20 különböző típusú kalap férfiaknak és nőknek képekkel

A védőkalapnak is nevezhető kalap, amely megakadályozza a fejbőrt és a hajat a külső kisebb sérülésekkel szemben, valamint megakadályozza a hajat a portól és a külső szennyeződéstől. Annak érdekében, hogy a kalap stílusosabb legyen, a divatos tervezők a régi kalapot új divatos kiegészítővé változtatták, valamint elavult vagy eltűnt kalapot hoztak a jelenlegi trendbe egyedi ruhával és színnel. A kalapok típusairól, nevéről és kialakításáról ez a cikk rámutat a 20 legjobb kalaptípusra képekkel, amelyek mindenképpen hasznos útmutatók a kalapok szerelmeseinek és azoknak, akik felfedezik az ismeretlen kalaptípusokat..

Férfiak és nők kalapjai képekkel:

Keressünk itt az említett 20 különböző típusú kalapot férfiaknak és nőknek.

1. Sima szalmakalap nőknek:

Sima szalmakalap nőknek

A szalmakalap stílus a leggyakrabban látható designer kalapgyűjtemény. Ezt a típusú kalapot Panama kalapnak is nevezik, amelyet a leghíresebb Ecuadorban gyártanak. A sapka meghosszabbított peremmel és mély koronával rendelkezik, ami miatt a kalap könnyen leesik. A peremhez pár színes kerek golyó is tartozik, ami vonzóbbá teszi a kalapot.

2. Színes fonott szalmakalap nőknek:

Színes fonott szalmakalap nőknek

Ennek a fonott szalmakalapnak a fő témája, hogy a sima szalmakalap színes megjelenést kölcsönözzen a lány szemének. A szívószálakat színekbe mártják és fonják, mielőtt kalapot képeznek. Az ilyen típusú kalap nyári kalapként használható. Ez a típusú kalap ideális strandparti sapka, amely jól illeszkedik egy vékony strandruhához és egy strandszandálhoz.

3. Horgolt kalap nőknek:

Horgolt kalap nőknek

A horgolt minta egy elegáns kalapfajta a nők számára, és sok időt vesz igénybe, és sok időt és türelmet igényel ahhoz, hogy saját maga hozzon létre egy ilyen horgolt kalapot. Ennek megkönnyítése érdekében a tervezők megalkották ezt a horgolt kalapot, amely könnyen elérhető a piacon, különböző színekben. A kalap tervezésénél a színek az enyhe fehértől a többszínű kötött sapkaig terjedhetnek.

4. Beanie felhúzható kalap nőknek:

Beanie felhúzható kalap nőknek

A sapka dizájn egyedülálló és könnyen viselhető kalap, amely általában ruhaanyagból készül. Az egyszerűsítésű dizájnt az Egyesült Államokból alakították ki, ahol a karimátlan kalap a karimátlan funkciónak köszönhetően kényelmesen a fejhez simul. A feltűnő jellemző, ha az ilyen típusú kalap könnyen viselhető.

5. Ascot sapka férfiaknak:

Ascot sapka férfiaknak

Az Ascot kalap egy hagyományos gyapjú sapka, amelyet híresen viseltek az 1900 -as évek körül. Az ilyen típusú kalapot férfiaknak Lip pin pamutkalapnak is nevezik. A sapka elülső része kerek és kemény, így tipikus téli kalap. Az Ascot kalap jól illik formális, félig formális kalaphoz férfiaknak.

6. Akubra férfi kalap:

Akubra férfi kalap

Az Akubra ismert a bokorkalapjáról, amelyet egy ausztrál gyártó gyárt. Ennek a férfi kalapnak a legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy a kalap karimája széles, és a kalap koronás részén mindkét oldalon horpadás van. Ezt a bokorkalapot híresen viselik a férfiak a lóversenyen tett látogatás során, mivel ez a típusú kalap cowboyhatást válthat ki.

7. Baseball sapka:

Baseball sapka

A baseball sapka puha pamut anyagból készült. A leggyakrabban beperelt színek a sárga, a palackzöld és a piros. A kalap vonzó tulajdonsága, hogy a kalap koronája lekerekített, a kalap karimája kinyúlik és merev. Ezt a típusú kalapot férfiak és nők viselik leggyakrabban az Egyesült Államokban.

8. Csónakos kalap férfiaknak:

Csónakos kalap férfiaknak

Ezt a típusú férfi kalapstílust a tengerész kalapjának is nevezik, amely szalmaanyagból készül. A kalap koronás része lapos, és a pereme is lapos, így a kalap különlegesebb. Ezt a típusú kalapot szalaggal együtt viselik a korona környékén. Ezt a típusú kalapot félig alkalmi kalapként viselik a fiatal fiúk, valamint a középkorú férfiak.

9. Breton sapka nőknek:

Breton kalap nőknek

Ez a kalaptípus a 19. század körül vált híressé, amelyet hagyományosan a breton mezőgazdasági munkások viseltek Északnyugat -Franciaországban. Ennek a kalapnak a legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy a korona része lekerekített, a pereme pedig egészen felfelé keskenyedik, egészen addig, amíg a korona régiója mély karima alakú.

