Szimhasana jóga (oroszlánpóz) – hogyan kell lépéseket tenni és milyen előnyökkel jár

A jóga a fizikai jólét és a mindenre kiterjedő jólét egy idős indiai elrendezése. Nehéz megrendelni vagy osztályozni, mivel támogatja mind a fizikai, mind a mentális jólétet, és ez is fenomenális lecsévélési eljárás. Ezenkívül az állások nagy része úgy van kialakítva, hogy élénkítse a szervek hasznosságát és erejét.

simhasana

Szimhasana jóga (oroszlánpóz):

Az Oroszlánpóz kivételesen figyelemre méltó jóga testtartás, mivel nem kötelezi a test csavarását vagy nyújtását. Ez egy olyan álláspont, amely segít enyhíteni a stresszt. Simhasana néven ismert azon az alapon, hogy a szanszkritban a „simha” minden meggyőzőt magában foglal, és ezt a kifejezést általában az oroszlán jelzésére használják. Az oroszlánpóz gyermekek számára kivételesen elterjedt az álláspont megtartása miatt. Valóban, a fiatalok hajlamosak jobban teljesíteni az oroszlánpóz jógát, mint a felnőttek.

A Simhasana jóga (oroszlánpóz) lépései, előnyei és óvintézkedései:

Napjainkban mesélünk a simhasana jóga végrehajtásának lépéseiről, egészségügyi előnyeiről és óvintézkedéseiről, valamint tippeket a kezdőknek.

Utasítások a Simhasana lépésekhez:

Az oroszlán testtartást nagyon könnyű kivitelezni. Annak ellenére, hogy lehetnek különböző lépések, ez az álláspont valóban erőfeszítéseket nem igényel. Az oroszlán testtartás lépései a következők:

 • Üljön úgy, hogy a lábai össze vannak omolva alattad, így a lábujjaid egyenesen mögé mutatnak, és a sarkadra ülsz.
 • Tartsa a gerincét egyenesen, mégis olyan lazán, mint amennyire ésszerűen elvárható.
 • Csukja be a szemét, és nézzen a harmadik szemébe. (A harmadik szem tipikus szem a templom gyújtópontjában. Az ókori Indiában várható volt, hogy itt észlelik az agyalapi mirigyet, annak ellenére, hogy most másképp tudunk)
 • Ha befogja a száját, érintse meg nyelvével a palettáját.
 • Lélegezzen teljes lélegzetet az orrán keresztül, miközben a nyelve még mindig érinti a palettáját.
 • Lélegezzen ki egy heves mozdulattal, miközben kiáll a nyelve és kinyitja az állkapcsát, amennyire csak elvárható. Ezenkívül a karokat ki kell dobni, és széttárt ujjakkal ki kell nyújtani.
 • A lehető leghangosabban mennydörögjön, miközben kilégzik. A mennydörgésnek „Haa” hanggal kell rendelkeznie, és nem szabad sokáig elhúzódnia. Inkább egy heves leheletnek kell lennie, amely a lehető legrövidebb időn belül kimeríti a tüdejét.
 • Tartsa ezt a testtartást valahol 20 és 30 másodperc körül.
 • Ne lélegezzen be gyorsan ezen álláspont után; a meghatározott 20-30 másodperc után lélegezzen be.
 • Próba 5 vagy 6 alkalommal.

2. Óvintézkedések a Simhasana jógához (oroszlánpóz):

Az Oroszlánpóz alapvetően szorongásoldó, és bármikor és bárki fúrhatja. Általában nincsenek problémák ezzel az állásfoglalással, mivel nem kötelezi a test zavart mozgását. Akárhogy is legyen, abban az esetben, ha bármilyen betegség vagy fizikai probléma rossz hatását tapasztalja, a legjobb, ha kivizsgáltatja szakemberét, mielőtt bármilyen jóga testhelyzetbe kezd..

3. Tippek kezdőknek a Simhasana jógához (oroszlánpóz):

A jóga szerint sok mindennapi életünk során felmerülő kérdés a bosszúság és a megvetés miatt van. Az oroszlánpóz sikeresen biztosítja a kimenetet ehhez a negatív vitalitáshoz. Ez az álláspont inkább a negatív életerő felszabadulását jelenti, ami azt jelenti, hogy amíg gonoszul lélegzik ki, csak erre van szükség. A karokat és a vállakat brutálisan és rugalmatlanul dobálják kifelé, ami a belső ellentét feloldásának külső jele. A testhelyzetet ugyanannyiszor lehet újragondolni, ahogyan szeretné, annak ellenére, hogy ha jogszerűen történik, akkor 5-6 alkalom is elegendő.

