsó végtagokat erősnek és szilárdnak tartsuk. Bármennyire is szereted a guggolásokat, ez a jóga gondoskodik az alsó test izmairól is, megerősítve azokat.
  • A Natarajasana egyike azoknak a jógapozícióknak, amelyek az elmét is vonzzák. A terhek és a depresszió egész terhelése darabokra aprítható, ha beleveti magát ebbe a jógába, minden reggel két percig.