Növelje a magasságot 18 év után: lehetséges?

Te vagy a legrövidebb személy a barátod körében vagy családjában? Mindig alacsonyabbnak érezte magát a magassága miatt? Gyermekként könnyű figyelmen kívül hagyni az olyan megjegyzéseket vagy beceneveket, mint a „Chotu”, „Choti” stb. De 18 éves korukban nagyon bosszantónak találják őket, szinte olyan szinten, hogy úgy érzik, el akarják kerülni az embereket. A küzdelem valódi, és ezzel nem vagy egyedül! Sok korosztályának van egy közös kérdése: Hogyan lehet növelni a magasságot 18 év után?

Még nagyobb kérdés, hogy valóban lehetséges -e magasra nőni 18 év után? Segíthetnek a gyakorlatok és a diéta néhány hüvelyk függőleges felhúzásában? Ebben a cikkben megvitatjuk a magasság növelésének lehetőségeit 18 év után, hogy megértsük, mire számíthat ebben a korban!

Valóban lehetséges a magasság növelése 18 év után??

Ahhoz, hogy megtudjuk a választ erre a kérdésre, először megértsük az emberek magasságnövekedési folyamatát.

Az egyén magasságát a test csontjainak megnyúlása okozza. Két fő hormon határozza meg ezt a hosszúságot -a szomatotropin (hGH) és az inzulinszerű növekedési faktor 1 (IGF -1). Ezek a hormonok a serdülőkorban túlzott mennyiségben választódnak ki, majd ezt követően fokozatosan csökkennek. Ez az az időszak, amikor a magasságnövekedési folyamat leáll!

A serdülőkorban a növekedési lemezek, amelyek a hosszú csontok végén lévő porcok, még aktívak, és lehetővé teszik a hosszabbítást. Amint az egyed eléri a 18-20 évet, ezek a növekedési lemezek megkeményednek, ami megnehezíti a hosszú csontok növekedését.

Ismeretes, hogy egy átlagos egészséges ember születésétől 20 éves korig nő, ahol a 18-20 év közötti növekedési ütem a leglassabb vagy majdnem nulla!

Férfiak és nők maximális korhatára a magasság növekedéséhez:

Tanulmányok azt mutatják, hogy szoros kapcsolat van a személy neme és magassága között. A kutatások azt mutatják, hogy mind a fiúk, mind a lányok gyorsan nőnek az első három évig, a fiúk egy -két centivel többet rögzítenek.

A 8. évben a fiúk növekedési üteme lelassul, és a lányok vezetik a versenyt 11 éves korig. 11 év után a lányok növekedése lassulni kezd, és 16 éves korban éri el a csúcsot. A fiúk 11-18 éves korukban kezdenek magasra nőni.

Ezzel megértjük, hogy a lányok maximális korhatára 16 év, a fiúk esetében pedig 18-19 év. Számos kivétel van azonban olyan tényezők esetében, mint a gének, az étrend, az etnikai hovatartozás stb.

Hogyan nőj fel magasabbra 18 év után?

A szakértők véleménye szerint a testmozgás és az étrend nagyon fontos szerepet játszhat a magasság növekedésében 18 év után. Ez nem jelenti azt, hogy feladod! Az egészséges táplálkozás és a célzott nyújtó gyakorlatok elvégzése segíthet a magasabb növekedésben, bár nincs bizonyíték arra, hogy ugyanezt állítaná.

Tudjon meg többet ezekről a népszerű tippekről a természetes magasság növelésére 18 után

1. Kiegyensúlyozott étkezés

Kiegyensúlyozott étkezés

Ha magasnak akar látszani, törekednie kell a karcsú megjelenésre. Ennek első lépése a helyes étkezés és a testsúly fenntartása. Bizonyos élelmiszerek bevonása serkenti a növekedési hormonokat és növelheti azok termelését. Teljes táplálkozást is kínálnak az egészséges növekedés érdekében. Így növelheti a magasságát 18 éves korában:

Magasságnövelő ételek:

Az étkezésnek tartalmaznia kell a következő dolgokat a súly fenntartása és a magas növekedés érdekében. Ezek tartalmazzák:

Sovány fehérje: fehér baromfihús, hal, szója és tejtermékek.

Kalcium: sötét leveles zöld zöldségek és tejtermékek (joghurt és tej).

D-vitamin: Hal, tojás és gomba.

Egyéb tápanyagok: cink, mangán és foszfor segíti a növekedést.

Tippek: Ne hagyja ki a reggelit semmilyen áron. Ezenkívül próbáljon kisebb és gyakori ételeket enni az anyagcsere szintjének növelése és a BMI kiegyensúlyozása érdekében. Mindenekelőtt igyon sok vizet.

