30 Seneste stilarter af Mangalsutra -designs og dets betydning for at bære

Et indisk bryllup er et udstillingsvindue for de rige kulturer og traditioner i landet. Uanset religion er et almindeligt ritual, der praktiseres over hele landet, bindingen af ​​den hellige bryllupsdagsknude, kaldet Mangalsutra. Denne praksis har eksisteret siden det 6. århundrede e.Kr., hvor brudgommen binder en gul tråd om brudens hals. Det blev betragtet som et symbol på binding for livet og en Talisma for at afværge det onde øje. I denne artikel lærer vi lidt mere om Mangalsutra -designs og vigtigheden.

nyeste-mangalsutra-designs

Kend nøglefaktorerne ved Mangalsutra:

  • Betydningen af ​​Mangalsutra:
  • Symbolik for Mangalsutra:
  • Mangalsutra i forskellige indiske kulturer:
  • Tips til indiske brude til at vælge den perfekte Mangalsutra:
  • Hvorfor bruges sorte perler i Mangalsutras?
  • Liste over de nyeste Mangalsutra -designs:

Betydningen af ​​Mangalsutra:

Selvom der er mange smykker til kvinder, kan de simpelthen ikke undvære en Mangalsutra. Det repræsenterer hendes civilstand, der kan tjene hendes respekt i det traditionelle indiske samfund. I Sydindien består en Mangalsutra af en gul tråd med den gyldne “TaaliBottu”. Men i resten af ​​landet er Mangalsutra en sort perlekæde med de symbolske skålformede vedhæng.

Symbolik for Mangalsutra:

Mangalsutra er afledt af ordene “Mangal”, som betyder lovende og “Sutra”, som betyder tråd. I henhold til de gamle hinduistiske traditioner skal Mangalsutra bæres af en gift kvinde for at sikre sin mands velbefindende og lange liv. Det må først fjernes fra hendes hals, efter at hendes mand går bort.

Mangalsutra i forskellige indiske kulturer:

Betydningen af ​​mangalsutra er forskellig på tværs af kulturer. Hver kultur ser dette i et andet lys. Tag et kig på, hvad det betyder på tværs af kulturer.

1. Sindhi Mangalsutra:

I Sindhi -kulturen er Mangalsutra et meget afgørende element i hele brylluppet. Det er en kæde i sort og guld med et vedhæng. Valget af design afhænger normalt af, hvad brudgommen og bruden kan lide. Det er et spørgsmål om enstemmighed, og det er meningen, det formidler.

2. Bihari Mangalsutra:

Det er konventionelt kendt som tagpag. Det er en sort perlekæde med valgfri vedhæng. Mangalsutra formidler respekt og kærlighed til manden.

3. Tamil Mangalsutra:

Det er konventionelt kendt som thali Kodi. Det formidler betydningen af ​​forening, engagement, respekt og kærlighed til hinanden. Thalis aftryk kan være et blad eller enhver anden symbolsk repræsentation, som familien tror på.

4. Kerala Mangalsutra:

Dette er også kendt som minnu af de kristne og som thali blandt hinduerne. Minnuen indeholder et kors på en guldmedalje formet som et hjerte, der symboliserer kærlighed. Korset står for det forhold, mand og kone skal følge.

5. Telugu Mangalsutra:

Telugu mangalsutra har to runde skiver eller mønter. Brudgommens side og brudens side giver hver en skive, bundet på en gul tråd. Mangalsutraen angiver harmonien mellem de to involverede familier.

6. Gujarati Mangalsutra:

Gujarati -brudene bærer en næsestuds for at angive deres gifte status. De bærer en traditionel mangalsutra med sorte perler med et indviklet guldvedhæng. Mangalsutraen betyder kærlighed og respekt for hinanden.

7. Maharashtrian Mangalsutra:

Maharashtrian mangalsutra er lavet af en sort perlekæde med to skålformede vatis. Guldvatis angiver Shiva og Shakti. De to tråde af perler smeltet er symbolsk for ægtemanden og konen. Sorte perler skal holde det onde øje væk og have et lykkeligt ægteskab.

