Sri Swami Satyananda jóga pózok és előnyei

A Satyananda jóga az alapítójáról, Sri Swami Satyananda Saraswati -ról kapta a nevét, aki kifejlesztette ezt a jógát, amely az ősi hagyományos jóga és a modern orvosi fizioterápia kombinációja. Guru, valamint jógamester Indiában és Nyugaton egyaránt, tanításait Indiában terjesztik a Bihari Jógaiskola nevében. Ez egy kiterjedt gyakorlat, amely az ászanákon és a pránajámon kívül többek között a shatkarmákat vagy a hat tisztítási technikát is magában foglalja: jóga nidra, dhyan jóga, karma jóga, kundalini jóga, krija jóga, mantra jóga, juna jóga, szeva jóga. Most fedezzük fel a legjobb Satyananda jóga pózokat.

Sri Swami Satyananda jógapózok & amp; Előnyök

Sri Swami Satyananda Saraswati jógapózok:

  1. Mi a Satyananda jóga?
  2. Különbség az Iyengar jóga és a Satyananda jóga között?
  3. Milyen hatásai vannak a Satyananda jógának?

A Satyananda jóga néhány legalapvetőbb pózát tárgyaltuk a következő bekezdésekben.

1. Cobra póz:

Satyananda jóga pózok Cobra póz

A Cobra póz végrehajtásához hasra kell feküdnie, és a lábát szorosan egymás mellett kell tartania. A kezednek a vállad alatt kell lennie a földön. Vegyen mély lélegzetet, és nagyon lassan emelje fel a fejét. Ezután emelje fel a mellkasát és a hasát is. Tartsa a köldökét a padlón.

2. Íjpóz:

Íj póz Satyananda jóga

Az íjpózhoz feküdjön a jógaszőnyegen, és tartsa a kezét az oldalán. A homlokodnak a szőnyegen kell pihennie. Csukja be a szemét, és lélegezzen kétszer. Hajlítsa most be a térdét, és vigye a lábát a fenék felé. Fogja meg a lábát, és emelje fel a lábát és a törzsét a padlóról. Tartson néhány pózot, és térjen vissza az első pozícióba.

3. Lótuszpóz:

Lótusz póz

A Lótusz pózhoz le kell ülnie a jógaszőnyegre, és úgy kell hajtania a lábát, hogy az egyik a másikra kerüljön. Tegye a kezét a térdére, húzza be a gyomrát, érezze a nyújtást, és tartsa a pózt néhány másodpercig. Térjen vissza a normál helyzetbe, és tegye ezt néhányszor.

4. Ülő előrehajlító póz:

Ülő előrehajlító póz

Üljön le a jógaszőnyegre, és tegye egyenesen maga elé a lábát. Lélegezzen be, és kilégzés közben hajoljon előre, és engedje le a mellkasát. Tartsa nyitott vállát és lélegezzen normálisan néhány másodpercig. Tartsa 30 másodpercig, majd engedje el.

5. Sáska póz:

Sáska póz

A sáska pózhoz a padlón kell feküdnie, fejével a padló felé. A karoknak egymás mellett kell lenniük. Most óvatosan emelje fel a lábát a padlóról, majd a fejét és a felső törzsét. Tartsa egy másodpercig, és lélegezzen. Végezze el ezt a gyakorlatot néhányszor, mert ez segít abban, hogy mindig fitt, aktív és egészséges maradjon.

6. Macska póz:

Macska póz

A macska pózhoz tegye a kezét és térdét a szőnyegre, mint egy négylábú. Nyújtsa szét ujjait, és nézzen a padlóra. Lélegezzen mélyen, és nyomja felfelé a háta közepét. Most nézzen a padlóra, és hajtsa a fejét a belső oldal felé. Ismételje meg ezt a gyakorlatot körülbelül tíz -húsz alkalommal. Ezt követően szabadon engedheti a törzsét függőlegesen.

7. Kedvező póz:

Kedvező póz

Az Auspicious Pose az egyik legegyszerűbb ászana. Ehhez le kell ülnie a jógaszőnyegre, jobb lábával a bal comb és a vádli izma közötti üres helyre. Tartsa egyenesen a gerincét, és tegye a kezét az állára. Vegyen néhány hosszú és mély lélegzetet.

8. Hegyi póz:

Hegyi póz

A hegyi póz végrehajtásához álljon egyenesen, lábakkal együtt. Hozza össze a tenyerét úgy, hogy egymással szemben legyenek. Tartsa egyenesen a gerincét. Most lélegezzen be és ki. Győződjön meg róla, hogy mély és lassú lélegzetet vesz.

9. Thunderbolt póz:

Thunderbolt Pose

A Thunderbolt pózhoz térdelnie kell a padlón, és a kezét a térdére kell helyeznie. Nézz előre lágy tekintettel, és lazíts. Üljön fel, és tartsa a pózt egy teljes percig. A póz felszabadításához tegye a tenyerét a padlóra, és emelje fel a fenekét. Húzza keresztbe a bokáját, és nyújtsa ki a lábát.

Így a fent említettek a Satyananda jóga néhány legjobb pózja, de ez még nem minden. A jóga ezen formája által lefedett egyéb szempontok túlságosan megelőzik a fizikai előnyöket, és a személy magasabb szellemi fejlődését célozzák. A szellemi fejlődést, amelyet a Satyananda jógát gyakorló személy tapasztal, nem lehet szavakkal leírni. Gyere és csatlakozz ehhez a jógához, hogy megtapasztalhasd előnyeit, és oszd meg barátaiddal és rokonaiddal.

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

Q1. Mi a Satyananda jóga?

Válasz: A Satyananda jóga a jóga egyik formája, amely a pránajáma és az ászanák mellett különféle meditációkra és tisztítási technikákra is összpontosít, amelyek segítik az ember felemelkedését mindhárom szinten, azaz fizikai, mentális és spirituális szinten.

Q2. Miben különbözik a Satyananda jóga az Iyengar jógától vagy az Ashtanga jógától??

Válasz: Az alapvető különbség a Satyananda jóga és az Iyengar jóga vagy az Ashtanga jóga között az, hogy ennek a jógának a középpontjában nem az ászanák állnak, hanem a személy többrétegű aspektusaira hat. Így a Satyananda jóga gyakorlásával elérheti a személy általános fejlődését, és ami a legfontosabb, a személy spirituális felemelkedését azzal az érzékenységgel, hogy magasabb lélekkel és isteni önmagával eggyé válik.

Q3. Milyen hatásai vannak a Satyananda jógának?

Válasz: A Satyananda jóga gyakorlásával általában a következőket tapasztaljuk:

  • Mélyebb relaxáció
  • Belső béke és nyugalom
  • Ugyanakkor az ászanák segítenek felszabadítani a szervezetünkben tárolt stresszt
  • Testünk tudatossága javul, a stressz pedig csökken.