Sasakasana (Nyúlpóz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A Sasakasana tökéletes jóga testtartásnak tekinthető a stressz és a depresszió enyhítésére. Ez az ászana nagyon hatékony azok számára, akik szívproblémákban szenvednek. Ez a jóga testtartás újjáéleszti a testet, és belülről egészséges és fitt lesz. Szakértők szerint ez a legjobb jógagyakorlat a hasi zsír eltávolítására.

A Sasaksana szó a szanszkrit „Sasaka” szóból származik, ami „nyulat” jelent, az „asana” szó pedig „testhelyzetet vagy helyzetet”. Ez a gyakorlat az azonnali stresszoldó technika, amellyel megszabadulhat a szervezete által tapasztalt túlzott stressztől. Ha úgy gondolja, hogy a jóga azonnal képes eltávolítani a stresszt, akkor nem téved. A Sasakasana a megfelelő jóga testtartás az Ön számára.

Sasakasana (nyúl póz) Hogyan kell csinálni és előnyei

Ez a testtartás megnyújtja és erősíti a gerincet is. A Sasangasana készen áll arra, hogy testét fenntartsa és leküzdje mindenféle külső és belső károsodás, például betegség és fájdalom ellen. Ez a jóga testtartás erőt ad a szervezetben a harci elemek felhalmozásához, és segít a betegségek elleni küzdelemben.

Szakértők szerint ezt a jógapózt minden reggel el kell végezni. Ébredjen tehát, mosson fogat, és készüljön fel a valaha volt legjobb jóga testtartás végrehajtására. Ha ezt a testtartást kétszer-háromszor hajtja végre, akkor megszabadul a testétől a stressztől. Soha ne hajtsa végre ezt a testtartást közvetlenül reggeli vagy ebéd után. Ha evett, várjon legalább 5 vagy 6 órát, mielőtt elvégezné ezt a jógagyakorlatot.

Sasakasana:

Így kell végrehajtania a Sasakasana jóga testtartást.

Először is, mielőtt közvetlenül ebbe a testtartásba ugrik, meg kell tanulnia egy másik jóga pózot, Vajrasana -t.

  • A Vajrasana végrehajtásához hajtsa össze a lábakat, majd tegye a csípő alá.
  • A lábujjaknak meg kell érniük a csípőt, és mindkét láb hüvelykujjának érintenie kell egymást.
  • Tartsa egyenesen a hátát, a nyakát és a fejét, és kezét elöl a térdén.

Most, hogy végeztünk Vajrasana -val, folytathatjuk a Sasakasana -t. Ez valójában az előző jógapozíció (Vajrasana) kiterjesztett változata.

  • Emelje fel a kezét, és folytassa a belégzést.
  • Most lassan hajoljon előre, miközben kilégzik.
  • Ugyanakkor nyújtsa előre a kezét, majd tartsa a földön.
  • A homlok segítségével érintse meg a talajt, és pihentesse ott egy ideig.
  • Tartsa ezt az egész helyzetet egy ideig, majd egy idő után térjen vissza eredeti ülő állapotába.

A Sasakasana előnyei:

Ez a legjobb módja a mentális irritáció, a depresszió és a túlzott stressz enyhítésére. Nagyon fontos, hogy mindig nyugodt legyen az elme, és Sasaksana segít ebben. A megfelelő és hatékony eredmények elérése érdekében végezze el ezt a testtartást hosszabb ideig. E jógagyakorlat után az elméd nyugodt és összeszedett lesz.

Sasangasana -nyúl póz

A Sasangasana bemutatja a jóga igazi fogalmát, amely önmagához kapcsolódik. Ez a testtartás serkenti az endokrin és immunrendszert is. A még növekvő gyermekek gyakorolhatják ezt a testtartást, mivel a gerinc meghosszabbításával és megerősítésével magasabbak lesznek..

Masszírozza a szívet; erőt ad a veséknek, a májnak és a beleknek. A mentális betegségekben és dühproblémákban szenvedő emberek számára ez a jógagyakorlat előnyös lesz. A Sasakasana erősíti a méhet és eltávolítja a zsírt a fenékről, a derékról stb.