9 hagyományos és legújabb fekete gyöngy Mangalsutra Designs

A hindu mitológia szerint az indiai hölgyek sárga szálat vagy aranyláncot vagy fekete gyöngyöket láncolnak mangalszutrának, ami azt jelzi, hogy házas. Annak érdekében, hogy a Mangalsutra egyszerű, mégis erős legyen, amelyet naponta lehet viselni, a tervezők bemutatták a Mangalsutra fekete gyöngyöt, amelyet hagyományosan az állam déli része, például Andhra és Karnataka, valamint India északi része visel..

A lánc arany része Lord Shakti -t, a fekete gyöngy pedig Lord Shivát képviseli. Ezzel a gondolattal az első 9 fekete gyöngy mangalsutra minták szerepelnek ebben a cikkben.

Gyönyörű és vonzó fekete gyöngyök Mangalsutra minták a trendi nők számára:

Itt vannak a legjobb fekete gyöngyök Mangalsutra minták.

1. Két szál sima fekete gyöngy lánc arany medállal:

Két szál sima fekete gyöngy lánc arany medállal

A fekete gyöngy két szála Lord Shivát és Shakti -t szimbolizálja. A középső medál lehet Circular vati, amely Iccha Shakti, Kriya Shakti és Dynann Shakti. Annak érdekében, hogy jobban hasonlítson egy designer viseletre, a nők inkább az arany medált viselik.

2. Fekete gyöngy- Golden Ball Mangalsutra arany medállal:

Fekete gyöngy- Aranylabda Mangalsutra arany medállal

A fekete gyöngy önmagában tompítja és józanítja a lánc látványát, hogy színes dizájnt adjon, a tervezők a fekete gyöngyöt aranygyöngyökkel kombinálták, vagy fekete gyöngyöt ágyaztak be az aranygyöngybe. Ez láncot hoz létre horoggal.

3. Három soros fekete gyöngy Mangalsutra lánc:

Három soros fekete gyöngy Mangalsutra lánc

A háromsoros fekete gyöngy Mangalsutra nyakláncdarabká válik, amelyet leginkább parti viseletként viselnek. A hátsó gyöngyök három sora kerek arany golyóval rendelkezik a három egymást követő szál közepén. Az Arany gyöngyök horoggal rögzítve vannak az aranylánchoz rögzítve.

4. Fekete gyöngy-gyöngy-rubin Mangalsutra lánc medállal:

Fekete gyöngy-gyöngy-rubin Mangalsutra lánc medállal

Az ilyen típusú kivitelben a Pearl és a rubin kő a Mangalsutra fekete gyöngyhöz van rögzítve. A fekete gyöngy egy vagy két szálból készülhet.

5. Vastag fekete gyöngy lánc Lakshmi Coin Mangalsutra -val:

Vastag fekete gyöngylánc Lakshmi Coin Mangalsutra -val

Kicsi gyöngylánc -fürtöt alakítanak ki, amikor a kis fekete gyöngyök szálait egy aranyos golyókból készült vonzó középponttal egyesítik, és az aranygolyók között Lakshmi függő érmét rögzítenek..

6. Négysoros fekete gyöngy Mangalsutra kő függővel:

Négysoros fekete gyöngy Mangalsutra kő függővel

Az ilyen típusú Mangalsutra láncot általában parti viseletként használják finom és extravagáns megjelenése miatt. A négysoros lánc az arany kétszálú fekete gyöngyláncából készül. A lánc minden szálát középső amerikai gyémánt medál jelöli.

7. Kis fekete gyöngy Mangalsutra:

Kis fekete gyöngy Mangalsutra

Ez a fajta Mangalsutra egy nagyon elegáns és egyszerű kialakítású lánc a kis fekete gyöngyből és a kis méretű aranygolyókból, alternatív módon elrendezve. Minden hat -hét fekete gyöngyöt aranylabdák követnek. Ez a lánc állítható kampóval rendelkezik.

8. Fekete gyöngy Mangalsutra lánc fekete gyöngy függönyökkel:

Fekete gyöngy Mangalsutra lánc fekete gyöngy függönyökkel

Fekete gyöngyök A Mangalsutra minták egyszerű modellláncok, mégis sok vallási értékkel bírnak, ezért nagyon fontosak az indiai hölgyek számára. Ezzel a gondolattal a tervezők egyszerű, kis fekete gyöngyláncot alkottak, két -három fekete gyöngy lógott a lánc oldalán, ami úgy néz ki, mint egy bokája.

9. Fekete gyöngy Mangalsutra lánc Chandbali medállal:

Fekete gyöngy Mangalsutra lánc Chandbali medállal

A Chandbali medál egy híres tervezési modell, amelyet egy kis vagy hatalmas medálban használnak egy nyaklánc darabhoz. A nyaklánc félhold -félhold alakú medállal van kiemelve. A fekete gyöngy egyszerűvé válik a kétsoros elrendezéssel, középen a chandbali medállal.

Fekete gyöngyök A Mangalsutra dizájn határozottan egyszerű design, elegáns tapintással. A fekete gyöngyszál láncnak az aranyhuzalhoz való csatlakoztatásának legfontosabb előnye az univerzumban keletkező negatív rezgések megszüntetése. A mangalsutrát viselő nők határozottan pozitív módon fogják növelni a családok energiáját.