Mi a nedves korpásodás és hogyan kell kezelni?

Mi a nedves korpásodás? Szeretne erről tudni? Ez az egyik leggyakoribb szépségprobléma, amellyel a legtöbb ember korpásodik. Másrészt a korpásodás megfelelő kezelési lehetőségei sikeresen segíthetnek a viszkető pelyhek eltávolításában. A száraz korpásodás általában kevésbé súlyos, mint az olajos vagy nedves típus.

A legtöbb ember olajos fejbőrön keresztül kap ilyen típusú korpát. Ez a korpásodás apró, fényes pelyhekként jelenik meg, és hozzávetőleg mindig viszketés kíséri. A fejbőr örökre nedves, egy olajréteg borítja. Miközben vakarja a fejbőrt, a korpás pelyhe beszorul a körme alá. Ez a korpásodás jön és megy, és a veszteség évekig képes visszatartani.

nedves-korpásodás-kúra

Mi az a nedves korpásodás?

Ebben az esetben a faggyú vagy más olaj előállítása a fejbőr bőrén hétköznapi esemény. Ez egy természetes folyamat, amely segíti a fejbőr hidratáltságát. Komoly aggodalmak merülnek fel, miközben a faggyú vagy a faggyúmirigyek túltermelődnek. A szabálytalan faggyúkiválasztás olajos pikkelyek előfordulásához vezet a fejbőrön. Ez a fajta korpás makacs, és hajlamos a fejbőrre és a hajra rögzítve maradni. A helyzet rosszabbodik, miközben a szennyeződések a nedves fejbőrön is elbűvölnek, súlyos viszketést és fertőzést váltanak ki. Az extra testrészek, például a szemöldök és az arc kedvezőtlenül eltúlozhatók a korpásodás miatt. A nedves korpás hajhullás szintén gyakori mellékhatása ennek a tünetnek.

A nedves korpásodás okai és tünetei:

A nedves korpásodás fő oka a felesleges olaj és faggyú jelenléte a fejbőrön. A faggyú felhalmozódását számos ok okozhatja, például:

  • Nem jó a samponozás: Ha nem rendszeresen samponoz, a felesleges olaj hajlamos a fejbőrön maradni, és nedves korpásodást okoz.
  • Zsíros bőr: Ez a probléma leggyakoribb oka, és gyakran seborrhoeás dermatitisnek nevezik. Befolyásolja a fejbőrt és a zsíros mirigyeket a szemöldökben, az orr mindkét oldalán és még a hónaljban is.
  • Élesztőfertőzés: A Malassezia nevű közönséges élesztő az emberek fejbőrén él. Néhány ember allergiás lehet emiatt, mivel irritálja a fejbőrt és sejtnövekedést okoz.

A korpásodáshoz hasonlóan az azonosítás fő tünetei a pikkelyes bőr, de a nedves korpát borítja a felesleges olaj. Így azonosíthatja a nedves korpát:

  • Fehér pelyhek, amelyek olajos megjelenésűek
  • Viszkető, hámló fejbőr
  • Irritált bőr

A legjobb tippek a nedves korpásodás gyógyítására:

Számos otthoni jogorvoslat létezik, amelyek hasznosak a nedves korpásodás kezelésére, és néhány közülük a következő;

1. Vigyen fel korpásodás elleni samponokat, amelyek szalicilsavat tartanak, és alaposan dörzsölje le a mérleget, kivéve, ha kiszáradhat. Egy jó kondicionáló alkalmazása ellenkező esetben a fejbőr egyéb intézkedései visszaállíthatják a nedvességet.

2. Győződjön meg arról, hogy minden mosás után módszeresen tisztítja a haját. Hajlakkoktól távol kell tartani, különben hajszárítót. Valószínűleg blokkolják a fejbőr nyílását, és a hajszárítók felelősek a szárazságért, és együtt növelik a korpásodást..

3. Merítsen 2 evőkanál görögszéna magot vízbe egész éjszaka. Napkeltekor apróra vágjuk. Kenje be az egész fejbőrt, majd fél óráig távolítsa el. Tisztítsa meg enyhe samponnal.

