A Shakti Mudra jelentése, tennivalói és előnyei

A mai életet sok stressz és feszültség veszi körül. Ennek a stressznek számos oka lehet. Ez lehet a munkájával kapcsolatos problémák, a társak nyomása, a személyes kapcsolatok komplikációi és hasonlók. Mindez nagyon megterheli rendes életünket.

Egészségi állapotunkat és jólétünket rosszul érinti. Ennek eredményeként hosszú távon súlyos egészségügyi komplikációk jelentkeznek. De ez sokkal később lesz a jövőben. Tudod, mi történik rövid távon? Kezdesz csapdába esni az álmatlanságban. Önnek csak az oldalára dobált oldal maradt. És hidd el lányok, nincs annál fájdalmasabb, mint amikor nem tudsz aludni éjszaka? Szóval, mit kell tenni ebben a helyzetben?

A Shakti Mudra jelentése, lépései és előnyei:

Itt van egy mudra, amelyet kifejezetten álmatlanságra terveztek, és amelyet Shakti Mudra vagy Shakti Chalana Mudra jelentésnek neveznek, és lépéseket és előnyöket végez képekkel.

Shakti Mudra - Előnyök és lépések

A Shakti Mudra jelentése:

Most kezdjük a Shakti Mudra jelentésével, amelyet Shakti Chalana Mudrának is neveznek. Ez valójában egy kézmozdulat a jógában, amelynek célja az alvászavarok csökkentése. Valójában a Shakti mudra célja a mentális és fizikai jólét javítása és javítása. A Shakti valójában Durga istennő másik neve, aki hasonlít az erőre és a hatalomra. Tehát ez a kéz shakti mudra célja, hogy növelje belső erejét és erejét, hogy hosszú távon stabilitást kapjon az életben.

Hogyan kell csinálni a Shakti mudrát:

Miután megbeszéltük a Shakti mudra jelentését és jelentőségét, ideje megbeszélni, hogyan kell ezt megtenni.

 • Üljön kényelmes, fél lótusz helyzetben. Ülhet egy könnyű szőnyegen vagy bármilyen szokásos szőnyegen. Sok szakértő határozottan azt tanácsolta, hogy ne üljön közvetlenül a padlóra. Ez azért van, mert úgy gondolják, hogy a padlóról kisugárzások vannak, amelyek nem lesznek jóak a mudra bármilyen formájának gyakorlása közben.
 • Leülhet csukott szemmel, és teljesen kinyithatja a választását, de a csukott szem segíthet jobban koncentrálni.
 • A gyűrűt és a kisujjat egy helyzetbe kell helyeznie.
 • Ezután helyezze a hüvelykujját a tenyerébe.
 • Most hajlítsa meg lazán a többi ujját (középső és mutató) a hüvelykujja fölé.
 • Győződjön meg arról, hogy mindkét keze részt vesz ebben a gesztusban.
 • Ezután a légzésre kell összpontosítania a medence területén.
 • Lassítsa le lassan a kilégzést.

A Shakti Mudra előnyei:

A Shakti mudrának számtalan előnye van. Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb előnyöket –

 1. Erősítő hatása van a mellkas alsó részén. Növeli az immunrendszert, amely az egész belső rendszert aktiválja és rendkívül egészségessé teszi.
 2. A Shakti mudra rendszeres gyakorlása nyugtató hatással van az egész testre. Ez hosszú távú békét és stabilitást eredményez.
 3. Az egész gyakorlat jó hatással van az alvási szokásaira. Ennek a mudrának a rendszeres gyakorlása után észreveszi, hogy az alvási órák fokozatosan javulnak és erősödnek.
 4. Ez a gyakorlat vagy kézmozdulat pontosan nyugtató hatással van a medence területére is. Feszültséget old a medence alsó részéből. Ez viszont ellazítja a medence területét, és megfoszt a menstruációs görcsöktől és görcsöktől, vagy bármilyen más problémától.

Tippek és óvintézkedések a Shakti Mudra végrehajtásához:

Bármikor gyakorolhatja a Shakti mudrát, amikor csak akarja. De azt javaslom, hogy naponta csak háromszor, legalább 12 percig végezze.

Van egy utolsó, de nagyon fontos szó a Shakti mudráról. Ha túl sokáig csinálja, vagy nem rendszeresen gyakorolja, akkor letargiát érezhet.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80