A Tse Mudra magyarázata, a végrehajtás lépései és előnyei

A Tse Mudra magyarázata, a végrehajtás lépései és előnyei

A stressz, a modern divatos szó pusztítást okoz az emberek életében. A felnőtteket és a gyerekeket egyaránt érinti, és olyan zónába taszítja őket, ahol az új nap előtt álló gondolat borzongást okoz a gerincükön. A projekt határideje, a vizsgák, a teljesítési nyomás, a politika és az otthoni kellemetlen helyzetek akut stresszt okozhatnak. Ez végül depresszióhoz és öngyilkossági hajlamokhoz vezet. Az egyik jógikus mudra, amely segít leküzdeni a stresszt és felkészülni a dolgokra, a Tse Mudra. A Tse Mudra vagy a Three Secrets Mudra más néven depresszió elleni mudra, amely segít eltávolítani a szorongást és a depressziót az életben. Ennek a mudrának a rendszeres gyakorlása segíthet szerencsét szerezni az életedben.

A stressz és a nyomás tünetei és jelei:

Az emberek különféle alternatívákat keresnek a testükben és agyukban felgyülemlett stressz oldására, például: meditáció, reggeli séta, jóga, edzés és stresszkezelő órák. A mentális szorongás és stressz az alábbi tünetek közül egy vagy több formájában jelentkezhet:

 • Túl keveset vagy túl sokat alszik
 • állandó aggodalom és szorongás
 • rövid temperamentum
 • vigasztalást találni az elszigeteltségben
 • könnyűnek érzi a fejét
 • Gyors szívverés

Ez a cikk a Tse mudra jelentéséről, testtartásáról, lépéseiről és előnyeiről szól. További részletekért olvassa el alább..

A Tse Mudra lépései a stressz és annak előnyei enyhítésére:

Tse Mudra jelentése:

Három titok mudra vagy Adhi mudra néven is ismert. A mudra a kéz gesztusa, amely megköveteli, hogy mérsékelt nyomást gyakoroljon a kezének bizonyos pontjaira annak érdekében, hogy aktiválja a test különböző energiaútjait és csakráit. Ennek oka az, hogy több idegünk az ujjainkban végződik, és ezek nyomása az agyunk különböző területeinek modulációjához vezet. A Tse mudra valójában a légzéstechnika és a kézmozdulat hatékony kombinációja.

A Tse mudra kifejezetten a mentális egészség javítására összpontosít, és megszünteti az olyan érzelmeket, mint: szorongás, félelem, irritáció és harag. Ahogy a negativitás kiürül a testből, ez segít a mágnesesség és az aurád fokozásában.

Az egészségtelen mentális állapotot a víz elemének egyensúlyhiánya okozza a szervezetben. A Tse mudra segít szabályozni a víz elemét és enyhíti a vesével és a hólyaggal kapcsolatos problémákat. Ezt a technikát a taoista szerzetesek ajánlják.

A Tse Mudra lépések végrehajtása:

TSE-mudra

 • A Tse mudra végrehajtásához először is kényelmesen le kell ülni egy jógaszőnyegen.

  Nyújtsa ki a karját, és tegye a kezét a combjára.

 • Most helyezze a hüvelykujja hegyét a babaujja gyökerére.
 • Most csukja be az öklét, és ölelje körbe a hüvelykujját a másik négy ujjával.
 • Ezután csukja be a szemét, és lassan lélegezzen be, miközben „Om” -ot énekel. Meg kell tartania a lélegzetét, egyszer, a mellkas teljesen felfújt. Kezdetben csak egyszer kezdheti el az Om éneklését, és végül tovább növelheti a számot 7 számig.
 • Próbálja érezni az Om rezgéseit a fülében.
 • Ezután lassan lélegezzen ki.
 • Nyissa ki a kezét, és hagyja, hogy minden stressz és aggodalom a tenyerén keresztül távozzon a testéből.

  A fenti mudrát napi 7–9 alkalommal végezheti el.

Mennyi ideig kell elvégezni a Tse mudrát a stressz átélésére:

Végezze el rendszeresen naponta 10 -szer, hogy jó eredményeket érjen el, vagy ismételje meg a Tse mudra gesztust, amíg el nem lazul.

Van -e korlátozás a Tse Hand Mudra számára:

A Tse mudra esetében nincsenek korlátozások és korlátozások. Ez az egyik legegyszerűbb módja a stressz megszabadulásának, és nagyon kényelmes gyakorlatilag bárhol, a nap bármely szakában végezni. Minden korosztály elvégezheti ezt a mudrát, és segíthet pozitívabb életet élni.

A Tse Mudra előnyei:

A kézi mudra előnyei a következők:

 • A Tse mudra segít leküzdeni a szorongást és enyhíti a stresszt az agyadban.
 • Növeli az éberséget és az intuitivitást.
 • Enyhíti a félelem és a kudarc érzéseit, és segít jobban teljesíteni az életben.
 • Javítja a vesék és a hólyag működését.

Összefoglalva: a Tse mudra nagyon hatékonyan segít enyhíteni a stresszt, amely nagymértékben hozzájárul a mentális egészség állapotának javításához, és segít abban, hogy jól érezze magát és környezetét..

Óvintézkedések és ellenjavallatok a Tse Mudra számára:

A Tse mudráknak nincs ismert mellékhatása. A jobb előnyök elérése érdekében azonban be kell tartania bizonyos pontokat:

 • A tse mudrát bárhol és bármilyen tevékenység végezheti, beleértve a sétát, a beszélgetést és a munkát.
 • A Tse Mudra és a mély légzés kombinálása javíthatja az eredményeket.

Összefoglalva, a Tse mudra nagyon hatékonyan segít enyhíteni a stresszt, amely nagymértékben hozzájárul a mentális egészség állapotának javításához, és segít abban, hogy jól érezze magát önmagával és környezetével. Segíthet leküzdeni a nyomorúságokat, a szomorúságot és elfordítani a balszerencsét. Ha a Tse mudrát sok vízzel és gyaloglással kombinálja, akkor gyorsan legyőzheti a stresszt. Ha teljes körű tájékoztatást szeretne kapni a Tse mudráról, akkor olvassa el ezt a cikket, ahol útmutatót talál az ászana elvégzéséhez és a Mudra maximális előnyének kihasználása érdekében követendő óvintézkedéseket..


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80