25 Elbűvölő és legújabb Maang Tikka Designs

A házasság a menyasszony és a vőlegény új kezdete. A természetes ragyogás automatikusan megjelenik a menyasszony arcán, azzal a gondolattal, hogy milyen hatalmas szerelem lesz új életében. Az indiai menyasszony különösen és más menyasszonyok is nagyon szépen öltöznek. A menyasszony öltözködése nem ér véget a nehéz ruhákkal és sminkekkel, de az ékszereknek fontos szerepük van. A Maang tikka, a legelső dísz, az egyik ékszer, amelyet minden menyasszony visel. És ma általában más alkalmakkor is viselik. Egy egyszerű vagy kialakított lánc, amelynek egyik végén gyönyörű fürt, a másik végén hajtű, a maang tikka legegyszerűbb kialakítása.

minden típusú-legújabb-maang-tikkas

A maang tikka az elülső fejen van, és többnyire divatosan kopott, és lefedi az egész fejet. a bross a homlok közepére esik. A homlok közepét tekintik az „ajna” helyének, az emberi test egyik csakrapontjának. A csakra a homlokon a megőrzést jelenti. Ez a homlokon lévő pont jelentős hatást gyakorol az emberi elmére. A nők tikkát viselnek, vagy sindoor -t hordanak a homlok közepére, és fontosnak tartja a hagyományt.

Különböző típusú Maang Tikka minták:

Válassza ki a legjobb választást, mivel sokféle maang tikka van-

1. Egyszerű Diamond Maang Tikka Design:

Egyszerű Diamond Maang Tikka Design

A Maang tikka önmagában is fantasztikus ékszer. A homlokra helyezve pedig fokozza a menyasszony szépségét. Az egyszerű, de kiemelkedő dizájn, amelyet a tikka minden kisebb alkalmával viselnek, egy egyszerű aranylánc, medál a homlokán, félelmetesen józannak tűnik minden ruhán. Itt a tikka közepén levél alakú rubin gyémánt van vágva, és apró fehér gyémántokkal van körülvéve.

2. Hagyományos Rajasthani Maang Tikka:

Hagyományos Rajasthani Maang Tikka

A Rajasthani maang tikka egyszerű formában kialakított vagy akár sima lánccal rendelkezik, amelynek egyik oldalán haj van beakasztva, a másik vége pedig a homlokon egy kerek és kialakított medálhoz van rögzítve, amely borlo/ borla néven ismert. A Borla név a gyümölcs jujube -ból származik, alakja a gyümölcshöz hasonlít. A tikka bojt szépsége egyszerűen teszi a menyasszonyt elegánsnak és elbűvölőnek.

3. Kundan Bridal Maang Tikka:

Kundan menyasszonyi Maang Tikka

A kundan művészet jól ismert az indiai ékszerekben. A Kundan munka az ékszerkészítés új formája, ahol a dísz fémfelületén gyémántok és gyöngyök vannak dombornyomva, így pompás megjelenésű. A maang tikka fantasztikusan néz ki, ha van egy kis kundan munka. A Kundan work tikka a legjobban illik az indiai szári öltözékéhez és az öltözködéshez.

4. Dél -indiai menyasszonyi Maang Tikkas aranyban:

Dél -indiai menyasszonyi Maang Tikkas aranyban

A dél -indiai maang tikka dizájn két kör alakú brossal ötvöződik a frizura mindkét oldalán. A fő tikka három szálat tartalmaz, gyönyörűen kialakítva. Az egyik a haj hátuljához van rögzítve, a másik kettő pedig mindkét fül felé nyúlik. A kör alakú brossokat holdként, a másikat napként szimbolizálják. A nap és a hold áldásaként viselik a menyasszonyon és a vőlegényen.

5. Pandzsábi Maang Tikka Designs:

Pandzsábi Maang Tikka Designs

A pandzsábi stílusú maang tikkák is nagyon szépek. A tikkák többnyire nagy kerek formájúak, amelyek a homlok majdnem felét lefedik. Általában korábban a tényleges tikka formatervezést használták, de az új formatervezések során új dizájnt hoztak, amely a legjobban illik a salvar kameezhez és a cholihoz pandzsábi esküvőkön. A tikka kinézete nem hagy helyet a bindi számára a homlokán. De az egyetlen darab tikka önmagában kielégíti a fejdísz szükségességét.

6. Nehéz menyasszonyi arany Maang Tikka minták:

Heavy Bridal Gold Maang Tikka Designs

A menyasszonyok gyönyörűen néznek ki, ha gyönyörűen fel vannak öltözve hagyományos díszekkel. A Maang tikka kötelező a menyasszonyhoz. A maang tikka vastag kialakítású szálakkal, gyémánttal vagy polka dizájnnal vagy teljes aranymunkával mindenki kedvence. A tikka mintájába fektetett rubin gyémántok jól illenek a menyasszony vörös esküvői szárijához. Bár a különböző államok és országok menyasszonyai saját fejdíszítéssel rendelkeznek. Hatalmas különbség van az összes állam és ország fej ékszereinek megjelenésében és kialakításában, sőt elkészítésében is.

