Parivrtta Baddha Parsvakonasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga, amint azt mindannyian érzékeljük, nem egyszerűen egy fitneszgép, hanem egy meglehetősen erőteljes eszköz, amely mindent átfogóan működik, tökéletesítve vagy próbálva tökéletesíteni minden lehetséges módon. Ami egyszerű fitneszhullámként kezdődött, most inkább a jóga működésének mélyére terelődött, ahol a szakértők bizonyított módszerekkel láttak el bennünket a jóga előnyeiről.

Parivrtta Baddha Parsvakonasana Hogyan kell csinálni és előnyei

Mind a lelki öröm, mind a fizikai gondozást végző, a jógát így sokan kedveltük, a kor ebben a részben nem kötött. A különböző testhelyzetek, típusok és hasonlók egyébként hatalmas katalógusa között egy ilyen jóga a témája mai cikkünknek. Ezt Parivrtta Baddha Parsvakonasana -nak hívják. Kényeztessük a cikk előnyeit, és röviden bemutatjuk a lépéseket.

A Parivrtta Baddha Parsvakonasana és előnyei:

Hogyan kell csinálni?

Ezeknek a jógáknak az angol nevei mindig annyira szó szerint és határozottak, hogy egy kis gombócot kapunk a pózok és a testtartások belsejében egyszerűen a névből. Mielőtt továbblépnénk az előnyökhöz, íme egy kis útmutató a végrehajtási lépésekhez. Az angol név a Revolved Side Angle póz, amelyet pontosan ebben a cikkben szándékozik tenni.

Óvatosan, mielőtt ezt a jógát elvégezné, győződjön meg arról, hogy nincsenek megcsúszott lemezproblémái vagy törött háta, ami csavarodást okozhat. Ismét a legjobb, ha üres gyomorral végezzük ezt a jógát, és a könnyű szédülés érzése, ha van ilyen, ellenőrizhető sok víz ivásával.

Kezdje azzal, hogy egyenesen a jógaszőnyegen áll, a lábai mindegyikhez illeszkednek, és egy kis rés választja el őket, miközben kiegyenesíti a csontvelőt és a nyakát. A karok lustán a testükhöz legelnek. Most lágy belélegzéssel kezdje, amikor behajlítja egyik végtagját, mondjuk a térdtől a jobbat, és közben hajoljon előre.

Szálljon le egészen addig, amíg dolgai párhuzamossá válnak a talajjal, térde középen igazodik a lábához. Most egyszerre mozgassa hátrafelé a bal lábát, miközben lehajol, tartsa egyenesen és támassza meg a lábát a lábujjain. Most, hogy ott vagy, kezdd el felépíteni a felsőtestedet. Csavarja magát a jobb oldalra, ha a jobb térd meg van hajlítva.

A csavarnak elég jónak kell lennie ahhoz, hogy a hátsó vállát a térdére támassza, miközben mélyen belélegez, és ekkor elzárja a lélegzetet, és egy kicsit kiengedi a gyomrát, hogy a karok a száj felől most a comb alatt érjenek, az egyik a test felett. alatt.

Hogyan segít?

  • Ez egy jó egyensúlygyakorlat, amikor úgy csavarod a tested, hogy a szemed nem ismeri a testtartást, hanem az elméd. Itt a test egyensúlyáról beszélünk, amely alapvetően a szem jelzi az elmét. Most tökéletesítheti egyensúlyát a koordináció tökéletesítésével.
  • A következő előny más csomagban érkezik. Ezt erősítésnek nevezik, amelyet a fordulatok és nyújtások révén ki lehet használni, főként a hasi területhez igazodva.
  • Miközben csavarod magad, akaratlanul is a gyomor szerveit masszírozod a nyomás alá helyezett vérrohanással.
  • Ugyanezt a hatást alkalmazzák az alsó testre is, ahol ez a gyakorlat segít tonizálni és feszesíteni az izmokat, rugalmasabbá téve az erőt és a szilárdságot.