8. Karnataka Mangalsutra:

Det er konventionelt kendt som karthamani Pathak. Det er de vigtigste smykker til enhver Kodava -brud i Coorg -regionen. Karthamani og Pathak er to separate smykker. “Pathak” er et guldvedhæng, der har en stor guldmønt med Lakshmi eller Queen Victoria -gravering og har små runde rubiner besat på møntens omkreds. Denne møntvedhæng har et kobrabillede, der står for frugtbarhed.

9. Kashmiri Mangalsutra:

Traditionen med at binde Mangalsutra praktiseres af Kashmiri Brahmins, der kaldte det “Dejhoor”. I modsætning til de andre stater, hvor de små vedhæng i mandelstørrelse er bundet på brudens hals, hænger Dejhoors fra kvindens øre, indtil det når hendes bryst. Denne skik følges for at sikre ægtemandens lange levetid.

10. Sikh Mangalsutra:

I henhold til sikh -bryllupstraditionerne giver brudens familie brudgommen mange dyre genstande som Kada (gylden armring), en guldring og guld Mohre (guldmønter). Disse mønter er spændt sammen til en sort tråd og bæres af bruden om hendes hals. Denne kæde bæres kun ved særlige lejligheder.

Tips til indiske brude til at vælge den perfekte Mangalsutra:

Vi fortæller dig også, hvordan du vælger den rigtige mangalsutra. Tag et kig på tipsene.

1. Budget:

Dette er det første og fremmeste, du skal beslutte, før du begynder at shoppe til en mangalsutra. Har en grov ide om det beløb, du er klar til at investere i det.

2. Længde:

Hvor lang vil du have, at din mangalsutra skal være? Når du har besluttet det, skal du fortælle din guldsmed om det. Hvis du planlægger at tilpasse det, skal du sørge for at give den rigtige længde til producenten.

3. vedhæng størrelse:

Det næste du skal beslutte er vedhængets størrelse. Hvis du planlægger at bære dagligt, skal du sørge for at vælge en mindre. Hvis du kun vil bruge den lejlighedsvis, skal du gå efter en meget attraktiv og tung.

4. Tykkelse:

Beslut, hvor mange strenge du vil have din mangalsutra til at have. Har en grov ide om det. Husk, jo flere strenge, jo tungere bliver det.

5. Metal:

Beslut, om du vil have en guld- eller diamantmangalsutra indlejret. Du skal være sikker på dette, før du giver guldsmeden detaljer om tilpasning. Hvis du vil have den til at være let, skal du vælge guld.

6. Sort eller guld:

Det er i bedste fald at holde en balance mellem guld og sorte perler. Sorte perler matcher al din påklædning. Ellers kan du også vælge, hvad du vil have mere, uanset om det er sort eller guld.

7. Vedhæftet eller frakoblet:

Du kan bruge en mangalsutra som enhver anden vedhæng. Du kan vælge aftagelige strenge og bruge vedhænget med andre strenge og kæder. På denne måde bliver det praktisk.

8. Indstil:

Hvorfor ikke få et sæt til mangalsutra med en matchende ørering og armring? På den måde vil det tjene to formål, hvilket gør en modeerklæring, men alligevel bevarer kulturen i at bære den.

9. Kendetegn:

En anden vigtig ting, du skal kontrollere, er det kendetegn, der står for renhed og ægthed. Bliv ikke snydt her.

10. Form:

Hvilken form vil du have, at din mangalsutra skal være? V-form eller rund? Eller måske kan du blive kreativ og designe en på egen hånd.

Nye og forskellige mønstre af Mangalsutra -designs med billeder:

Efterhånden som tiden gik, har mangalsutra -designs også fortsat ændret sig med trendy designs. Med smaragder, rubin, diamanter, perler osv. Er der en bred vifte af variationer på det indiske marked. Lad os se på de mest krævende designs af mangalsutra til daglig og kontorbrug.