2. Gyakorlat:

Gyakorlatok a magasság növelésére 18 után

Tekintettel a magas energiaszintre serdülőkorban és a pubertás koráig, sok gyakorlatot kell végezni. Fitt marad, és csaknem megnöveli a magasságodat. Bizonyos tevékenységek segítenek a gerinc nyújtásában és a rugalmasság javításában. Ez látható különbséget mutathat a teljes magasságban. Ezenkívül a súlykezelés fontos a magasság növeléséhez. Az elhízás nagy nyomást gyakorol a gerincére, és növekedési ütemhez vezet. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet természetes módon növelni a magasságot 18 gyakorlás után:

Magasságnövelő gyakorlatok:

A következő gyakorlatok bizonyítottan hatékonyak a magasság növelésében:

 • Ugrás és ugrás
 • Kosárlabda vagy más csapatsport, amely magában foglalja a nyújtást
 • Úszás
 • Gimnasztika
 • Szabad kéznyújtás
 • Jóga és Pilates

Tippek: A fentiek mindegyike ugyanazon a darwini elméleten dolgozik, amely megtette a zsiráf nyakával a trükköt. Ez azt jelenti, hogy ha rendszeresen nyújtózkodunk, vagy olyan tevékenységeket végzünk, amelyek segítenek a nyújtásban, akkor valószínű, hogy a HGH a megfelelő irányba kerül. Ha más nem, akkor megtartja a súlyát, és karcsúan tartja a testet.

3. Megfelelő alvás:

Megfelelő alvás a magasság növeléséhez 18 után

Az alvás az az idő, amikor az izmok pihennek és a test növekszik. Az agyalapi mirigy HGH -t termel a mély alvás fázisában. Tehát aludjon sokat, és adjon esélyt a testnek a növekedésre. Kb. 9-11 óra elég jó. De ez sem fog működni, ha kihagyja a fenti 1. és 2. lépést, ebben az esetben a test vízszintesen nő!

Tippek: A testtartás helyes tartása alvás közben fontos a magasság növeléséhez. A felkunkorodás vagy a hajlítás összenyomhatja a gerincet és megállíthatja a növekedést.

4. Kerülendő dolgok:

Kerülje a dohányzást & amp; Ivás

Most, hogy tudja, hogyan kell növelni a magasságot 18 év után a férfi és női felhasználók számára, tudnia kell azt is, hogy mi akadályozza meg a növekedést. Míg három lépésre van szükség ahhoz, hogy magasra nőjön, van néhány figyelmeztetés, amelyet követni kell hogy ne fékezze erőfeszítéseit.

 • Ne dőljön hátra és ne görnyedjen. Sétáljon egyenesen és tartsa jó testtartását. A jó testtartás miatt mindig magasnak látszol.
 • Ne maradjon állandóan bent. A napfény elősegíti a D -vitamin felszívódását a szervezetünkben. Szóval menj ki és játssz.
 • Kerülje az alkoholt: oka van annak, hogy az ivási kor magasabb.
 • Kerülje a kábítószereket és a hallucinációkat: összezavarják a hormonjaidat.
 • Kerülje a dohányzást: teljesen leállítja elsődleges növekedését, ezáltal magasságnövekedést eredményez.
 • És kerülje a szteroidokat vagy kiegészítőket: teste új és fitt, ezért keressen természetes lehetőségeket. Az indukált étrend -kiegészítőknek mellékhatásai lesznek a szervezetre, amelyek egy napon felszínre kerülnek. Ne hozzon létre komplikációkat a test számára.

5. Hogyan játszik szerepet a genetika a magasságában?

Növelje a magasságot

A genetika nagy szerepet játszhat a magasság meghatározásában. Sajnos, ha magas génje van, a szüleitől függ. A rövidebb szülők azt jelzik, hogy a magasságod általában a rövidebb oldalon lesz. De a másik oldalon van egy szunnyadó magas gén lehetősége, amely néha kihagy egy generációt. A gének így trükkösek lehetnek!

A magasság növelése 18 év után nem minden esetben lehetséges! Fel kell ismernie, hogy a magasság csak fizikai szempont, és nem szabad irányítania az életét. Fogadd el a tested, és kezdd el értékelni annak minden szép aspektusát. Dolgozzon erősségein, hogy mindenki más elfelejtse a magasságát, és beszélni kezdjen arról, hogy milyen csodálatos ember vagy!

