A Kartari Mudra jelentése és lépései

A mudrák olyan kéztartások, amelyek segítenek az energiaáramlás csatornázásában. A Mukha mudrák olyan mudrákat jelentenek, amelyek bizonyos dolgok vagy természeti tárgyak arcához hasonlítanak. Ezeknek a mukha mudráknak konkrét jelentése és célja van mögöttük. A Mukha mudrákat a Bharatnatyamban is használják bizonyos dolgok szimbolizálására tánc közben. Az egyik ilyen Mukha mudra a Kartarimukha mudra, ami azt jelenti, hogy nyilak vagy ollók. A táncban ezt a mudrát sok olyan dolog szimbolizálására használják, mint az elválás, a szorongás, a halál vagy a nézeteltérés. Ebben a cikkben megvitatjuk a Kartarimukha mudra jelentését, célját és a gyakorlatba való átültetés hihetetlen egészségügyi előnyeit..

A Kartari mudra jelentése és lépései

Kartarimukha az egyik negyedik mudra a 28 egykezes mudra közül. Ezeket az egykezes mudrákat Asamyuta Hasta néven is ismerik. Ezeket a mudrákat, amelyek kifejezetten egykezesek, jól leírja az Abhinaya Darpana. A Kartari Mudra sok néven ismert. Ennek a mudrának a legnépszerűbb nevei az Ollólap vagy a Nyilak tengelylapja. Ez a Kartari Mukha ollót vagy nyíl alakot jelent. A Kartari Mukha számos dolgot jelöl. Ezek a dolgok nagyon gyakoriak és mindennapi életünk szerves részét képezik.

Ez a Mukha vagy ujjmozdulat a következő dolgokat szimbolizálja:

 1. Olló két karja.
 2. Párok közötti távolság vagy távolság.
 3. Ellentétes vagy ellentétes természet.
 4. A fosztogatás cselekedete.
 5. Két különböző és ellentétes dolog bemutatására.
 6. Az emberi szem sarka.
 7. Halál.
 8. Világosodás.
 9. Alvás.
 10. Zuhanás és sírás.
 11. Kúszónövény.

A Kartarimukha Mudra végrehajtásának lépései:

Ennek a mudrának két alapvető módja volt. Olvassa el, hogy megismerje és megértse őket.

1. Ardhapataka:

Tekintse meg a következő lépéseket, hogy részletes képet kapjon a Kartari mudra ezen változatának végrehajtásáról:

 • Teljesen ki kell nyitnia a középső és a mutatóujját, amíg ollós alakot nem képeznek
 • Itt meg kell tartania a gyűrű és a mutatóujj hasonló helyzetét.

Most térjünk át a következő variációra.

2. Ardhapataaka variáció:

Ugyanazon gyakorlat másik változatának végrehajtásához tegye a következőket:

 1. Itt is teljesen ki kell nyújtania a gyűrűs és mutatóujjakat olló formájában.
 2. Itt a gyűrűt és a mutatóujjat össze kell hozni a hüvelykujjakkal úgy, hogy mindegyiket megérinti.

Ennek a mukhának számos előnye van. Kartari Mukha rendkívül előnyös az emberek számára.

A Kartari Mudra előnyei.

1. Ha rendszeresen gyakorolja ezt a mudrát, az fokozatosan elhalványítja ellentétes gondolatait és elképzeléseit. Ez kiküszöböli az ellentétes és negatív érzéseket az életedből, és fokozatosan nem marad más, csak pozitivitás.

2. Ha mindhárom ujj találkozási pontját figyeli, akkor fokozatosan rájön, hogy koncentrációja és közvetítése sokat javul. Ha rendszeresen gyakorolja ezt, akkor nagyon hosszú ideig tud koncentrálni, és ez is nagyon hatékonyan.

3. Ha egy pár rendszeresen gyakorolja ezt a mudrát, akkor különbségeik rövid időn belül csökkennek vagy csökkennek. Tehát azt javaslom mindenkinek, hogy gyakorolja ezt a mukha vagy ujjmozdulatot a jobb és szívélyes kapcsolatok megtapasztalásához.

4. Az álmatlanságban szenvedők is hasznot húzhatnak ezzel az ujj- vagy kézmozdulattal. Az ujjak rendszeres és mély összpontosítása enyhíti a negatív gondolatokat és aggodalmakat, és így hosszú és egészséges alvást fog tapasztalni.

Óvintézkedések és ellenjavallatok a Kartarimukha Mudra számára:

Ennek a mudrának a végrehajtása nem jár mellékhatásokkal vagy veszélyekkel. Javasoljuk azonban, hogy először a professzionális jógagyakorló útmutatásait vegye igénybe a jobb előnyök érdekében.

Kartarimukha mudra betölti a fényt az elméd sötétjében. Segít megszabadulni az elmédet rabszolgává tevő negatív gondolatoktól és érzelmektől. Ennek a mudrának a végrehajtásával érezheti a majom elméjétől való szabadság örömét, és elérheti a belső békét. Ez a mudra segít a mély légzés művészetének gyakorlásában is. Serkenti az idegrendszert, és lehetővé teszi a szervek jobb teljesítményét. A legtöbb mudrához hasonlóan a Kartari mudra segíthet a test és a lélek ellazításában. Az ilyen isteni érzés megtapasztalásához ezt a mudrát minden nap gyakorolnia kell legalább 15-20 percig. Reméljük, hogy ez a cikk hasznos lesz az Ön számára!