1. Nutidige cirkler Mangalsutra:

Nutidige cirkler Mangalsutra

Denne seneste Diamond Mangalsutra er for nutidens brude, der tror på at holde fast i deres traditioner, men alligevel lever efter deres vilkår. De 7 cirkler i guld repræsenterer de 7 hellige trin taget af manden og hans kone på deres bryllupsdag. Den sorte perlekæde holdes enkel i en enkelt streng, så den passer til både vestlige og indiske outfits.

2. Floral Mangalsutra vedhæng:

Floral Mangalsutra vedhæng

Dette er endnu et smukt trendy Mangalsutra -design til den nye generation af kvinder. Vedhænget er udsøgt designet i guld med forskellige naturlige elementer som mango, blomster, druer og blade. Det er en forfriskende ændring fra det almindelige Mangalsutra -design og kan bæres på næsten ethvert outfit. Design som disse vil helt sikkert tilskynde de unge brude til at bære deres Mangalsutra uden at tænke sig om to gange!

3. Regal Long Style Mangalsutra:

Regal Long Style Mangalsutra

Denne stilfulde Mangalsutra er en perfekt sammensmeltning af traditionerne, der møder de moderne ideologier. Kæden kommer i to tråde af sorte perler i guld. Vedhænget er højdepunktet i kæden, som har det sædvanlige “Lakshmi Kaasu” ispedd det unikke Mughul -inspirerede design. Kæden leveres også med matchende øreringe, der passer meget godt til sareerne og traditionelt indisk tøj.

4. Cirkulær Diamond Mangalsutra:

Cirkulær Diamond Mangalsutra

En enkelt lænket mangalsutra med et dejligt cirkulært vedhæng giver et smukt udseende. Vedhænget er besat med små krystal diamanter for at gøre det mere dekorativt. Denne mangalsutra ser fantastisk ud på sareer og lehengas med cirkulært zardoshi -arbejde. Sådan Mangalsutra bæres også til regelmæssig brug. Den bæres mest på saree og kjoler, der har et enkelt, men sofistikeret look.

5. Vinafdelingen Mangalsutra Design:

Vinfilial Mangalsutra Design

Dette mangalsutra -mønster har et kurvet design, der bæres til designerkjoler. De giver bæreren et elegant look. Vedhænget er besat med fantastiske diamanter, der giver grenene et delikat look. Grenene er også dekoreret med guld og diamanter besat på hver side. Den er derefter fastgjort til en enkelt sort perlekæde. Den korte længde af sådan Mangalsutra er meget stilfuld på kjoler med broderi.

6. Sort og gylden mangalsutra:

Sort og gylden mangalsutra

Vil du have et klassisk look med sorte perler? Brug denne mangalsutra for at se enkel ud! En mangalsutra lavet af 22 karat guld, besat med sorte perler og emalje, er simpelthen attraktiv og fantastisk. Det bæres på ægteskabsfunktioner på tunge sareer. De tre lange sorte perler giver det et smukt blik. Den halvcirkelformede vedhæng er besat og præget i attraktive designs med et fantastisk look.

7. Om vedhæng Mangalsutra:

Om vedhæng Mangalsutra

Dette er et nutidigt mangalsutra -mønster, der er et religiøst mangalsutra -design med en vedhæng med om. Symbolet for om er et fromt symbol på fred, guddommelighed, kærlighed og tro. Vedhænget med denne type design giver et guddommeligt udtryk. Mangalsutra symboliserer kærlighed og kærlighed til hendes bedre halvdel og viser hendes religiøse side. Vedhænget bæres med en from sort kæde med perler.

8. Rajasthani Mangalsutra Design:

Rajasthani Mangalsutra Design

Dette er en absolut traditionel etnisk designet mangalsutra, der giver dit etniske slid et fantastisk look. Rajasthani choker -designet er det bedste til etnisk slid. Strengen på mangalsutraen er designet med sorte glasperler. Tre sådanne strenge er forbundet med den choker designet guld vedhæng for at give et charmerende look. De røde og grønne smaragder, der er bedøvet i det prægede design, tilføjer sin skønhed.

