Sivananda jóga ászanák és előnyei

Szakértő tréner alatt ezt a jógaformát különböző életkorú és képességű emberek végezhetik. A Sivananda jógagyakorlat gyakori relaxációt foglal magában, és hangsúlyozza

jógikus légzés. Az alábbiakban a sivananda jóga foglalkozás rövid leírása található:

Nem kívánok semmilyen szakértői véleményt leváltani. Mindig jól képzett oktató mellett kell gyakorolni. Tekintettel arra, hogy nézzük meg alapvetően, mi a sivananda jóga lényege. A Sivananda jóga a jóga egyszerűbb formája, amelyet az 1960 -as években hoztak létre. Ebben a jógaformában a hangsúly a gyakorló egészségének és jóllétének megőrzésén van.

Sivananda jóga ászanák és előnyei

5 fő szempontra fókuszál:

1. helyes légzés (pránajáma): a pránajáma a mély légzési technikákra utal.

2. Gyakorlat (ászana): az ászana a gyakorlás egyik formája a klasszikus jógában. A jóga ászanának szilárdnak és szilárdnak kell lennie, ugyanakkor kényelmesnek és nyugodtnak. Segít a gyakorlónak tudatában lenni testének, szellemének és környezetének.

3. Relaxáció (savasana)

4. diéta (vegetáriánus)

5. Pozitív gondolkodás és meditáció (Vedanta és dhyana).

A Sivananda jóga tipikus ülése így néz ki:

1. Savasana vagy holttest pózok:

Sivananda jóga ászanák és előnyei-Shavasana

Ezt gyakorolják más ászana előtt, közben és után. Ehhez egyenesen le kell feküdnie, és meg kell próbálnia megőrizni az elméjét. Feküdjön laposan a hátán. Tárja szét a karját és pihentesse őket

a test oldalai mentén, tenyerei felfelé néznek. Ezután a lábakat kinyújtják. Lazítsa el egész testét. Ebben a pózban enyhe módosításokat végezhet, hogy jobban érezze magát. Most csukja be a szemét, és összpontosítson a szemöldökök közötti helyre, amelyet napközpontnak is neveznek, és próbálja nyugtatni az elméjét. Ebben a pózban 5–15 percig maradhat.

A Savasanát ezután egyszerű jógikus légzési technikák követik, mint például a kapalabhati és az anuloma viloma.

2. Mi az a Kapalbhati?

A „kapal” homlokot és „bhati” csillogást jelent. A Kapalabhati egy légzési technika, amelyet kifejezetten a légutak tisztítására használnak. Segít eltávolítani a nyálkat és a torlódásokat a légzőcsatornákból. Segít az izomtónus javításában, segít a relaxációban és még a fogyásban is. Ez alapvetően erőteljes hasi légzés. A belégzés normális, a kilégzés erőteljes. Minden egyes kilégzéskor a hasizmokat össze kell húzni.

sivananda jóga

Ez magában foglalja, hogy keresztbe tett lábbal ül a jógaszőnyegen, miközben megtartja az egyenes hátat, nyakat és az állát. Ezután tegye a kezét a térdére. A hasizmokat teljesen el kell lazítani. A légzés részben normálisan történik, a kilégzés pedig erőteljes. Minden egyes kilégzéskor a hasizmokat össze kell húzni. Kezdőnek elegendőnek kell lennie, ha 30 -szor gyakorolja ezt a légzési stílust.

Ezt a gyakorlatot nem szabad elvégezni, ha menstruációban van, magas vérnyomásban vagy más szívbetegségben szenved.

3. Mi az Anuloma Viloma?

Ezt a légzési technikát alternatív orrlyukú légzésnek is nevezik.

Ez a gyakorlat magában foglalja a kényelmes ülést keresztbe tett lábakkal. Ezután csukja be a szemét, és lazítsa el izmait. Most a jobb orrlyukat kell megnyomni a jobb kéz hüvelykujjával, és mély lélegzetet kell venni a bal orrlyukon keresztül. Tartsa ezt 5 másodpercig. Ezután engedje el a jobb orrlyukat, és nyomja ki belőle a belélegzett levegőt. Ismételje meg az eljárást alternatív orrlyukakkal. Ismételje meg ezt a ciklust 10-15 körben.

Ezt a gyakorlatot nem szabad gyakorolni, ha terhes vagy menstruációja van.

4. Surya Namaskara:

suryanamskar

A Surya namaskarot vagy a napüdvözlést legjobban a nappal szemben kell nézni napkelte vagy kora reggeli órákban. Segít bennünket a napsugárzásba való bejutásban és a napi d -vitamin adagolásunkban. Ez az ászana, ha rendszeresen végezzük, javítja a testtartást, megnyújtja az izmokat és segít elveszíteni a nem kívánt flaszt. Segít a szorongás enyhítésében.

E négy lépés után a 12 alapvető ászana standard programja jön:

1. Fejállás (Sirsasana)

2. Vállállvány (Sarvangasana)

3. Eke (Halasana)

4. Hal (Matsyasana)

5. Ülő előrehajlás (Paschimottanasana)

6. Kobra (Bhujangasana)

7. Sáska (Shalabhasana)

8. Íj (Dhanurasana)

9. Gerinccsavar (Ardha Matsyendrasana)

10. Varjú (Bakasana) vagy páva (Mayurasana)

11. Előre kanyarodás (Padahastasana)

12. Háromszög (Trikonasana)

A sivananda jóga átlagos gyakorlata 90 percig tart.

A kép forrása: Redőnykészlet