15 Hagyományos dél -indiai mangalsutra minták

Dél -India mélyen gyökerezik a kulturális hiedelmekben és hagyományokban. A hölgyek életének egyik fontos eleme itt van a mangalszutrájuk. Napjainkban a vastag viselet kultúrájának köszönhetően az aranylánc vékony és egyszerű kialakítású lánccá változott, egyszerű arany medállal. A mangalszutra a nők számára nem pusztán divatmegnyilatkozás, hanem szent szál, amely a szeretetet, az egyetértést és az egymás iránti tiszteletet szimbolizálja. Ez a dél -indiai kultúra elkerülhetetlen része, és jelzi a házasságot. Míg a mangalsutra közös az összes vallásban (hindu, keresztény és muszlim), a nevük eltér, így a szál jelentősége változatlan. A dél -indiai mangalsutra mintákat az emberek hitétől függően másképp tervezik. A mangalsutrát a vőlegény a menyasszonyhoz köti a rokonok és istenségek képeinek közepette, a himnuszok és a poojasok hátterében.

A dél -indiai mangalsutra aranylánc minden egyes gyöngyszeme kedvezőnek tekinthető, és isteni erővel rendelkezik. Ezek a gyöngyök védelmet jelentenek a gonosztól, és megvédik az egyöntetűséget a viszontagságok tekintetében. A mangalsutra gondolata mélyen gyökerezik a hiedelmekben, és soha nem kerül veszélybe. Idővel a dél -mangalsutra formatervezése gyors változásokon ment keresztül, hogy megfeleljen a napi viseletnek, és a város legújabb divatja is befolyásolja. Nézd meg.

dél -indiai mangalsutra

Ha többet szeretne megtudni az aranyból és a fekete gyöngyökből készült lánc különböző formáiról, ezt a top 15 dél -indiai Mangalsutra mintát tárgyaljuk. Röviden megismerjük a dél -indiai államok különböző Mangalsutra terveit, amelyek segítenek a hölgyeknek eldönteni, hogy melyik formatervezés és stílus illik hozzá.

Gyönyörű dél -indiai stílusú mangalsutra minták képekkel:

Nézzük a legjobb 15 dél -indiai Mangalsutra mintát.

1. Lakshmi Coin Thali Design:

Lakshmi Coin Thali Design

Az aranypénzek híresek az arany láncba és arany kulaai -ba (hengeres kivitel) összekapcsolt függőként, vagy Lakshmi -érme rögzíthető az egyszerű vékony aranylánchoz. Az egyik híres dizájn a vastag Kulaai dizájn, amelyhez a Lakshmi -érmét csatolták.

2. Sima fekete gyöngy aranylánc Coral Mangalsutrával:

Sima fekete gyöngy aranylánc Coral Mangalsutrával

Ezt a formatervezést a dél -indiai hölgyekhez tartozó Karnataka és Andhra viseli. A korall hurok egyetlen kör alakú üreges arany darabbal van rögzítve a fekete gyöngy hosszú aranylánc közepéhez. A dél -indiai mangalsutra mintákat erősen inspirálják, hogy könnyűek legyenek, hogy népszerűsítsék a mindennapi viseletet. Egyetlen, vékony szálból áll. Ezenkívül arany és fekete gyöngyök vannak benne, amelyek vonzóvá teszik.

3. Fekete gyöngy arany szegélyfüggővel Mangalsutra:

Fekete gyöngy, arany szegélyfüggővel Mangalsutra

Ez a design népszerűségre tett szert Dél -India minden államában, kiváló tervezése és szerény kilátásai miatt. A fekete gyöngyláncot két szálra tervezték, arany csíkkal a lánc oldalához rögzítve, ami jó stabilitást biztosít a láncnak, és megakadályozza a napi használat okozta törést. Enyhén nehéz, és inspirálja az egyszerű megjelenést.

4. Kő szegecselt Vaalai Poo Thali:

Kő Szegecselt Vaalai Poo Thali

A Vaalaipoo egy hagyományos dél -indiai design, amelyet Tamil Naduban követtek. Ez egy kicsi virágmintás arany darab, színes kővel, körbefutva. Ezt a mintát egy vastag arany kötélhez vagy csavart tervezőlánchoz rögzítik Lakshmi érmével együtt.

5. Mugappu Mangalsutra tervezett lánc:

Mugappu Mangalsutra tervezett lánc

A vastag kötél vagy saradu lánc viselésének divatja kiment a divatból. A dél -indiai hölgyeket vonzza a Mugappu -hez kapcsolódó láncok. Ez a Mugappu a lánc oldalán látható, és különböző kivitelben kapható. A leghíresebb design a páva és a virágmintás. A Mugappu -t rubin és amerikai gyémántkövek vagy egy egyszerű kör alakú, Kemp -kövekkel kirakott kiemelés jellemzi.

6. Ela vagy Leaf tervezett medál Thali Design:

Ela vagy Leaf tervezett medál Thali Design

Az Ela vagy a levéltervezés a banánlevelet szimbolizálja, amely az egész fát támogatja; ezt a jelentést a Mangalsutra -dizájn hozza ki. A thali egészséges és erős életre vezeti a házaspárt. A keralai keresztények levéltervét Minnu -nak hívják. Egyszerű és rendkívül könnyű. Naponta viselhető.

