Nevetés Jóga – Egyszerű és legegyszerűbb módja a boldog életnek!

Kíváncsi vagy mi a nevetés jóga? Van egy ősi közmondás, amely szerint a nevetés a legjobb gyógyszer. Ez nem csak egy közmondás, de gyakorlatilag igaz. Csupán 10 perces valódi hasi nevetés érzéstelenítő hatással van a testre, és legalább 2 órányi fájdalommentes hangos alvást eredményezne. A nevető jóga ezen az elven alapul. Ezt a jógát Dr. Madan Kataria indította, és Dr. Madan Kataria nevető jógájaként is ismerik.

Az orvosok gyakran azt mondják, hogy a nevetés a legjobb gyógyszer. Nos, Dr. Kataria valóban elhitte ezt, és elkezdett kiosztani belőle adagokat. A nevető jóga gyakorlásának első lépése egy csoport létrehozása. Ez a fajta jóga mindig előnyösebbnek bizonyul egy csoportban. Ha azt nézed, hogy más emberek bolondként viselkednek és nevetnek veled, röhögésed hamarosan őszinte lesz.

Először is el kell felejtenie minden öntudatát, és fel kell ismernie, hogy az élet minden ok nélkül valójában nem az őrület jele. Soha nem kell ok a nevetésre, és az igazi nevetésre gondolok, nem a hamisokra, amelyeket olyan irodákban használ, ahol kénytelen nevetni a főnöke viccein, amelyek csak szomorúak.

A nevető jóga más néven hasya jóga. A jóga meglehetősen egyszerű abban az értelemben, hogy hosszan tartó akaratlan nevetés nyújt fiziológiai előnyöket.

A nevetés jóga alapjai:

Itt van a nevetés jóga fontossága. A nevetésről tudjuk, hogy a legjobb gyógyír a stresszre. Függetlenül attól, hogy hamis nevetésről vagy valódi nevetésről van szó, a tested nem tesz különbséget, és így a test könnyebben elfogadja azt, és ezáltal hozzájárul a test jólétéhez. A nevető jóga terápiás foglalkozásokat sok cégben, iskolában és még idősotthonokban is tartják.

A nevetésről ismert, hogy erősíti az immunrendszert, és jó közérzetű endorfinokat is felszabadít. Csökkenti a vérnyomást is. A nevető jóga mély légzéssel is jár. A mély légzés biztosítja a vér oxigénellátását, de leginkább a nevetés oldja a stresszt, és energikusabbá és pozitívabbá tesz.

Nevetés jóga kezdőknek: Mit kell tudni

Mielőtt komolyan venné, íme néhány dolog, amit kezdőként tudnia kell. A nevető jóga gyakorlatok nem olyan egyszerűek a kezdők számára, és először szívből kell elfogadni, hogy ez változtatni fog.

 • A bemelegítés kötelező. Először tapsoljon a kezével, vagy végezzen kisebb gyakorlatokat, amelyek szinkronizálják a mozgását. Ha a kezek tapsolásával kezdi, (mindkettő) stimulálja a kezén lévő akupresszúrás pontokat. Ez az energiaszint emelkedéséhez is vezet.
 • Próbálja ki az oroszlán nevetési gyakorlatot. Nyissa ki a nyelvét, és tartsa nyitva a száját. Lassan nyújtsa ki a kezét, hasonlóan az oroszlán mancsához. Nevess a hasadból.
 • Serkentse a mély légzést. Ez elősegíti a nagy hasi nevetést. Gyakorolja a mély légzést az ülés során. Így könnyebben hozzáférhet a mély nevetésekhez.

A nevetés jóga előnyei

Most sok póz van, amelyeket kipróbálhat nevetés közben. Íme néhány a nevetés jóga gyakorlatok listájából és a nevetés jóga elvégzésének módjáról. Tudjon meg többet a nevetés jóga képeiből.