4. Használjon kefét, hogy masszírozza a fejbőrt minden egyes alkalommal, amikor sampont mos. Az ecset sörtéje segíti a fejbőr izgalmát, és sikeresebben tisztítja azt. Hasonlóképpen, ha hajat fésül, még akkor is, ha nem samponozik, pozitív eredményeket hoz.

5. 2 tojást felverünk, és 2 evőkanál vizet adunk hozzá. Nedvesítse meg a hajat, és kenje be a tojáskeveréket a haj fölé. Ekkor masszírozza meg a fejbőrt, és hagyja hatni a keveréket 10–15 percig. Ezután mossa le a haját langyos vízzel.

6. Masszírozza haját langyos olíva- vagy szezámolajjal, és kenje be a fejbőrre éjszaka. Másnap reggel zárjon ki egy kis limelevet, és törölje le a fejbőrön. Körülbelül 1 óra múlva tisztítsa meg és mossa meg a haját shikakaival. Alkalmazhat mandulaolajat, majd egy törülközőt forró vízbe márthat, és a haj köré teheti. Végezze el 3-4 alkalommal, amíg a törülköző kihűl.

7. A fejbőr masszírozása mellett egyesítsen egy kanál citromlevet 2 kanál eceten keresztül. Ezzel az öblítéssel mossa meg a haját, miután bármilyen hajmaszkot felvitt.

8. Dörzsölje az aloe vera levelek zseléjét (néhány csepp citromot is hozzáadhat) a fejbőrhöz, és hagyja egy éjszakán át. Másnap mosson hajat.

9. Keverjen össze 3 ek almaecetet 3 tk vízzel. Szerezzen vattapamacsot, és pattintsa ezt a keveréket a fejbőrre vattával, mielőtt mosna.

10. Kenje meg a régi túrót a nedves korpásodás kezelésére. Ezt a túrót a fejbőrre és a hajra kell felhordani. 20 perc múlva tisztítsa le.

A legjobb 3 nedves korpás sampon:

1. A Body Shop gyömbér korpásodás elleni sampon:

Body Shop gyömbér korpásodás elleni sampon

Ez a Body Shop egyik legjobb természetes alapú samponja, amelyet a gyömbér jóságával ápolnak a pikkelyes fejbőr kezelésére. Frissíti és megnyugtatja a fejbőrt, hogy megszabaduljon a viszketés tüneteitől. Ezenkívül nagyon kíméletes a hajhoz, és a legjobb természetes összetevőket használja.

2. Fej & A vállak hűvös mentolos korpásodás elleni samponja:

Fej & amp; Shoulders Cool Menthol korpásodás elleni sampon

Az egyik legjobb gyógyszertári sampon, a fej és a váll bizonyítottan hatékony a nedves korpásodás ellen. Eltávolítja a felesleges olajat és a haj tapadását. A fejbőrön felhalmozódott zsírt óvatosan eltávolítják. A hűvös mentolos infúzió megnyugtatja az irritált fejbőrt, és hűvös, frissítő érzést kölcsönöz neki. Ez az egyik legolcsóbb és leghatékonyabb korpásodás elleni sampon.

3. Sebamed korpásodás elleni sampon:

Sebamed korpásodás elleni sampon

Ez a legjobb nedves korpásodó sampon a piacon, amely bizonyítottan elég hatékony a zsíros fejbőr ellen. PH -ja 5,5, ami biztonságos a bőr számára. Ez a sampon eltávolítja a felesleges olajat, és kifejezetten zsíros fejbőrű emberek számára készült. A hatóanyagok harcolnak a pelyhek ellen, és tisztává és tisztává teszik a fejbőrt.

Áttekintés:

A nedves korpásodás a korpásodás egyik gyakori formája, különösen párás időben. Nem sokan ismerik ezt a korpásodást, és figyelmen kívül hagyják az állapotot. A nedves korpásodás elhúzódása hajfertőzésekhez és végső soron hajhulláshoz vezethet. Célszerű tisztán és tisztán tartani a fejbőrt. A száraz samponok használata az olaj eltávolítására súlyosbíthatja az állapotot. Mindig válasszon egy jó sampont, és mossa le langyos vízzel. Ne kösse fel a haját, ha nedves. A teljesen levegőn szárított fejbőr lehet az első lépés a nedves korpásodás kezelésében.