7. Filigrán tervezett medál gyöngy aranylánccal:

Filigrán tervezett medál gyöngy arany lánccal

A filigrán dizájn népszerűsége egyszerű és finom kialakításának köszönhető. A tervek nagyon művésziek és csúcsgépekkel faragtak, a mögöttük alkalmazott technika pedig rendkívüli. A medál mérete kicsi és nagy lehet, és a lánc vastagságától függően.

8. Függő kő szegecselt függő Mangalsutra Design:

Függő kő szegecselt függő Mangalsutra Design

A kőből készült szegecses minták híresek a mai sima arany mintákkal összehasonlítva. Az a tény, hogy Mangalsutra mára a vallási meggyőződés által irányított divat lett. A fejlődő trendkő fokozása miatt a Mangalsutra bőséges. A kövek lehetnek színesek, kristályok és amerikai gyémántok.

9. Gyémántszegecses mangalszutra:

Gyémántszegecses Mangalsutra

Legyen az egyetlen kő medál vagy két gyémánttal ellátott medál; az eredmény csodálatos más kövekhez képest. A gyémántok lehetnek vágott vagy csiszolatlan gyémántok. De mivel a Mangalsutra vallásos hatás, az elderek gyémántokat választanak egy gemológus segítségével. Abban az esetben, ha a költségvetés nem korlátozza Önt, válassza ezt a vonzó, gyémánttal díszített dél -indiai mangalsutra aranyláncot.

10. Karthamani Pathak Mangalsutra:

Karthamani Pathak Mangalsutra

A Karthamani Pathak egy hiteles Coorg -dizájn, amely cérnából vagy ezüstből, vagy aranyból készült fekete gyöngyláncból készül. A láncot kiemeli egy arany Pathak medál, oldalán korall is rögzítve. A lánc hossza általában nem hosszú; közvetlenül a nyakkivágás alá esik.

11. Sárga szál istennő szimbólum függővel Thirumangalyam:

Sárga szál istennő szimbólum függővel Thirumangalyam

A sárga szálat szent szálnak tekintik, amelyet a dél -indiai rész visel, főleg Tamil Naduban és Andhrában. A sárga szálat Lakshmi istennőnek tekintik, és a kurkuma port a szálra kenik. A mangalszutrát különböző Isten és istennő formák képviselik, mint például Meenakshi Amman, Lord Shiva vagy az Úr Tirupati Balaji jelképe.

12. Sima Bottu Thirumangalyam Design:

Sima Bottu Thirumangalyam Design

A Plain Bottu egy kör alakú arany dizájn, amely hasonlít a homlokra helyezett Bindi mintára. Ezt a formatervezést a hölgyek Andhra Pradesh követi. A lánccal együtt korallokkal és fekete gyöngyökkel van ellátva. Próbálja ki ezt az egyszerű dél -indiai stílusú mangalsutrát, amely könnyű.

13. Dupla szálú fekete gyöngy tervezett lánc két Vati -val:

Dupla szálú fekete gyöngy tervezett lánc két Vati -val

Két szál lánc felkeltette figyelmüket tartósságuk miatt. Mivel a mangalsutrát mindennapi ékszerként viselik, a legjobb vastag, formatervezett láncot viselni. Ehhez a lánchoz félkör alakú, arany színű vati tartozik. A vati zománcozott bevonattal készült, színes megjelenést biztosítva. Ez a népszerű dél -indiai mangalsutra design.

14. Modernizált Mangalsutra rövid láncú Mangalsutra Design:

Modernizált Mangalsutra rövid láncú Mangalsutra Design

Ez az egyszerű és gyönyörű mangalsutra dizájn bármilyen ruhával, a churidarral vagy a western ruhával viselhető. Gyönyörű és valóban elegáns. Ezt szem előtt tartva a hölgyek viselhetik ezt a rövid, egyszerű aranyláncot, fekete sapkával a közepén vagy a középpontban. Könnyű tulajdonsága miatt ideális viseletre.

15. Három szálú fekete gyöngy aranylánc Mangalsutra Design:

Három szálú fekete gyöngy aranylánc Mangalsutra Design

A háromszálas Mangalsutra inkább nyakláncnak tűnik, amelyet partyruha ékszerként lehet viselni. Ez a kialakítás az arany láncból készült, köztes fekete gyöngy kivitelben. A fekete gyöngyöket úgy viselik, mint a hit, hogy megakadályozzák a gonosz szem hatását. A fekete és arany színe vonzóvá teszi a megjelenést, és ez a legújabb dél -indiai mangalsutra arany színű kivitel. A három állvány gyönyörű megjelenést kölcsönöz, és viselése közben aligha fog kinézni mangalsutrának.

A mangalsutra viseletének hagyománya a hölgyeket vonzó új korszerűsítésnek köszönhetően áramvonalasabbá vált. A háromszálas Mangalsutra dizájnt alternatív Mangalsutra láncként viselik, mivel könnyű mintázatú, és mindennapi viseletre ajánlott. A Mangalsutra identitását olyanná tette, mint ahogy az európaiak viselnek gyűrűt az esküvőjük után.