Hogyan lehet természetes módon felépülni a mellfertőzésből?

Mi az emlőfertőzés?

A mellfertőzést mastitisnek is nevezik, amely fertőzés állítólag az emlő szövetében fordul elő. Megfigyelték, hogy gyakoriak a szoptató anyák körében, mivel a baba szájából származó baktériumok érintkezésbe kerülnek a mell puha bőrével, ezáltal fertőzést okozva. Ezt a fajtát laktációs mastitisnek is nevezik. Ez befolyásolja a mell zsírszöveteit, és fájdalmat, duzzanatot, fájdalmat és néha csomókat okozhat. Többnyire az emlőfertőzés az eltömődött tejcsatornák vagy egyszerűen a szoptatás eredménye.

Hogyan lehet természetes módon felépülni a mellfertőzésből

Mi okozza a mellfertőzést:

Az emlőfertőzés leggyakoribb oka a gomba.

Gombás mellfertőzés:

A gombás fertőzés nem csak a mellek problémája. Egyre kellemetlenebbek bárhol máshol a testeden. A gomba szeret nedves területeken növekedni. Candida néven ismert gomba okozza, és ugyanaz, amely pelenkakiütéseket okoz a baba számára. Ha nedvesség halmozódik fel a mellében, a zuhanyzás utáni helytelen szárítás miatt, ez valószínűleg megtörténik. Azonban megnyugodhat, hogy valójában ritka, hogy a szoptató anyák ezt tapasztalják.

A melltartó nem megfelelő viselése emlőfertőzéshez is vezethet. Emellett mellfertőzés is kialakulhat az Ön által használt melltartóból. Mindig válasszon pamut melltartót, azokat, amelyeket kifejezetten ápolásra szántak. Szárítsa meg őket a napon. Ha szűk melltartót visel, izzadni kezdhet, ami nedvességhez vezethet. Ne tisztítsa meg a talajt a gomba növekedéséhez! Az önhigiénia az első lépés az egészség megőrzéséhez.

A mellfertőzés tünetei:

Mielőtt elkezdené hinni, hogy fertőzés a mellein, itt van néhány dolog, amit ellenőriznie kell. Vigyázzon ezekre a tünetekre.

 • Szokatlan duzzanatot tapasztalhat. Ez azt jelenti, hogy az egyik mell nagyobb lesz, mint a másik.
 • Az állandó viszketés és bizsergő érzés az emlőfertőzés másik fő tünete.
 • Fájdalmat fog tapasztalni, amikor szoptatja a babát.
 • Keresse meg a tapintható és fájdalmas csomót a mellében.
 • A melled gyengéd lesz.
 • Nagy nyirokcsomókat fog látni a hónaljban és néha a nyakában is.
 • Vigyázzon a mellbimbó kisülésére, amelyben genny van.
 • A meleg mell és bőrpír egy másik tünet.

Vigyázzon ezekre a tünetekre. Ne ijedjen meg és ne stresszelje magát, ha nem biztos abban, hogy emlőfertőzésről van szó.

Természetes módszerek az emlőfertőzés kezelésére otthon:

Mi van akkor, ha enyhe gyulladása van, vagy úgy gondolja, hogy van? Ne fáradjon a stresszel, és ne próbáljon azonnal orvoshoz rendelni időpontot. Először kipróbálhatja ezeket az otthoni gyógymódokat, és megnézheti, mennyire érzi jól magát. Nézze meg a leggyakrabban használt módszereket.

1. Meleg borogatás:

A meleg elpusztíthatja a gombát. Mártson egy puha törülközőt langyos meleg vízbe, és nyomja meg a meleg törülközőt az érintett területen. Tartsa körülbelül 15 percig. Ismételje meg ezt a nap bármely pontján, ahányszor csak tudja. A hideg prés is működik. Enyhíti a viszketést, ha van, vagy enyhíti a duzzanat fájdalmát. Mártsunk egy törülközőt hideg vízbe, és finoman nyomjuk meg vele az érintett területet. Ismételje meg naponta legalább négy -ötször a legjobb eredmény és a megkönnyebbülés érdekében.

2. Fokhagyma:

A fokhagyma antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik, és így segíthet megszabadulni a fertőzést okozó baktériumoktól vagy gombáktól. Ezenkívül elősegíti a gyorsabb helyreállítást.

Hogyan kell használni:

 • Egyél két gerezd fokhagymát éhgyomorra. Igyon vízzel vagy gyümölcslével, ha nem szereti nyersen fogyasztani. Ezt azonban étrendjében is használhatja extra összetevőként, egy csipetnyi értékkel magasabbra, mint máskor.

3. Almaecet:

Az almaecet magas gyulladásgátló és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a tulajdonság hatékonyan leküzdi a fertőzést okozó baktériumokat vagy gombákat, bárhol a testén. Flavonoidokat is tartalmaz.

Hogyan kell használni:

 • Két rész vízhez adjunk hozzá egy rész almaecetet.
 • Pamut segítségével vigye fel a keveréket az érintett mellre, és hagyja pihenni körülbelül 15-20 percig.

Ezt naponta kétszer vagy háromszor megismételheti, és addig folytathatja, amíg enyhül a fertőzés.

4. Káposztalevél:

Egy másik nagy megkönnyebbülés a káposztalevél lesz. A levelek felszívják a nedvességet a bőrön, ezáltal kiszáradnak és megakadályozzák a fertőzések felhalmozódását. Nyugtatónak bizonyulnak az egyébként duzzadt és viszkető bőrödön is. Ismert, hogy enyhítik az eltömődött tejcsatornákat.

Hogyan kell használni:

 • Hűtsük le jól a káposzta leveleit.
 • Helyezze a levelet az érintett területre, és hagyja addig, amíg fel nem melegszik.

Ismételje meg a kezelést, amíg elkezd enyhülni a fertőzés.

Hogyan kell vigyázni?

Íme néhány tipp, amellyel megakadályozhatja, hogy először is megtörténjen a mellfertőzés.

 • Ürítse ki a melleit a baba etetésével. Egyenként ürítse ki az alternatív melleket.
 • Hozzáadhat néhány telített ételt az étrendhez, hogy megakadályozza az eltömődött mellek előfordulását. Próbáljon ki tejet vagy mogyorót, vagy akár húsmájat.
 • Ne vegye igénybe a szűk melltartókat, olyanokat, amelyek korlátozhatják a tej természetes áramlását.
 • Kövesse a szoptatás ütemtervét, és tartsa be a biztonság kedvéért.

Ne feledje, emiatt nem kell aggódnia. A tünetek némelyike ​​valójában egyáltalán nem lehet semmiféle tünet. De ha komoly kényelmetlenséget tapasztal, ne habozzon, forduljon orvosához. Azonnali megkönnyebbülés érdekében azonban kipróbálhatja otthoni gyógymódjainkat.