10. Vödörkalap férfiaknak:

Vödörkalap férfiaknak

Session kalapnak vagy ír vidéki kalapnak is nevezik. Ez a típusú kalap széles és hanyag karimával rendelkezik, amely lefelé esik, és lefedi a homlok teljes területét. Vászonból vagy farmer anyagból készül. Ez egy ideális alkalmi kalap, amely jól illik egy chino párhoz és egy pólóhoz.

11. Cartwheel sapka nőknek:

Cartwheel sapka nőknek

Ez a kalaptípus, amely az 1930 -as években vált híressé, majd később a divatos megjelenésű kalap lett. A kalap széles kör alakú karimával és lapos koronás kialakítással rendelkezik, amely kerek kialakítást biztosít. Ez a fajta kalap viselése általában szög.

12. Tücsök sapka:

Tücsök kalap

Ez a fajta kalap, amely a krikettbírók után lett híres. A kalap közepesen vastag pamut anyagból készült, enyhén laza karimával és sekély varjúrésszel. A kalaphoz tartozik egy szál, amely lehetővé teszi, hogy a sapka stabilan illeszkedjen a fejhez.

13. Fedora sapka férfiaknak:

Fedora sapka férfiaknak

A Fedora kifejezés a darab címéből származik 1882 körül. Az ilyen típusú kalap enyhén lágy karimájú, a koronarész pedig mélyedésekkel rendelkezik. A bemélyedések lehetnek a korona felső közepén vagy oldalán. Ezt a típusú kalapot leggyakrabban középkorú férfiak hordják alkalmi inggel és nadrággal kombinálva.

14. Gatsby kalap férfiaknak:

Gatsby kalap férfiaknak

Ezt a koronatípust a férfiak általában hordják egyedi és klasszikus kialakításuk miatt. A sapka tervezéséhez használt anyag meglehetősen puha és vastag. A kalap táskás megjelenést kölcsönöz a lekerekített korona kialakításnak és a korona alján leragadt n felső közepének köszönhetően.

15. Teniszkalap nőknek:

Teniszkalap nőknek

Ez a típusú kalap félkalapos kialakítás, amelyet teniszkalapnak neveznek. A kalap korona része nem látszik a kiálló vastag perem és a vékony heveder helyett, amely segít a kalap szélességének beállításában. Ez a típusú kalap különböző színű és anyagú.

16. Party kalap:

Bulikalap

Ahogy a nevek is mondják a kalap jelentését és használatát, amely a „buli” alatt van. A kalap megtervezéséhez használt anyag általában fényes és csillogó papírból készült, kiegészítő tartozékkal. A kalapot fordított kúp alakban tervezték, egy szállal, amely miatt a kalap a fején marad.

17. Csúcsos kalap:

Csúcsos kalap

Ezt a típusú kalapot leggyakrabban a katona, a rendőrség, valamint a pilóta és a kapitány viseli. A kalap lapos koronarésszel rendelkezik, amely hanyag kilátással rendelkezik, vastag szalaggal. A koronának van egy csúcsa, amelyet Visornak neveznek, ami jobban megkülönbözteti a kalapot a többi dizájntól.

18. Chullo kalap férfiaknak:

Chullo kalap férfiaknak

Ezt a típusú kalapot az Andok -hegységben használják Dél -Amerikában. Ez a típusú kalap tiszta gyapjúból készül, és két füllapja van, amelyek megkülönböztetik a kalapot a többitől. A sapka gyapjúszállal rendelkezik, amely elősegíti a kalap elülső rögzítését az áll alatt.

19. Trilby kalap férfiaknak:

Trilby sapka férfiaknak

Ez a típusú kalap a férfiak által gyakran használt kalap. A legszembetűnőbb kialakítás a keskeny karima, amely a kalap hátsó részén felfelé húzódik, és behúzott koronával rendelkezik. Az ilyen típusú kalap puha anyagból készül.

20. Napsütemény nőknek:

Napsütemény nőknek

A Sunhat a tervezéséről kapta a nevét, amely segít megvédeni a nők arcát a hőtől és a portól. A kalap juta anyagból készül, leggyakrabban több színben. A kalap széles és hosszú karimájú, amely leggyakrabban az egész arcot lefedi. A kalap tervezésénél használt színek többnyire élénkek és vonzóak, mivel ezt a típusú kalapot elsősorban nyáron használják.

A kalaptervezés típusai

Egy egyszerű kalap viselése sokat változtathat egy napsütéses napon, és ha nem visel fejvédőt egy forró napon. A kalap nemcsak védi a fejet a hőtől, hanem fontos szerepet játszik a haj és a szőrtüszők károsodásának megelőzésében is. A tervezők legfőbb célja, hogy divatosabbá és divatosabbá váljon, és továbblépjen azzal, hogy nem csak hajvédő, hanem divatközleményt is létrehoz a tömegben. A tervezők elérték feladatukat azáltal, hogy ilyen szemet gyönyörködtető mintákat hoztak létre, és különböző típusú anyagokat is használtak. A lányok és a fiúk színesebbé tehetik a napjukat, ha kipróbálnak egy ilyen kalapot.