Sund kostplan for mænd og kvinder

Der er ingen enkelt definition på en sund kost eller hvad man skal spise og ikke spise. Det er bare en, der passer til din kropstype og opretholder din krops behov. Der er ingen enkelt kost, der passer til alle kropstyper. Vi er alle forskellige på mere end én måde, og det er det, vi spiser.

Sund kostplan for mænd og kvinder

Sund kostplan for mænd og kvinder:

Denne sunde kost indeholder sund mad. Vores madvarer er opdelt i 5 hovedgrupper. Her vil vi se detaljerne om, hvad vi skal spise, og hvor meget fra hver gruppe er sundt for os. Denne indiske sunde kostplan er en generisk plan, og for dem, der leder efter en plan for bestemte motiver som vægttab eller lave kalorier, kan de ændre deres valg fra denne grundlæggende plan.

1. Grøntsager og frugter:

Grøntsager og frugter er en vital kilde til mineraler og vitaminer. Fem portioner af en række grøntsager og frugter på en dag er ideelt påkrævet i kroppen. Det sænker risikoen for hjerteproblemer, kræft og slagtilfælde. Forbruget af nogle få planter samt deres frugt eller grøntsager var kun begrænset til at helbrede sygdomme. Men når først fordelene var lige så klare som dag, har de fundet vej i vores daglige liv. Fra fiber til vitaminer tyder undersøgelser på, at næringsindholdet i en enkelt portion af disse naturgaver er alt, hvad der kan være nok til at overleve. Sørg for at planlægge en fornuftig sund kostplan, som har rigelig brug af frugt og grøntsager for at forhindre dig i at sulte. De er ikke kun lette at spise uden besvær med at lave mad, men også gavnlige i det lange løb og meget mere end den dåsemad, du køber.

Eksempel:

Et æble, en banan /pære /lignende frugt er en portion. Et stykke melon eller ananas er en portion. 3-4 spiseskefulde grøntsager er også en portion. Alternativt kan du prøve at inkludere en banan med morgenkorn for at fuldføre en portion af dit frugtindtag.

2. Stivelsesholdig mad:

Alt, hvad vi spiser, har stivelse i den ene eller anden form. Ideelt set bør stivelse laves af en tredjedel af den samlede mængde mad, vi spiser på en dag. Så planlæg måltidet i henhold til mængden af ​​stivelse, du vil medtage i din sunde kost. Hovedårsagen til, at du skal stoppe det høje indtag af stivelse, er, fordi det fører til en stigning i blodsukkerniveauet. Folk tror kun, at sukker kan øge blodsukkerniveauet, men undersøgelser viser, at stivelse kan gøre det samme uden for stor indsats. Dette skyldes, at stivelse er fremstillet af glukose, som omdannes til sukker i fordøjelsesprocessen af ​​kroppen.

Når indtagelsen af ​​stivelse er højt, kan din krop gennemgå en rutsjebane med ændringer i sukkerniveauerne, hvilket gør det svært for dig at opretholde et sundt liv. Dette fører igen til tilstande som diabetes eller endnu værre, hypoglykæmi. Et andet problem, der hersker på grund af overdreven stivelsesindtagelse, er vægtforøgelse. Den overskydende stivelse omdannes ofte til fedt, hvilket medfører en ændring i insulinniveauerne og dermed gør det vanskeligere at forbrænde det fedt, der genereres. Hvis dette fortsætter, vil du snart blive afhængig af fastfood, og dit tøj holder op med at passe dig, hvis du ikke klarer din spisevaner hurtigt nok. Så undgå denne type fastfood fra din kostplan.

For eksempel: Kartofler – disse indeholder meget høj stivelse og fiber. Spise kartofler med hud tegner sig også for indtagelse af flere fibre og vitaminer. Andre fødevarer, der er rige på stivelse, er fuldkornspasta, brune ris, brunt fuldkornsbrød osv. Udskift hvid sort af disse med fuldkornssorter for mere grovfoderindhold.

