9 legújabb nagy Mangalsutra formatervezés képekkel

A „mangalsutra” szó szerint fordítva „kedvező szálat” jelent. A mangalsutrának nagyon nagy jelentősége van a hindu hagyományokban és kultúrában. Ez az ékszer, talán a legfontosabb, amely egy nő házasságát jelenti. Ez megegyezik a nyugati kultúra „jegygyűrűjével”. A mangalsutra legfontosabb részei az aranyláncon lévő fekete gyöngyök, középen medállal. Ezeknek különböző jelentése és jelentősége van az Indiát alkotó különböző kultúrákban. A legegyszerűbb mangalsutráknak ez a három része van, az biztos.

Hagyományos és vonzó nagy Mangalsutra minták aranyban:

Manapság számos tervezés került elő a Mangalsutrában, az ékszeriparban. Íme a top 9 nagy arany mangalsutra dizájn, amelyek jelenleg felkapottak.

1. Hagyományos marathi Mangalsutra:

Hagyományos marathi Mangalsutra

Ez egy bonyolult meenakari mintás mangalsutra, amely csak növeli a varázsát, ha a hagyományos Maharashtrian öltözéken, például paithani vagy nauvari sarees -en viselik. A nagy mangalsutra minták arany színben emlékeztetnek a régi időkre, valamint gyönyörűen modernek.

2. Mangalsutra Design négy lánccal:

Mangalsutra Design négy lánccal

Ez a nagy mangalsutra dizájn négy lánccal egy új trend, amely gyönyörűen néz ki, miközben megkíméli a többi ékszert. Annyira feltöltő és kielégítően csinos a nyakában, hogy nem akar más nyakláncot viselni!

3. Andhra Mangalsutra Pustelu:

Andhra Mangalsutra Pustelu

Ez egy Andhra hagyományos nagy mangalsutra design. A korallgyöngyök különleges jelentőséggel bírnak ebben a kultúrában, jelezve a nő életét és szeretetét a férje iránt. Ez egy bonyolult mintájú ékszer, amelyet minden nő szeretne birtokolni.

4. Tamil hagyományos mangalsutra design:

Tamil hagyományos mangalsutra design

A tamil kultúra mangalszutrájának fekete vagy korall gyöngyei nem bírnak olyan nagy jelentőséggel, mint a medál. Ez egy hagyományos tamil nagy Mangalsutra arany kivitel, amely a sivalingam-lakshmi-kasu thali-t mutatja, amely a jó házasság jelentős isteni avatarja. Ez a tömör arany mangalsutra design valóban az egyetlen dísz, amire egy nőnek szüksége lehet.

5. Telugu hagyományos mangalsutra design:

Telugu hagyományos mangalsutra design

A hagyományos telugu nagy mangalsutra design itt egy bonyolult kialakítású medál, isteni avatarral vagy jelentős „murti” -val, körülötte háromszoros aranylánccal, fekete vagy korall gyöngyökkel, rendszeres időközönként. Ez egy másik darab, amelyet feltétlenül meg kell szereznie.

6. Wati Design Mangalsutrában:

Wati Design Mangalsutrában

A „wati” vagy „katori” kialakítás a mangalsutrában egy aranyláncból áll, fekete vagy korall gyöngyökkel, medáljal, amely úgy néz ki, mint két kerek aranytartály, amelyek az egyik sarokban össze vannak kötve. Ez különösen jelentős tervezés sok kultúrában, jelezve a menyasszony házaséletének teljességét.

7. Kortárs arany és gyémánt mangalsutra design:

Kortárs arany és gyémánt mangalsutra design

Egy másik új irányzat a Big Mangalsutra aranyterveiben a gyémánt és az arany. Míg a lánc hagyományos egy- vagy hármas, fekete gyöngyökkel vagy korallgyöngyökkel, a medál arany és gyémánt mintákkal folyik egymás mellett, így ez a legszebb ékszer.

8. Dupla arany lánc Mangalsutra minták:

Dupla arany lánc Mangalsutra Designs

Néhány új nagy mangalsutra mintában kettős aranylánc van, nem pedig fekete gyöngyök. A dupla aranylánc kialakítás fekete gyöngyökkel rendelkezik, de kevésbé gumírozott, és a vastag dupla aranyláncot és a bonyolult medált mutatják be.

9. Észak -indiai Mangalsutra Designs:

Észak -indiai Mangalsutra Designs

Az észak -indiai Mangalsutra minták általában inkább az ezüst vagy gyémánt darabok felé hajlanak. Vannak azonban nagyon szép arany színű minták, ahol a medál egy nagy arany bonyolult minta, apró kockákkal a főlap körül. Ez minden nő számára kötelező.

A Mangalsutra talán a legfontosabb ékszer, amelyet egy indiai nő birtokolhat. Jelenleg sok mangalsutra tervezés van trendben, de a legnépszerűbbek a nagy mangalsutra minták aranyban.