9. Hjertevedhæng Mangalsutra:

Hjerte vedhæng Mangalsutra

Sådanne Mangalsutra -designs har bragt en ny vending på smykkemarkedet. Den tykke perlerede sortfarvede snor er fastgjort med flere hjertevedhæng med god og smaragd. Et hjerte er et symbol på kærlighed, omsorg, evig romantik og tro mellem to souk. Derfor betegner disse designs kærlighed og romantik. Det er velegnet til traditionelle kjoler til fester.

10. Påfugl vedhæng Mangalsutra:

Påfugl vedhæng Mangalsutra

Vil du have en farverigt designet mangalsutra? Påfugldesignet er det rigtige valg. Vedhænget er besat med krystal smaragder og er fastgjort til en snor lavet med gyldne perler og sorte perler. De forskellige farver, der bruges til at dekorere påfuglen, giver det et lyst udseende for at tiltrække alles øjne i enhver funktion. Påfugl er symbolet på renhed, evig kærlighed og tro. Disse tre symboler betragtes som parets grundlæggende styrke. Prøv dette bedste mangalsutra -design.

11. Mangalsutra med ædelstene:

Mangalsutra med ædelstene

Ædelsten har altid været en attraktion for kvinderne. Et vedhæng med en ædelsten i pink af et kronblad med sorte og gyldne snore giver et fantastisk look. De små perler i slutningen tilføjer til sin skønhed. Det giver damerne et spektakulært look over lyserøde etnikker. Den fås også i forskellige farverige ædelstene, så den matcher det outfit, du ønsker.

12. Ruby Designed Mangalsutra:

Ruby Designet Mangalsutra

En rubin inspirerer et mønster med et moderne look. Mangalsutra -designet er en kombination af guld og rubin i rød farve. Den midterste del af vedhænget er besat med funklende diamanter. Et sådant design bæres med den nyeste designer saree til specifikke funktioner. Du kan også få den valgte rubinfarve i henhold til dit outfit til funktioner.

13. Emerald Design Mangalsutra:

Emerald Design Mangalsutra

Smaragder giver et simpelt og fantastisk look til selv simpel slid. En grøn og hvid smaragddekoration med bølget design fører dig frem med hvad du end har på. Det smukke vedhæng sættes derefter på sorte perler med en streng. Det ser fantastisk ud på kjoler, uanset om de er designer eller enkle.

14. Solsikke designet Mangalsutra:

Solsikke designet Mangalsutra

Et perfekt yndefuldt design af mangalsutra, der skal bæres i ægteskaber, skal være enkelt, men etnisk. Solsikke -designet udgjorde, om det var guld med sorte fascinerende smaragder for at fuldføre solsikke -designet. Strengene er en kombination af sorte perler i et hul og gyldne kæder, der holder dem. Det giver en kongelig effekt på patola sarees til religiøse funktioner. Dette er smukt og klassisk!

15. Royal Mangalsutra Design:

Royal Mangalsutra Design

De kongelige mangalsutra-designs er altid iøjnefaldende. De giver et kongeligt og sofistikeret look til brude og kvinder i ægteskaber. Det seneste mangalsutra -design er alternativt dekoreret med fire kæder af guld og lykkebringende sorte perler. Vedhænget er af guld med præget design og søde hængende kæder. Det symboliserer kærlighed, renhed og tillid til nye par.

16. Maharashtrian Mangalsutra:

Maharashtrian Mangalsutra

Også kendt som vati, dette vintage design er meget populært i Maharashtra. En traditionel Maharashtrian mangalsutra med to perler, der betegner brudenes moderhjem og svigerfamilien. Strengens design er lavet med flere runde guldperler og en rød smaragd i midten. Det repræsenterer også det stærke bånd mellem begge familier. Det er berømt for Maharashtrian sarees.

