9 Hagyományos és legújabb Karnataka Mangalsutra Designs

A nők hagyományosan megtervezett ékszert viselnek, amely a pár közötti erős kötődést és jólétet jelképezi. A Mangalsutra vagy Maangalaya szútra, amelyet a kannadigak neveznek, és hasonló kialakításúak, mint a maharashtrians Mangalsutra. A Karnataka Mangalsutra látványos mintája a hagyomány, hogy hosszú vagy rövid fekete gyöngyöt vagy aranyláncot visel, sima vagy tervezett két vati -val, amelyek hátul üregesek. A két pohár alakú kivitel Lord Shivát és Shakti -t jelöli.

Azoknak a hölgyeknek, akik a régi vágású mangalsutra dizájnra gondolnak, új szemléletmódra, és a fiatal hölgyekre, akik a nagy nap aranyvásárlási kedvében járnak, keresse meg az alábbi jó kollekciót a Karnataka mangalsutra mintákból.

Gyönyörű Karnataka Mangalsutra minták a trendi nők számára:

Nézzük meg a 9 legjobb karnataka mangalsutra mintát képekkel.

1. Sima üreges arany kupa medál Mangalsutra:

Plain Hollow Gold Cup medál Mangalsutra

A Maharashtrians és a Karnataka hölgyek ugyanazt a Mangalsutra mintát viselik. A kannadigaknak sima arany két üreges kör alakú arany ékszere van, amelyek ezüsttel vagy lánccal vannak összekötve. Manapság a fekete gyöngy aranylánc a szokásosnál vastagabb aranylánc.

2. Coral-Hollow Vati Mangalsutra:

Coral-Hollow Vati Mangalsutra

A korallgyöngy vagy hengeres alakú korallgyöngy kombinációja a két üreges vati -val arany sima láncban vagy fekete gyöngy és arany gyöngy lánc kombinációban van összekapcsolva. A lánc hossza az egyéni döntés. Az aranylánc fekete gyöngyökkel segít elpusztítani a negatív energiákat.

3. Karthamani és Golden Pathak Mangalsutra:

Karthamani és Golden Pathak Mangalsutra

A Karthamani Pathak a hagyományos mangalsutra Coorg államban, Karnatakában. A karthamani fekete kis gyöngyből készül, ezüst vagy pamut szálba varrva. A kis gyöngyszálat sodrott lánccá alakítják, és a közepén Lakshmi medál van rögzítve. Lord Lakshmi a család jóságát és jólétét jelenti. A Kodava hölgyek megkötik ezt a fajta mangalsutrát, és egy nappal az esküvő előtt a menyasszony anyja köti össze.

4. Virágmintás Vati Mangalsutra:

Virágmintás Vati Mangalsutra

Az ilyen típusú mangalsutrában a vati nevű középső üreges darab virágos kivitelű, amely matt vagy fényes felületű lehet. A virágos kivitel lézervágó gépekből készül, és pontos és tiszta felületű aranydarabot ad ki.

5. Fekete gyöngyök Mangalsutra:

Fekete gyöngyök csatolták Mangalsutrát

Az üreges vati fekete gyöngyfüggönyökkel van ellátva a félkör alakú aranydarab alsó végén. A mangalsutra közepét szintén fekete kővel tervezték, és az egész középső darab fekete gyöngylánccal van összekapcsolva. Ez a fajta design a legnépszerűbb a fiatalabb generációk körében.

6. Diamond Studded Vati Mangalsutra:

Gyémántszegecses Vati Mangalsutra

Ez a fényes, drágakőből készült, drágakőből készült ékszerdarab gazdag megjelenést kölcsönöz. A gyémántok körbefutottak a félkör alakú üreges aranydarab körül. A középső rögzítés oldalán gyémánt munkák is találhatók, amelyek a fekete gyöngy aranyláncához vannak rögzítve.

7. Zománc-héj tervezési Mangalsutra:

Zománcozott Shell Design Mangalsutra

A Mangalsutra egy héj formáját és kialakítását kapta, ami különleges mintát kölcsönöz neki. A héj kialakításának egyenletes vonalai vannak a mangalsutra tetején, zománcozott munkával a közepén. A zománc bevonat színes felületet biztosít.

8. Gyöngyhüvelyes Mangalsutra:

Gyöngyhüvelyes Mangalsutra

A vatis közepe más formát és színt adva különbözik a környezettől. Az egyik ilyen kialakítás a gyöngyház -kivitel. A fehér gyöngy középen van rögzítve, arany színű a gyöngy körül. A gyöngy mérete a Mangalsutra méretétől függ.

9. Ruby Tüskés félköríves Vati Mangalsutra:

Ruby Tüskés félköríves Vati Mangalsutra

A vati sarkait kiemeli azáltal, hogy színes látványt nyújt, amelyet színes kőkötéssel érünk el. Az egyik ilyen híres kő a Ruby. A rubin segít a prána vagy a chi növelésében. Ennek a gondolatnak a megerősítése érdekében sok hölgy szívesebben visel rubin szegecses thalit, mint a sima Mangalsutra.

A Mangalsutra, amely bálványozza a házas nőket, sok pozitív tényt tartalmaz, amikor a nyakában hordják. Ebben a modernizált korszakban a nők inkább vékony, középhosszú lánccal aprítják a Mangalsutrát. Ez jó előrelépés erkölcsi és hagyományos értékeink megőrzésében. A férfiak szeretik, ha a nők úgy mutatják ki szerelmét, hogy a nyakában viselt ékszerdarabot viselik, amelyet megkötöztek.