Parsvottanasana (intenzív nyújtás oldalra) – Hogyan kell csinálni és előnyei

Az új világ a testalkatnak hódolt. A jó bicepsz és a gyomorba szívott lapos lakás fenntartása uralta a divatos oldalakat, miközben a transzban lévő követők jobb módszereket kerestek önuralmukra. Először a fogyókúra volt, egy étkezés nélküli rendszer, csak sült brokkoli és párolt sárgarépa vacsorával. Aztán a nehéz emelés és a futópad futott, amelyeket hamarosan felváltottak a színes kis tabletták és bájitalok, amelyeket lenyeltek vagy fecskendeztek az erekbe.

Parsvottanasana

Mindenki számára a betegség kezdődött, és ekkor az őrült elme lemondott rólunk. Ha azonban még mindig gyógyulást keres, itt a válasz. Jóga, nyújtás és csavarás rutin szabályozott természetes légzéssel, amely a kora reggeli zöld tea mellé kerül, és amely nemcsak a tested, hanem az elméd egészségéről is gondoskodik. A mai cikkben az álláspont neve Parsvottanasana.

A Parsvottanasana elkészítése és előnyei:

Hogyan Így?

Ennek a lépésnek az angol nevét Intense Side Stretch poise -nak hívják. Hasonlóan minden jóga testtartáshoz, ez alapvetően néhány kisebb nyújtásra támaszkodik, valamint a szabályozott természetes légzésre, a szokásos üzletre. Ha Ön kezdő, nagy az esélye annak, hogy még mindig nem veszítette el testének merevségét, az egyik oka annak, hogy a test most nyújtásnak van kitéve..

Gyakorlással azonban az izmok nagyon kinyílnak. Kezdje azzal, hogy szétteríti a jógaszőnyeget, és egyenesen rááll. A karjait a szokásos módon az Ön oldalán fogja pihentetni, mivel a kezdeti szakaszban nem lesz rájuk szükség. Győződjön meg arról, hogy a csontvelő és a nyak egymáshoz igazodik, egyenes és merev. Most emelje fel az egyik lábát a padlóról, mondjuk a bal oldalt, és vigye előre, hagyva néhány lépést közöttük.

Mostanra enyhe nyújtást kell éreznie, amely elég kényelmesnek kell lennie. A másik láb, a jobb, egészen a hátsóig megy, egyenesen és a lábujj által támasztva, a levegőben sarok. Most vegyen egy jó mély lélegzetet, miközben beszívja a gyomrát, és hajoljon le, egészen addig, amíg a homlokát ki nem nyújthatja a kinyújtott végtagon..

Hagyja hátrafelé a karját, hogy megérintse a talajt. Zárja le az állást néhány másodpercre, és lassan gyakorló munkával akár egy jó percig. Ezután lassan megfeszítheti a hasát, és kilégzéskor visszatérhet, és visszatérhet az első helyre.

Parsvottanasana (intenzív nyújtás oldalra) - Hogyan kell csinálni és előnyei

Hogyan segít nekünk?

  • Ahogy lehajol és kinyújtja alsó testét, az alsó végtagok izmai megfeszülnek a nyújtás nyomása alatt. Ez segít nekik megszilárdulni, így egy tónusú lábat fitogtathat, amely erősebb és egészségesebb lenne.
  • A belégzés hatására a gyomor bejön, ahogy lehajol. Ez nyomást gyakorol a gyomor területére, amely néhány másodpercig jól megmasszírozza a szerveket, és így túlterheli őket, ezáltal biztosítva a megfelelő emésztést. Ez is szerepet játszik a fogyásban.
  • Ez egy jó hasi gyakorlat, ahol lehajolva beljebb tolja a hasat, és most véráramlást tapasztal. Ezért jó ez a testtartás azoknak a nőknek, akik menstruációs ciklusukban szabálytalanságokat szenvednek.
  • Stresszoldó technikáiról is ismert, amikor lehajol, és homlokát a kinyújtott lábának támasztja alá, valójában vérrohamot okoz az agyában, amely oldja és cseppfolyósítja az összes gondot és feszültséget. Ezért a friss feszültségmentes reggeli most már csak jógapóz lenne.