17. Sammenflettede Mangalsutra:

Sammenflettet Mangalsutra

Et unikt design med diamanter er meget attraktivt for seernes øjne. En mangalsutra med en enkelt streng og et diamantbesat vedhæng er nok til at tiltrække nogen. Vedhængets design giver et kig på to mennesker, der holder hænder med fingrene sammenflettet. Dette symboliserer kærlighed, hengivenhed og engagement, et par gør på et bryllupstidspunkt. Den passer til enhver designer kjole.

18. QUEEN Pendel Mangalsutra:

Dronning vedhæng Mangalsutra

De nyeste mangalsutra -designs er altid inspireret til at holde det trendy og populært blandt de nygifte brude. Et sådant design er dronningen eller Maharani designet mangalsutra. De tre lænkede mangalsutra med sorte perler og en gylden kæde er besat med lyserøde og hvide perler for at give bruden et Maharani -udsyn. Bryllupsdagen er speciel for alle par, så giv hende dette design og lad hende føle sig som din hjerter prinsesse.

19. Leaf Design Mangalsutra:

Bladdesign Mangalsutra

Et design af mangalsutra inspireret af naturen giver et frisk og delikat look. En enkelt mellemlang og kort snor bestående af sort og guld får endelig et vedhæng lavet ved at designe to blade besat med krystalhvide diamanter. De fine hvide diamanter designet inde i bladet giver en dugdråbeeffekt, som er charmerende. Hver kjole, uanset om den er afslappet eller etnisk, passer til dette sarte design.

20. Thali Mangalsutra:

Thali Mangalsutra

Et mangalsutra -design fra den sydlige del af Indien er kendt som Thali. Dette er en enkel og from mangalsutra lavet af enkel gul snor og tre knob. Guldvedhængene er præget med lovende designs eller religiøse symboler. Også et lille stykke gurkemeje tilsættes til den gule bomuldssnor. Det styrker parrets bånd med tillid, kærlighed og respekt.

21. Kop vedhæng Mangalsutra:

Kop vedhæng Mangalsutra

Karnataka mangalsutra -designet er unikt og traditionelt. Strengen består af guld og sorte perler, og der er fastgjort to gyldne kopper som vedhæng. Det giver et elegant look over Kanjivaram sarees og kjoler. De to kopper i snoren repræsenterer solen og månen og symboliserer magt og romantik for parret.

22. Mangalsutra Set Design:

Mangalsutra Set Design

Den nordlige side af Indien foretrækker at bære mangalsutra -sæt. Det er det nyeste design mangalsutra, der får popularitet nu overalt i Indien. Den dobbeltstrengede mangalsutra med et diamantvedhæng med glatte kurver er fantastisk. Sættet er også dekoreret med to matchende øreringe. Dette er ofte brugt regelmæssigt og passer derfor til ethvert outfit.

23. Coral Design Mangalsutra:

Coral Design Mangalsutra

Hvad med en kystnær berøring til din mangalsutra? Koralperlerne inspirerer stærkt til dette mangalsutra -design. Det er meget udbredt i Konkan -regionen. De koralrøde perler er forbundet med en enkelt sort perlestreng. Florarøde koraller bruges i vid udstrækning til bruderne for at byde deres held og lykke velkommen efter ægteskabet og for hendes mands velbefindende. Da det er enkelt, kan du bære det med enhver kjole.

24. Enkelt Mangalsutra Design:

Simpelt Mangalsutra -design

Alle smykker kræver ikke tunge diamantdekorationer. En enkel og formel snor kan også tiltrække alle. Her er et sådant simpelt mangalsutra -design. Det er simpelthen en kombination af gul bomuldssnor og perler på få afstande. Designet kan også laves ved hjælp af en guldkæde og sorte perler. Det giver altid et unikt look til enhver kjole.