 • Először a nevetésben, a jógában, hogy boldogok legyünk. Ezután tapsolja meg a kezét a szívcsakrája előtt, és hangosan nevetjen. Fókuszálj a hasadra és nevess. Akkor koncentrálj a szívedre és nevess. Folytassa a váltást a kettő között, és érezze a nevetést a hasán és a bordáin keresztül!
 • Ezután koncentráljon a lábaira, miközben a talajra tapossa őket, és hangos „huhuhu” hangot ad ki!
 • Amikor fáj a feje, vagy túl stresszes ahhoz, hogy bármilyen munkát végezzen, csak tegye a kezét a fejére, és hangosan nevetjen. Érezd ezt a nevetést a fejedben, eltávolítva minden feszültséget és stresszt. Ez nagyszerű nevetési jóga lehet a stressz ellen is.
 • Ezután lehajolhat a kezével a föld felé, majd hangos „hahaha” hangot adhat ki, miközben felfelé mozgatja a kezét az ég felé. Ezt nevezik nevetéshullámnak. Öt -hatszor megteheti. Könnyűnek érzi magát belül.
 • Aztán ott van az üdvözlő nevetés. Ez egyfajta hívogató mosoly. Ha egy csoportba tartozol, nézz mindenki szemébe, és mosolyogj kedvesen. Ha otthon vagy, nézz a tükörbe és mosolyogj magadra!
 • A mennyei nevetés az, hogy kinyújtja a karját felfelé, amennyire csak lehet, majd hangosan felnevet: „hahaha.” Amikor nevet, érezze, hogy kapcsolódik a menny pozitív energiájához.

A nevető Buddha jóga egy híres jóga stúdió, amelyben szakértő tanárok dolgoznak. Folyamatosan, humorral vezetik végig a gyakorlatokon. Tapasztalataik és tudásuk lehetővé teszi, hogy megtapasztalják a gyakorlat mentális és spirituális aspektusait. Ezzel a gyakorlattal megváltozik az életfelfogásod. Ezeket akár gyerekek nevető jógájaként is ki lehet próbálni.

Itt van egy érdekes dolog, amit érdemes tudni erről az egyedülálló jógáról. A MadanKatria nevető jóga a Worldwide Laughter Yoga Movement alapítója. Az egyik legjobb coachingot kínálja, hogy minősített nevetés -jóga szakértő lehessen. Ez biztosítja, hogy nevetőklubja követi és betartja a nevetés jóga alapjait. Népszerű nevén „vidám gyógyszerész”. Nem sokkal később számos nevető klub kezdett emelkedni. Röviden: ő az ember a jóga sikere mögött.

A nevető jóga legfőbb mantrája: „Legyen minden lény boldog. Legyen a nevetés világa. ” Szóval legyél optimista! Nézd a dolgok jó oldalát, érezd a pozitív energiát, ami a levegőben áramlik körülötted, és segíts másoknak is érezni a jelenlétét!

Miután a nevető jóga rutinja véget ért, álljon kényelmes helyzetbe, és énekelje egy percig az „om” -t. Ez segít megnyugtatni a testét és újra lelassítani. Ha elkészült, megfiatalodottnak és frissnek fogja érezni magát, mivel csak egy jó nevetés érzi magát.

Nevetés jóga pózok

A nevetés jóga egészségügyi előnyei:

A nevetés komoly pozitív hatással van a testére. Íme néhány a nevetés jóga előnyei közül:

 • Növeli az oxigénbevitelt és a véráramlást, ez egy jó dolog a jógában.
 • Javítja az erek működését és csökkenti a vérnyomást.
 • Növeli az energiádat és segít a szíved védelmében.
 • A nevető jóga segít enyhíteni a stresszt, és lehetővé teszi a fókusz elérését.

Óvintézkedések és ellenjavallatok:

Bár ez jót tesz az egészségének, íme néhány óvintézkedés és ellentmondás, amelyet a nevető jóga okoz.