NYILATKOZAT: Az ebben a cikkben írt információk kizárólag tájékoztató jellegűek. A cikk nem alternatívája egy szakképzett orvos orvosi véleményének. A témával kapcsolatos további információk megértéséhez konzultálnia kell egy szakemberrel. A Stylesatlife nem vállal felelősséget a cikkben közölt információk pontosságáért.

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok

Q1. A tejfogyasztás miatt magasabb leszek 18 év után?

Ans. A tej jó mennyiségű kalciumot és D -vitamint tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek az egészséges csontok növekedéséhez és fejlődéséhez. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a tej serkenti a növekedési hormonok szekrécióját gyermekeknél. De felnőtteknél, különösen azoknál, akik elérték a maximális növekedési korhatárt, a tejfogyasztás nem okozhat különbséget a kalóriaszám növelésén kívül.

Q2. Rövid lesz -e a súlyemelés 18 év után??

Ans. Nem! Mítosz, hogy a súlyemelés visszafogott növekedést okoz. Felnőtteknél a súlyemelésnek nincs jelentősége, mert a növekedési lemezek mostanra megkeményedtek volna. Valójában a súlyemelés megerősítheti a testét, és magabiztosabbá teheti az izmait.

Q3. Megnőhetek -e a gerincnyúlásokkal 18 év után?

Ans. A gerincnyújtó gyakorlatok bizonyos mértékig dekompresszálják a gerincet. De nem talál jelentős különbséget a magasságban, és az eredmények is ideiglenesek. Miután abbahagyta a gyakorlatokat, a változások megfordulnak, és valószínűleg vissza fog térni oda, ahol eredetileg elkezdte!

Q4. Vannak -e olyan magasságnövelő termékek, amelyek működnek?

Ans. A piacon sok termék azt állítja, hogy 18 után növeli a magasságát! Ezek hatékonysága továbbra is megkérdőjelezhető. A fő alap az, hogy javítják a növekedési hormonokat, amelyek felelősek a magasság növeléséért. Bár nem vagyunk biztosak abban, hogy működnek -e vagy sem, mellékhatásaik meglehetősen károsak a szervezetre.

Q5. Mi a végtaghosszabbító műtét?

Ans. A végtaghosszabbító műtét sebészeti beavatkozás, amely a csontok meghosszabbítását foglalja magában. Ez az összetett eljárás magában foglalja a lábcsontok törését és a rudak behelyezését. Egy belső rögzítő 1 mm -rel van beállítva a kívánt magasság eléréséig. Ez veszélyes eljárás, és sok kockázatot rejt magában!

Q6. Mi a legegyszerűbb módja a magasság növelésének 18 év után?

Ans. Nincs könnyű út a sikerhez, beleértve a magasságot is! Ha azonban azonnal magasabbnak szeretne látszani, a liftcipőbe és a sarkú cipőbe való befektetés megteheti a trükköt. Ezek a cipők platformos sarokkal vagy emelt sarokkal érkeznek, hogy 2-3 centiméterrel magasabb illúziót keltsenek. Mindenféle kivitelben, stílusban és mintában megtalálhatók, hogy különböző ruhákhoz illeszkedjenek.

Q7. Hogyan lehet természetes módon növelni a magasságot 18 év után?

Ans. A természetes eljárások időigényesek, de hatékonyak és biztonságosak. A jógát tartják a legjobb gyakorlatnak, amely magában foglalja az izmok megfelelő nyújtását. Ismert, hogy bizonyos ászanák stimulálják a magasságnövekedésért felelős hormonjait. Rendszeresen gyakorolnia kell őket, hogy látható eredményeket kapjon!

Q8. Melyek a legjobb gyakorlatok a magasság növelésére?

Ans. Sok gyakorlat ismert, amelyek javítják a magasságot. Bizonyos ászanák, mint a Cobra póz, harcos póz, fa póz segítenek a gerinc nyújtásában és megnyújtásában. Ezeket a pózokat össze kell kapcsolnia a megfelelő légzési gyakorlatokkal a megfelelő energiaáramlás csatornázásához. A kemény munka és az elszántság kulcsszerepet játszhat céljaid elérésében.

Q9. Lehetséges -e a magasság növelése 18 év után??

Ans. Bár azt mondják, hogy a növekedési hormonok 18 év után abbahagyják a szekréciót, erre nincs bizonyíték. Valójában a szakértők úgy vélik, hogy nincs meghatározott korhatár a növekedésre. Az olyan tényezők, mint a genetika, az életmód, a testmozgás és az étrend szerepet játszanak ennek a határértéknek a meghatározásában. A pubertás után azonnali növekedési lökést észlelhet, ami 18 év után magasságnövekedéshez vezethet.