3. Æg, kød, fisk og bønner:

Disse tegner sig for proteinindtaget i kroppen. Proteiner er afgørende for, at kroppen vokser og bidrager også til inklusion af mineraler og vitaminer i kroppen.

Kød er rig på zink, jern, vitamin B & B12. Fisk er rig på Omega 3 fedtsyrer. Bælgfrugter, æg, nødder, bønner og frø er rige på fibre. Og på grund af al denne godhed bør mindst 1-2 portioner af disse indgå i den almindelige kost.

Ulempen ved at have store mængder protein hver eneste dag er, at det øger risikoen for at gemme det mættede fedt tilbage. Selvom der er en stigning i dit stofskifte, gør det kun svært at have protein i din kost, så andre fødevarer kan opbevares i din krop. Det brænder ned, så snart du spiser det. Dette efterlader kun fedt, som er svært at brænde let ud. Fedtet lagres, hvilket fører til en vægtforøgelse. For at gøre sagen værre bliver alle vitaminer og mineraler overskygget af det overskydende proteinindtag. Derfor er regulering af protein i din sunde kostdiagram et must. Bortset fra det er det eneste, man skal passe på, at de er tilberedt ordentligt, og brug af fedt og krydderier bør holdes på et minimum for at opretholde deres sundhedsværdi.

4. Mejeriprodukter og mælk:

Mejeriprodukter omfatter yoghurt og ost, der er rige på calcium og protein. Det hjælper med at opretholde knoglerne sunde og stærke. Brug af skummetmælk, halvskummetmælk eller 1% fedtmælk bør foretrækkes. Også cottage cheese, fedtfattig hård ost og fedtfattig usødet yoghurt bør indtages for sundhedsmæssige fordele.

At undgå ost i din sunde kost er ikke for svært længere, da der er så mange alternativer nu. Substitutterne fremmer ikke kun en sund kost for kvinder, der er gravide og har lyst til mejeriprodukter, men også for mænd. Disse produkter er for det meste vegetariske. Den ene er nøddeost, som er perfekt til pizzaer og sandwich. De næringsstoffer, der findes i ost minus fedtet, findes alle i den. Udover denne fordel reducerer nøddeost også problemer med åndedrætsbesvær, der ellers skyldes for meget cheddar eller sædvanligt ostindtag. Mange mennesker er også allergiske over for ost og mejeriprodukter som mælk. For at opretholde en sund kost for mænd, der har brug for calcium for at styrke deres knogler, foreslår læger ofte alternativer, der er sikre at spise og slet ikke har nogen fitnessrisici.

5 sukkerarter og fedtstoffer:

Sukker og fedt giver kroppen den nødvendige energi. Det bør tages med måde, så vi også forbrænder den mængde energi, vi forbruger. Dette vil holde os sunde og forhindre tilsætning til kropsvægten. Det er vigtigt at opretholde kropsvægten for at forhindre sygdom som kræft, fedme og kardiovaskulære problemer. Trangen til at indtage sukker kan altid undertrykkes af alternativer som frugt og vaniljesaus. De er ikke kun en sundere mulighed, men minimerer også risikoen for farer som tandfald og vægtøgning. Det ville være ideelt at sørge for, at din kost ikke indeholder for meget sukker og fedt, da det ikke kun risikerer diabetes, men også kan forværre din tilstand, hvis du har et uopdaget tilfælde af forhøjet blodsukker. At have friske fødevarer i stedet for konserves er den bedste måde at holde fedt og sukker under kontrol.

Denne sunde kost er den bedste og lettest mulige måde at holde krop og sind sundt og frisk hele dagen lang. At spise rigtigt er mere effektivt, hvis du kombinerer det med den rigtige træning og søvnrutine, så kroppen forbliver i form. Denne diæt kan også være nyttig for børn for at få en sund krop.