7 Kraftfulde Hasta Mudras til helbredende sundhed

I Kundalini -formen for yoga betragtes vores hænder som reflekszonen. Forskellige områder af vores hænder svarer til forskellige dele af vores krop og forskellige områder af vores hjerne. Anvendelse af tryk på disse håndzoner eller stimulering af disse punkter med tryk eller skånsom massage fører til varierede effekter på din krop, der kan føre til forbedring af sundhed og genopretning af lidelser. På en måde repræsenterer dine hænder en miniatureform af hele din krop, der er en hovedårsag til, at hans hånd- og fodzoneterapi er så almindeligt praktiseret i disse dage. Se her for detaljerede oplysninger om Hasta Mudras til helbredende sundhed.

Kraftfulde yoga håndmudraer til helbredelse af sundhed

Kraften ved at helbrede Mudras og dens transformation:

Denne artikel præsenteret her handler om virkningsmekanismerne for helbredende mudraer og virkningerne af disse Mudraer for helbredelse på udøverens velbefindende. Læs nedenfor for mere dybdegående detaljer om mudras til helbredelse.

Håndmudraer med yoga -asanas:

Hånd mudras kombineres oftest med dybe vejrtrækningsøvelser også kendt som pranayama. Hasta Mudras kan også kombineres med visse typer asanas. Mudraer har vist sig at være meget effektive til at skabe holistisk sundhed; fysisk, mentalt såvel som åndeligt.

Nadi System:

Udøvelse af moderat intensitetstryk på bestemte punkter på dine håndflader og fingerspidser fører til aktivering af bestemte energibaner eller Nadis (nerver). Nadis er et netværk eller matrix af kanaler, der væver gennem vores fysiske nerver, hjerne og kroppens chakraer. Et sundt Nadi -system er vigtigt for den enkeltes generelle sundhed. Der er omkring 72000 nadier i vores krop, hvoraf 14 er de største. Sushumna, Pingala nadi og ida nadi anses for at være de vigtigste.

Hand Mudras repræsenterer:

Hånd mudras hjælper med at skabe en harmonisk balance mellem de forskellige elementer, det vil sige: Ild, jord, vand, luft og rum. Så at ingen af ​​elementerne eksisterer i overskud og ingen i mangel. Udførelse af hånd Mudras leder energien til at strømme til kroppens øvre chakraer og hjælper dermed med at etablere en forbindelse mellem alle dine koshas i din krop.

Desuden skal dine hænder være bærere af din karma, og dine fingre er dine kraftpunkter. Så udførelsen af ​​håndmudraer etablerer en forbindelse mellem pranisk energi og universel energi.

Yoga Hånd helende Mudraer og fordele med billeder:

Når det kommer til mudras til helbredende kraft i kroppen, understøttes de under 7 mudras til at øge energiniveauet og opretholde et godt sundhedssystem.

Disse er meget lette at udføre, som du kan gøre når som helst på enhver måde uden andre begrænsninger. Denne helbredende kraft i mudraer kan udføre i stillingen at sidde, stå, rejse eller gå. Men for de bedste sundhedsresultater de fleste mennesker og vi foretrækker også lotusyoga -stillingen (padmasana) eller Sukhasana eller Vajrasana.

1. Gyan Mudra til helbredende kraft:

Gyan Mudra til helbredende kraft

Hvordan man gør:

Sid fredeligt i en lotusstilling og hold din hånd på dit knæ, rør derefter tommelfingerspidsen med din pegefingertip og hold de resterende tre fingre fri som lige eller tæt.

Fordele mod sundhed:
 • Denne Gyan hånd mudra hjælper med at slappe af dit sind og forbedrer evnen til at koncentrere sig bedre.
 • Det holder hjernekraften skarp og smart.
 • Det kan helbrede søvnløshed (manglende evne til at sove)
 • Regelmæssig praksis kan forhindre dig i at lindre stress og depression.

2. Healing Mudra Vayu:

Vayu Mudra

Hvordan man gør:

Fold din pegefinger mod håndfladeshowet som billedet ovenfor, og tryk med tommelfingeren. Og resten af ​​de tre fingre bliver ved med at strække sig så meget som muligt.

Fordele:
 • Denne yoga mudra fjerner overdreven gas fra din krop
 • Det kan give lindring i problemer forbundet med luftelementet såsom flatulens, forstoppelse, cervikal spondylitis, gigt osv..

3. Prithvi Mudra for Healing (Mudra Of Earth):

Prithvi hånd mudras til helbredelse

Hvordan man gør:

Først og fremmest skal du røre spidsen af ​​din ringfinger med tommelfingerspidsen og derefter trykke begge fingre med hinanden og derefter holde de resterende fingre udstrakt.

Fordele:
 • Denne mudra gestus balancerer elementet Jorden i din krop.
 • Det forbedrer kropsvægt, blodcirkulation, fordøjelseskraft og vitaminmangel -relaterede problemer.

4. Agni Mudra (Mudra of Fire):

Agni Mudra til helbredelse

Hvordan man gør :

Denne mudra er relateret til brandelementet i din krop. Luk ringfingeren mod håndfladen, og tryk på den anden falanks med tommelfingerbasen og resten af ​​fingrene hold forlængelse udenfor som lige. Gør det tidligt om morgenen med tom mave for de bedste resultater. Dem, der lider af surhed, gør ikke denne Agni mudra.

Fordele:
 • Det hjælper med at reducere kolesterolniveauerne i kroppen, reducerer fedtstoffer, forbedrer stofskiftet og øger immunsystemet.

5. Jal Mudra (Varuna Mudra/ Mudra of Water):

Jal MudraHvordan man gør :

Dette er meget enkelt at følge og grundlæggende yoga mudra også. Du skal blot røre ved den lille fingerspids med tommelfingeren og ikke trykke på fingrene og derefter holde resten af ​​fingrene lige som vist på billedet ovenfor. Den foretrukne position sidder på tværs af ben.

Fordele:
 • Det forbedrer blodcirkulationen, reducerer kropssmerter.
 • Det hjælper med at bringe smagsoplevelser tilbage og hjælper med at reducere mundtørheden.

6. Shunya Mudra (tomhedens mudra):

Shunya Mudra (Mudra of Tomhed)

Hvordan man gør :

Den første phalanx af din langfinger skal presses med en tommelfingerbase.

Fordele:
 • Det er nyttigt ved ENT (øre, næse, tunge) problemer, svimmelhed og køresyge.

7. Prana Healing Mudra (Livets Mudra):

Prana Healing (Mudra Mudra of Life)

Hvordan man gør :

Først bøjer du din lillefinger og ringfingeren og berører derefter disse to fingertip til spidsen af ​​tommelfingeren.

Fordele:
 • Det får dig til at føle dig mere energisk og hjælper også med at øge kroppens immunitet.
 • Dette kan forhindre træthed
 • Helbred øjenproblemerne og øg øjenkraften.

Ovenstående artikel indeholder alle de vigtigste detaljer vedrørende hvordan Mudras til helbredelse kan hjælpe dig ved at forklare deres handlingsmetoder i detaljer.