4. A Simhasana jóga (oroszlánpóz) előnyei:

Fizikailag az oroszlán testtartás hasznot húz az arcból és a torokból, amit más jógapózokban általában nem használnak. Az arc és a torok izmainak heves nyújtása enyhíti a nyomást. Ezenkívül elfogadott a torok és a légutak szennyeződésének csökkentésében. A nyelv szintén megszokott tevékenységet végez azon az alapon, hogy teljesen a száján kívülre nyúlik.

Javító alkalmazások:

 • Gyógyító dadogók.
 • Keményedő fogak granulálása.
 • Megfogott állkapcsok gyógyítása.
 • Ránctalanítás.
 • Segít csökkenteni a füstölgést a szemekben.
 • A hátfájás enyhítése.
 • Az aggódó nyakizmok fellazítása.
 • A hangszín javítása.

A jóga oroszlánpóz vagy szimhasana szintén élteti a platysmát, amely egy lapos, sovány izom a torok elülső részén, amely lehúzza a száj sarkait, és emellett ráncosítja a torkot. Elfogadott, hogy ez a tevékenység segít megőrizni a torok listáját a korral. Ezenkívül ez a testtartási segédeszköz nagyszerű testtartást hirdet, és ezáltal növeli a bizalom szintjét.

A Simhasana jóga (oroszlánpóz) terápiás előnyei:

Noha már tisztában vagyunk a simhasana legtöbb egészségügyi előnyével, most megvitatjuk e testtartás néhány terápiás előnyét. Ezek a következők-

1. A szimhasana jóga testtartás gyakorlata meggyógyíthatja a rossz leheletet. A rossz lehelet problémája zavarba hozhat minden helyzetben, és akkor depresszióba eshet, amikor beszélni szeretne az emberekkel. Mivel a szimhasana végrehajtása közben ki kell nyitnia a száját, és ekkor kitisztul a lélegzete.

2. A simhasana testtartás vagy az oroszlánpóz is nagyon hamar és nagyon jól gyógyítja a dadogásokat. Meg fog lepődni, ha látni fogja a jóga tényleges hatásait. Az egyetlen kitétel itt az, hogy mindezt őszintén és rendszeresen kell tennie. Ezenkívül a jógát helyesen kell végezni, és nem úgy, ahogy azt a kényelmi szintje szerint szeretné. Míg egyrészt fontos a személy számára a kényelem szintje, a testtartás helyes módon történő elvégzése még fontosabb.

3. Sok embernek problémája van a fogcsikorgatással, és az övé leginkább gyerekeknél fordul elő. Amikor ezt a problémát látjuk a gyerekeknél, valószínűleg tudjuk, hogy ez a gyerekek testében lévő nagyszámú férgek miatt van. Ha a probléma akkor is érvényesül, ha már felnőtt, akkor biztos, hogy valamilyen betegség felé halad, és a szimhasana jógapóz gyakorlása teljesen meg tud gyógyítani.

4. Biztosan láttál embereket, akiknek összeszorított állkapcsuk van. Ez nem betegség vagy betegség, hanem csak egy szerkezet, ahol mindkét állkapcsot össze kell szorítani. Ha ez bárkinek problémát jelent, akkor végezhet a simhasana jóga előnyeinek elérése érdekében. Ez ebben az esetben is hasznos.

5. A ráncok általában problémát jelentenek az idősebb nőknek, vagy azoknak a nőknek, akik rájönnek, hogy hamarosan öregszenek. Most az életkort vagy az időt nem lehet megállítani, de amit tehetünk, lassítsuk le, ha rendszeresen gyakoroljuk a szimhasanát. Ennek a jóga testtartásnak a gyakorlata segít megszabadulni a ráncoktól és az arcon lévő finom vonalaktól. A vérkeringés javulása ragyogóvá teszi a bőrt, és így sokkal fiatalabbnak tűnik.

6. Égő érzés a szemekben sok ok miatt fordulhat elő, és a két fő természetesen allergia, vagy a szemben lévő nyomás vagy erő ingadozása. Az elsőnek azonnal orvosra van szüksége, de a második, némi kezeléssel és teljesítményellenőrzéssel a szimhasana jóga segítségével vezérelhető.

7. Az oroszlánpóz végrehajtásakor nagyon helyesen kell nyújtania a hátát, hogy úgy nézzen ki, mint egy ülő oroszlán. Ez a nyújtás nagyon fontos, mert terápiás a hátfájások és problémák kezelésére. Ez a nyújtás segít megszabadulni a hátfájástól, és ellazít.

8. A hát után jön a nyak és a nyaki izmok problémája. Most a simhasana ezt is meggyógyítja, ha kellemes masszázst ad a hátnak és a nyaknak is.

9. A legmeglepőbb az, hogy az oroszlánpóz a hangszínét is javítja.

A Simhasana jóga a jógarendszer egyik fejlett testtartása, és ennek gondos és helyes elvégzése sok előnnyel járhat. Többségüket fent említettük, és motiváltnak kell lenned, miután mindezt elolvastad.