Parivrtta Parsvakonasana (fordított oldalsó szög) – Hogyan kell csinálni és előnyei

Kezdve a szomszéd kislánytól, két copfdal, a 80. születésnapját ünneplő nagymamától, a nukleáris család forgalmas méhétől vagy az anyaságot felkaroló nőtől, a jóga soha nem ismert korhatárt, különösen akkor, amikor az emberek nemcsak a fitnesz kedvelték a jógát ami vele járt.

Parivrtta Parsvakonasana jóga póz

De azért is, mert a terhes nő úgy érezte, hogy összehúzódási fájdalmai jobban kontrollálhatók, és a nagymama tudta, hogy az emésztése megszelídül, és azért is, mert az elfoglalt apa kopaszodó foltjain keresztül találta meg a nyugalmat a derű kapujában, és mindezt saját kényelméből. itthon. Ezért a jógának megvan a maga módja, nem gondolod? Nos, a mai írásban egy ilyen csodálatos jógapozíciót fogunk megvizsgálni, a Parivrtta Parsvakonasana.

A Parivrtta Parsvakonasana (fordított oldalsó szög) és előnyei:

Hogyan kell csinálni?

minden jógának angol neve van, amely szó szerint megfogalmazza a jóga testtartás végső álláspontját, így a kezdés előtt belekóstolhat a hangulatba. Mielőtt felsorolnánk az abból származó előnyöket, terítsük szét a jógaszőnyeget, és kezdjük el a végrehajtás útmutatójával.

Az angol név a Revolved Extended Side Angle póz, amely sok csavarást tartalmaz, ezért tanácsos, hogy ne válassza ezt, ha törött csontja van a mellkason és a csípőövön belül.

A kezdéshez álljon egyenes helyzetbe, lábakkal együtt, és egyenesen csontveljen. A karok a test mellett pihennek, miközben a nyakát a gerincéhez igazítja. Most emelje fel az egyik lábát, mondja a jobb oldalt, ahogy előre tette, jó néhány lépéssel előre, hogy lágy nyújtást érezzen. Most lassan hajlítsa le teljesen a lábát, előrehajolva az alku során, és ne álljon meg, amíg a combja párhuzamos a talajjal.

A lábfejét most a térdízülethez kell igazítani, a bal lábat pedig hátrafelé kell nyújtani, egyenesen és mereven. Most hajlítsa előre a bal oldali jobbra, ha a jobb lábát meghajlította. Győződjön meg róla, hogy a felsőteste most teljes mértékben az oldalára van csavarva.

Ezt követően vegyen be egy mély lélegzetet, és zárja be, miközben a jobb karját teljesen lefelé hozza, és megérinti a talajt, miközben a bal karja a feje fölé billent, ami enyhe mellkasi nyújtást okoz. Vannak, akik a kezükkel külön rutin mellett döntenek, ahol imádkozó kezekbe hajtják őket. Tartsa a pozíciót néhány másodpercig, mielőtt kilélegzik az első lépésbe.

Hogyan segít nekünk?

  • Miközben nyújtja magát ebben a helyzetben, az alsó végtagjai jó edzést végeznek, ezért tudtán kívül arra biztatja őket, hogy erősítsék meg magukat és erősítsék meg magukat egy erősebb alsó testért.
  • Ahogy váltasz, csavarodsz és forogsz, a gyomrod zsírja is edzésbe kezd, aminek következtében komoly kalóriákat éget el az úton.
  • A kalóriákkal együtt a hasi bélterület is érzi a csavarás nyomását, ami erősebb hasat eredményez, ezáltal jobb emésztést.
  • Mindannyiunknak megvannak azok a merev velőfájdalmai, amelyek minden alkalommal zavarnak minket, amikor felállunk fekvő helyzetből. Nos, ezzel a jógával a táskájában már nem kell aggódnia a rossz hátproblémák miatt. A nyújtás és a csavarás megnyitja a csontvelő merevségét, rugalmasabbá és erősebbé téve azt.