7. Maang Tikka oldalsó húrokkal:

Maang Tikka oldalsó húrokkal

Az oldalsó madzag maang tikkák a tikka viselésének új stílusa. Az oldalsó szál maang tikka gyönyörűen kidolgozott füle van a homlok közepén, és több szál van kötve a két oldal mögött, ha a fül. Valóban elegáns megjelenést kölcsönöz. A pakisztáni menyasszonynak és még az arab hölgyeknek is van egy jhumar típusú dísze, amelyet a fej oldalsó részén viselnek, amely a homlokon és a fülön lóg.

8. Egyszálú Maang Tikkas Gold Design:

Egyszálú Maang Tikkas Gold Design

Az egyszálas tikka a tervek második legegyszerűbb tikka. A tikka elülső kezében lógó bross található, és a két szál mindkét füle felé irányul. A szálakat számos művészeti módon díszítik. Itt láthatja a tikka készítését polka dizájnnal, kundan munkával. Az egyszálas tikkát is gyakran választják aranyötvözetből. Az arany tikka kinézete is nagyon értékes. Az aranyból készült tikka kialakítása nagyon kicsi és apró megjelenésű.

9. Dauni Double Strand Maang Tikka lányoknak:

Dauni Double Strand Maang Tikka lányoknak

A Dauni szál maang tikka két szála mindkét fül vége felé túllépett. A viselet módja sokat számít. Enyhén lazíthatja és felakaszthatja a tincset, és beakaszthatja a fül mögé, a második két szálat pedig a felső fejre akasztva a frizurában. Gyönyörű megjelenést kölcsönöz a frizurának is.

10. A többláncú Maang Tikka Designs:

A többláncú Maang Tikka Designs

A többláncú tikka különböző kivitelben készül. Láthatunk egyszerű láncolt kivitelben, valamint gyémánttal és gyöngyökkel is. A szálakat a homlokvonaltól a felső fejig rögzítik a frizurán. Az egész frizurát gyönyörűen díszítik a tikka szálak.

11. Rejtett Maang Tikkas aranyban:

Rejtett Maang Tikkas aranyban

A rejtett maang tikka azt jelenti, hogy nincs lánc, amely a frizura középső részén van, vagy ha van lánc, akkor a frizura alatt van elrejtve. Csak a homlok látható a homlok közepén. A tikka rögzítésének ez a módja imádnivalónak és egyedinek tűnik.

12. Maharashtrian Maang Tikka:

Maharashtrian Maang Tikka

A Maharashtrian menyasszony tikkát visel egy hagyományos ékszerdarab kíséretében, amelyet hagyományosan mundavalya néven ismernek. Ugyanezt viselik a gudzsaráti darbar menyasszonyok is, ahol moriyo -nak hívják. A marathi menyasszonyi tikkát többnyire gyöngyökkel tervezték, mivel jelentős megjelenésük és jelentésük van az ékszertervezéssel és színeivel.

13. Hagyományos Maang Tikka hidzsábbal a muszlim menyasszonyok számára:

Hagyományos Maang Tikka hidzsábbal a muszlim menyasszonyoknak

A hidzsábból látható tikka lélegzetelállítónak tűnik. Az arab hölgyek szépsége hagyományos megjelenésben félelmetes. Az arab menyasszonyok maang tikkát viselnek a homlokukon, és a hidzsábot borítják. A tikka -t többnyire óriásira választják, és szinte a homlokát borítja. Az arab tikka többnyire tiszta aranyból készül, valódi drágakövekkel díszítve.

14. Maang Tikka virágtervező:

Maang Tikka virágtervező

Itt van egy gyönyörű és divatos kinézetű tikka, amelyet főleg a szépségversenyekre viselnek. A tikka virágos fehér gyöngyökkel készül, amelyek virágos kialakításúak. A modell fejdíszén virágos tikkával fokozza kegyes megjelenését. A tengerparti házasságok is szeretik a menyasszonyt virágos ékszerekkel díszíteni. Ez a fej ékszer a legjobb lesz a menyasszony számára.

15. Pearl Maang Tikkas:

Pearl Maang Tikkas

Sharad poonam éjszakáin az indiai teliholdas éjszaka, amikor a legtöbb hölgy böjtöl a férje miatt. Tiszta fehér színű ruhát viselnek. Egy gyöngyházfehér gyöngyös tikka több szállal és fehér bross motívummal, levél alakban, különben pompásan néz ki a menyasszonyon. A gyöngyöket a tisztaság szimbólumának tekintik. A gyöngyök fehérségét tisztának és értékesnek tartják.

16. Maang Tikka fejsáv formatervezés kerek arcra:

Head Band Maang Tikka Designs for kerek arc

A fejpánt a tikka -hoz hasonló fejdíszítési forma. A fejpántban az a különbség, hogy díszített ékszer, amely hangya anyagból vagy fémből készült, és teljesen a fejére van kötve. Elöl és hátul is. A lányok hordják a fejpántot, hogy rendkívüli megjelenést biztosítsanak. Leginkább divatos sétákon vagy bulikban használják.