25. Pearl Design Mangalsutra:

Pearl Design Mangalsutra

Det antikke smykke mangalsutra med et perledesign er altid sart med sit design og brugen af ​​perler. Mangalsutra -billederne med perler foretrækkes stærkt med traditionelle sareer og perlekonstruerede kjoler. Vedhænget til denne mangalsutra er designet som øreringene. Hvide og lyserøde præget smaragder besat på tråden giver det et fantastisk udseende.

26. Trendy Mangalsutra Design:

Trendy Mangalsutra Design

Et trendy design af mangalsutra er meget berømt. De enkle guldtråde er nu konverteret med en cylindrisk formet charme tilføjet til de sorte perler og guldkædedesign. Vedhænget er lavet af guld med en fantastisk smaragd fastgjort i midten af ​​vedhænget. Den vedhængende cirkeldesign og mangalsutraen som helhed ser fantastisk ud i etnisk slid.

27. Nallapusalu Mangalsutra:

Nallapusalu Mangalsutra

Vil du have et enkelt, men sofistikeret look? Dette design af mangalsutra tjener netop det. En dobbelt snor kæde med god og sort perle er besat med en påfugl vedhæng med et unikt look. En kort mangalsutra kan ledsage alle dine outfits for at give dem et fantastisk look. Påfuglen er yderligere dekoreret med en rød sydhavsperle og tre guldkugler hængende nedenunder for at give et charmerende udtryk.

28. Femstrengede Mangalsutra:

Femstrengede Mangalsutra

Vil du gerne have et meget klassisk look med klassiske smykker? Her er et unikt design, du kan tilpasse dig. Et fem strings mangalsutra sæt er det nyeste design mangalsutra, der findes på smykkemarkedet. Den har enkle strenge af sorte perler med guldkugler forbundet med. Dette sæt leveres også med et par matchende øreringe. Det giver et meget moderigtigt look i fester og funktioner i højt samfund.

29. Enkel og elegant stil Mangalsutra dobbeltkæde:

Enkel og elegant stil Mangalsutra dobbeltkæde

Dette er et enkelt og klassisk mangalsutra -design, der har en blanding af guld og sort kombination. De sorte perler smeltet mod guldfarven vil gøre den mere attraktiv og smuk. Det er inspireret til at se enkelt og klassisk ud. Denne moderne mangalsutra vil matche ethvert af dit outfit, også det vestlige slid!

30. Traditionel dobbeltkæde Mangalsutra:

Traditionel dobbeltkæde Mangalsutra

Dette er en traditionel mangalsutra, der er lidt moderne, men for det meste traditionel. Den dobbelte kæde i ny stil mangalsutra er let. Du kan valgfrit tilføje vedhængene for at give det et rigere udseende. Det vil have betydning for vægten samt omkostningerne. Smykkerne fås i alternative mønstre af guld og sort for at få det til at se attraktivt ud.

Hvorfor bruges sorte perler i Mangalsutras?

Sorte perler Mangalsutras bruges til at symbolisere den hellige forening mellem mand og kone. Sorte perler menes at afværge negativ energi, hvilket forårsager tegn på nød som fysisk smerte, psykisk smerte, depression og andre ekstreme følelser. Hver eneste perle, der bruges i kæden, kan absorbere disse dårlige vibes og beskytte kvinden mod det onde øje. Guldtråden, der bruges til at gevindføre disse perler, sender positive vibrationer.

Mangalsutra er vigtige smykker for gifte kvinder, som de bærer regelmæssigt. De sorte perler i strengene er lovende, da de er symbolet på Lord Shiva og Parvati som én sjæl. Mangalsutra har også en strøm af positiv energi. Strengenergien i venstre side er kendt som begær, energien i højre side er af viden, og midterdelen flyder handlingens energi. Derfor er det vigtigt at bære en Mangalsutra for at respektere dit ægteskab og styrke dit forhold. Hvis du tror, ​​at vi har dækket alt, hvad du havde brug for at vide om denne hellige kæde, så lad os vide din feedback i kommentarerne.