Óvintézkedések:

 • Ha vérnyomása van, tartózkodjon ettől.
 • Ha szívbetegségben vagy kapcsolódó problémákban szenved, ügyeljen arra, hogy ne gyakorolja a nevető jógát.
 • Ha légszomjat érez, azonnal hagyja abba.

Ellenjavallatok:

 • Ha sérvje van, ne gyakorolja a nevető jógát.
 • A tartós köhögés és légszomj egy másik jel, amelyet abba kell hagynia.

A nevetés segít abban, hogy jobban érezze magát és a világot. Egy pillanatra feledteti minden gondját, és csak élvezi, hogy él. Ez jó dolgokat lát, és néhány pillanatra megfeledkezik a szomorú dolgokról, és ez elég ahhoz, hogy reményt adjon, és ezáltal jobbá tegye a napját!

A nevetés a legjobb gyógyszer, és mostanra talán már te is elkezdtél hinni ebben az elvben. Amint azt korábban elmondtuk, a nevető jóga előnyös a csoportban, és ezért csak az az ideális, ha először előléptet egy csoportot, majd ezt követően veszi át a nevetés valódi előnyeit. Tehát ossza meg cikkünket barátaival és rokonaival, és szabaduljon meg a stressztől, ha gyakorolja ezt az egyszerű jógaformát, az úgynevezett nevető jógát a stressz leküzdésére. Mondja el nekünk, mit gondol erről az útmutatóról Madan Kataria nevető jógáról.

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

Q1. Mi a nevetés jóga? Hogyan kell csinálni a nevető jógát?

Válasz: A nevető jóga vagy a hasyayoga az a gyakorlat, amely magában foglalja az önkéntes nevetést. A Nevetés Jóga azon a bizalmon alapszik, hogy az önkéntes nevetés ugyanazokat a fizikai és lelki előnyöket nyújtja, mint a spontán nevetés. A nevető jógát általában csoportokban végzik. Ha nevetés -jógázni szeretne, lépjen be egy csoportba, tartsa szemkontaktust a résztvevőkkel, csapjon be egy viccet, vagy kezdjen önként nevetni. Hamarosan rájössz, hogy az erőltetett nevetés valódi és fertőző nevetéssé változott.

Q2. Sorolja fel a különböző nevetési jóga technikákat.

Válasz: A következő nevetési jóga technikák a következők:

Üdvözlő nevetés: Ebben a nevetésben körbejárja a különböző embereket, karokkal Namaste testtartásban, és nevetni kezd. Győződjön meg róla, hogy szemkontaktusa van a másik személlyel e nevetés közben.

Oroszlán nevetés: Ebben a nevetésben ki kell húznia a nyelvét, kinyújtania a kezét, és tágítania kell a szemét nevetés közben.

Hümmögő nevetés: Nevess ott, ahol be van csukva a szád, és csak hümmögsz.

Csendes nevetés: Nyissa ki szélesre a száját és nevetjen anélkül, hogy zajt csapna. Vicces arcokat és gesztusokat csináljon, miközben a másik szemébe néz.

Gradiens nevetés: Kezdje mosolyogva, majd lassan nevetni kezd. Növelje a mosoly intenzitását, amíg el nem érzi a jókedvű nevetést. Fokozatosan csökkentse a nevetés intenzitását, és fejezze be ismét a mosolygást.

Szív-szív nevetés: Lépjen közel a másik emberhez, fogja meg a kezét, és nevesse ki a szívét. Ha jól érzi magát, akkor akár megölelheti azt az embert nevetés közben.

Q3. Mi a nevető Buddha Jóga Stúdió??

Válasz: A Nevető Buddha Jóga Stúdió egy meleg hőmérsékletű hely, amely ideális a jóga gyakorlásához. A hely állandó hőmérséklete 78-80 fok, és nincs annyira felmelegedve, hogy megterhelje a testet. Ez az ideális hőmérséklet a jóga gyakorlásához.