17. Tiara Maang Tikka:

Tiara Maang Tikka

A tiara tikka szintén az egyik divatékszer, amelyet bármilyen ruhán viselnek a fej és a frizura díszítésére. Az egyedi kialakítás szikrázó, és szinte a homlokát és a frizura felét borítja. A taira tikkák az aranyon kívül más fémekből készülnek. Többnyire réz bronzból vagy gyöngyös anyagból fog látni.

18. Rabari Maang Tikka ezüstben:

Rabari Maang Tikka ezüstben

Rabari egy radzsasztáni törzsi közösség. Az emberek díszei nagyon nehézek és tiszta nehéz ezüst színűek. Itt található a maang tikka egyszerű kialakítása, amelyet a rabari hölgyek viselnek rendszeres napokon. Ezüstből készült lánc. A lánc között függő csecsebecsék és a homlokon borla kialakítás található. A homlok oldalán két oldalt függő jhumar található. Nagyon régi hagyomány és ősi dísz a rabariesben.

19. Kasmír ezüst és arany Maang Tikka Design:

Kasmír ezüst és arany Maang Tikka Design

Egy hagyományos kasmíri lány látható egy gyönyörű fejdíszben, amelyet általában kana-door néven ismernek. Ata-hor és Deji-hor. Az általában kasmír menyasszonyok viselnek. A fejviselet néha ezüstből és aranyból készül, és drágakövekkel tűzdelve. a fejviselet félig kör alakú, és a homlokán viselik, majdnem felét borítva.

20. Bolgár fej Tikka Design:

Bolgár fej Tikka Design

A bolgár nők nagyon szeretik a dísztárgyakat. A fejékszer Bulgáriában is nagyon művészi. A fejdíszek általában érme formájúak és ezüstötvözetből készülnek. A hagyományos bolgár viselet nagyon természetes és pompás megjelenésű.

21. Lány Ománban, hagyományos Tikka -t visel:

Lány Ománban, hagyományos Tikka -t visel

Az ománi lányoknak gyönyörű öltözékük van. Az ománi lányok által viselt hagyományos maang tikka speciálisan tervezett. A tikka kicsit kopott a fejtetőn. A tikka három vagy négy kör alakban készül. A tikka közepén pedig egy másik, levél alakú motívum található. Az egész ékszer ezüstötvözetből készült, és szimbolikus dizájnnal készült, és drágakövekkel díszített.

22. Ezüst arab Maang Tikka:

Ezüst arab Maang Tikka

Az arab fejviselet is gyönyörű fajta tikka, amely szinte a hölgy fejét és homlokát borítja. A fejviselet félelmetes megjelenése elbűvölő. A fejviselet láncos függő érmékkel készül. Más hosszú láncok segítenek lefedni a fülrészeket és a hátsó fejet. Az ékszerek teljes egészében ezüst vagy arany ötvözetekből készülnek. Néha más fémeket is használnak, mint a réz és a bronz.

23. Kutch Silver Maang Tikka:

Kutch Silver Maang Tikka

A kutch ékszerek más helyet foglaltak el az ékszerkészítésben. A kutchi nők öltözéke és magabiztossága még az ékszereikből is látszik. Az orrgyűrű mellett a tikka is nagy érték, amit a kutchi nők viselnek. Az ilyen típusú maang tikka nehéz ezüstötvözetből készül, majdnem fél kg súlyú. A kialakítás vastag faragott láncokkal és cseppszerű mintákkal készült. Nehéz súlyú díszek viselése a napi rutinban nem sütemény. De a kutchi tikka kinézete valóban fantasztikus.

24. Tibeti fej Tikka tartozék:

Tibeti fej Tikka tartozék

Egy tibeti lány körülbelül 10-15 kg súlyú ékszert visel. A tibeti fej ékszerek fejdísze türkizkék korallból és borostyánból készült. A fejviselet hagyományos megjelenése a hölgy szinte teljes fejét lefedi, ami nagyon művészien néz ki.

25. Egyedi gyöngyös fekete hajú Tikka:

Egyedi gyöngyös fekete hajú Tikka

Egy nagyon divatos megjelenésű fejviseletet, amely ugyanolyan kinézetű, mint a tikka, különleges bulikon és szertartásokon viselik a hölgyek. Itt egy gyönyörű fej tikka, fekete gyöngyökkel, fémhuzallal felfűzve. A megjelenés nagyon etnikai és merész. A lányok viselhetnek ilyen tikkát hosszú szoknyán, táskás pólóval. A laza nadrág és a kurta is a legjobban illik az ilyen ékszerekhez.

A maang tikka és a fej ékszerek sok bonyolult és észbontó mintát tartalmaznak. A menyasszonyok öltözékük és hozzáállásuk szerint választották a maang tikkat. Menyasszony merész természet szeret viselni nagy nyilatkozatot. Szívesen viselnének egy nagyméretű maang tikkát, amely az egész frizurát is lefedheti. Az ilyen tikka hatása elegáns. Míg sok félénk természetű lány biztosan szeretni fog egy egyszerű, de szemet gyönyörködtető tikka mintát a homlokán, amely elbűvöli a menyasszony szépségét.